Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv úno 25, 2021 12:22 pm
Nautilus píše:Navzdory tomu co píšu níže, taky hodně OTNapadá mě podobná otázku už delší dobu. Kdyby někdo znalý problematiky, někdo kdo má trochu básnické střevo a cit pro grafickou úpravu textu, sepsal pár dvoustránkových trachtátů na několik základních otázek, bylo by to SUPER.Killingman píše: ...nevyplatilo by se - pro nás FVE začátečníky vytvořit nějaký "návod", kde by bylo tyto základní otázky zodpovězeny? Takový "návod pro blbce" co by se připíchl jako první thread nahoře?
Vitek píše:.... tak mě tu antiolovnatci neumlaťte
Pánové, to nebylo o tom "nepoužívej olovo" ale "nové se dnes na dlouhodobé projekty nevyplatí". Ruku na srdce, kdybyste si to olovo co máte měli zítra jít koupit do krámu za cenu za kterou se prodává do VZV nebo do ATÚ tak byste, řekl bych minimálně silně zvažovali Lixx. Zvlášť pokud je všem jasné, že baterkárna je v případě Pb silně korozivní prostředí... A mít seskládané bezúdržbové - to pro FVE není dlouhodobé řešení.goodbie píše:já mám olovo taky jenom 3700Ah a nějak mi to bohatě stačí
Vlaaado píše:PavelR píše:Vlaaado píše:
na ohrev vody? netreba menice jako takove. Oplocky nebo siton a primo na topnou spiralu - je to prakticky stridac s mppt. Nekolik termostatu, relatkova logika a automaticky prepinat TUV-bazen-topeni. Levne, spolehlive, jednoduche. Pokud je stale nekde potreba tepla coz v Tvym pridade je po vetsinu roku tak je otazka jestli by toto nebylo to vubec nejlepsi reseni. Tam ekonomika funguje ze vseho nejlip.
Malou baterku nedoporucuju. Jednak kvuli tomu co uz zaznelo ze bude dostavat na prdel, ale spis proto ze to je k zlosti. Bude to furt vybity a pak je celej hybrid tak nejak o nicem.
HM, dik za tip.
jak by som to mal podla teba zrealizovat, komu to dat urobit?
rva píše:Vlaaado píše:a cena bateriek?
ok, ak neklesne tak neklesne, ja som sa opieral o preddikcie iných, môžu sa všetci mýliť, to riziko tam je.
Podívej se, jak během deseti let klesají ceny jednoho často používaného typu baterie. A celou tu dobu slyším, jak ceny klesají a klesají.
http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=18&t=5572&p=110028&hilit=+cena#p110028
PavelR píše:akumulatory bych osobne nevybiral jen dle kriteria cena. Ruzne chemie - ruzne vlastnosti - ruzne ceny. Cena je taky dulezita vlastnost ale nemela by mit 90% vahu pri vyberu.
beethowen píše:Ono tu něco takového je: http://wiki.mypower.cz/ Otázka jak to kdo využívá a jaký je tam obsah.
Ale většinou je jednodušší zaregistrovat se nahodit nové téma a říct vymyslel jsem si to tak a tak, chci na tom vydělat, budu na to mít dotaci, schvalte mě komponenty, nic měnit nebudu a na druhý den zmizet.
Tak mě Admin předběhnul.
Vlaaado píše:PavelR píše:akumulatory bych osobne nevybiral jen dle kriteria cena. Ruzne chemie - ruzne vlastnosti - ruzne ceny. Cena je taky dulezita vlastnost ale nemela by mit 90% vahu pri vyberu.
jasne, mysle som napr pylontech, ktorý je spolahlivy a zlacnuju ho každý rok...
Vlaaado píše:beethowen píše:Ono tu něco takového je: http://wiki.mypower.cz/ Otázka jak to kdo využívá a jaký je tam obsah.
Ale většinou je jednodušší zaregistrovat se nahodit nové téma a říct vymyslel jsem si to tak a tak, chci na tom vydělat, budu na to mít dotaci, schvalte mě komponenty, nic měnit nebudu a na druhý den zmizet.
Tak mě Admin předběhnul.
Ked tu sú taký rypáci ako Vy ani sa nečudujem, že zdrhajú. neporadíte a len útočíte.
brumlaj píše:Nemusí. Ale to by jsi musel s domácností přejít na 1f (klidně měj 3f přípojku, ale spotřebiče předělat na 1f) což si málokdo troufne. Teda lidi v bytech což je polovina populace jedou pouze na 1f a ani o tom neví, ale ti z domečků si vždy najdou nějakou výmluvu proč musí dál pokračovat na třech fázích. Ekonomicky je 3f systém nesmysl, ale když to distributorovi tak vyhovuje, tak proč mu to nezaplatit. Nesmysl proto, že sice máš 10kW systém, ale pak přijedeš s vozidlem, chceš mu dát pápnout 7,2kW jenže von to chce na jedné fázi a jaksi smolík. 3kW jde z měniče a 4,2kW od distributoraVlaaado píše:........ prečo musí byt 3f? .........
V tomto se tedy s Youdou neshodneme. Já jsem zastáncem budování 1f systému, mnoho problémů odpadne a v ČR máš možnost ušetřit ranec za distribuci zvlášť pokud máš topný tarif. A bude hůř, první kolo zdražování se nám podařilo odrazit jen tak tak.
volente píše:No a já bych řekl že už toho bylo dost, Chceš poradit nebo rýpat a urážet? V poslední době se to stalo módou a už jsme přišli o pár členů kteří něco věděli a uměli poradit a kvůli takovým jako jsi ty už tu nejsou. A to mě opravdu vadi. Každá postřelená kachna gágá. ať si i gágá, ale myslím že urážky a podobné komentáře tady nepotřebujeme. beethowen ti napsal pravdu a ta když se ti nelíbí tak se do něho pustíš. Tady není POVINNÁ bezplatná poradna, ani schvalovací úřad. Takže za mě doporučuji se mírnit.
Vlaaado píše:volente píše:No a já bych řekl že už toho bylo dost, Chceš poradit nebo rýpat a urážet? V poslední době se to stalo módou a už jsme přišli o pár členů kteří něco věděli a uměli poradit a kvůli takovým jako jsi ty už tu nejsou. A to mě opravdu vadi. Každá postřelená kachna gágá. ať si i gágá, ale myslím že urážky a podobné komentáře tady nepotřebujeme. beethowen ti napsal pravdu a ta když se ti nelíbí tak se do něho pustíš. Tady není POVINNÁ bezplatná poradna, ani schvalovací úřad. Takže za mě doporučuji se mírnit.
Pri vsetkej ucte, ked zhrnem co napisal Betoven, tak mi to moc nepomoze, a prijemny teda nebol.
Je otazkou, ci by sme takto diskutovali pri pive, anonymita vseobecne dava viac priestor vyplavovat pocity lebo je to jednoduchsie ako v realite. Fakt si myslim, ze je tu zbytocne dusno, vela emocii, malo faktov. Ak date precitat toto vlakno nezavislemu cloveku, nemyslim, ze zrovna mna oznaci ze rypem a urazam.
PavelR píše:nevim jaky mas soubehy v dome (jestli zena zapne pracku, mycku, susicku, troubu a jde si varit kafe soucasne tak neni co resit a 3f je nutnost), ale jen ten bazen. Pokud chces ohrivat jen z prebytku, neni problem, pokud chces ohrivat hlava nehlava i ze site tak se 3f nevyhnes.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 1 návštěvník