Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob úno 22, 2020 4:45 pm


LK3

Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
PředchozíDalší

Re: LK3

Příspěvekod Dusan61 » stř kvě 22, 2019 10:46 pm

rorobocop píše:
aaa.pdf
Dobrý deň, som vo fotovoltaike nováčik ale zaujíma ma veľa vecí.
Rozhodol som sa tu napísať a hlavne spýtať nakoľko mám jednoduchý systém 10 x panelov 270wp a jednoduchý mppt menič na ohrev vody a ako viete nie je to čistý sínus ale modifikovaný. Ale čo ma zaujíma je monitoring. Čo som sa pýtal fotovoltaikov tak všetci sa pýtajú načo mi je monitoring pri ohreve vody. Pri hybridných systémoch je monitoring väčšinou už zabudovaný. Na internete som hľadal online monitoringy no bud su drahe alebo komplikované. Zaujal ma teto LK3 kontroler nakolko je relatívne lacný a jednoduchý. Moja predstava je meranie prúdu a napätia na výstupe do 3 kw, pričom výstupy mám dva ktoré prepínam na dialku - sonofi a stykač. Hlavné: TinyControl LK3.5, LAN CONTROLLER V3.5 + Napájací zdroj spínaný 24V / 0.8A + TinyControl SCT-013-030, Prúdový transformátor x 2 -na jeden a druhý výstup. Podľa mňa by to malo merať prúd no ako na napätie nakoľko je to trapezovy prúd. Vlastne si chcem aj zaznamenávať koľko vyrobím kW+ TinyControl DUSK, Senzor intenzity svetla a možno aj teplota a vlhkosť.
Nie je mi jasný ani ten oled ako je pripojený k LK ? Meranie prúdu a napätia od panelov kedže tam je DC max 400v a 10 A?


Zdravím, pozeral som vašu predstavu čo chcete monitorovať pomocou LK3. Teraz nestíham napísať viac, tak aspoň stručne.
Prúd a napätie do bojlera a bazéna by som nemeral priamo cez LK3, ale z aliexpresu by som objednal niečo takéto:
https://de.aliexpress.com/item/32692576 ... 29ba3a47f8

https://de.aliexpress.com/item/18763531 ... e3bdd7baeb

(ten merač mi poradil jeden člen tohto fora, teraz ho testujem a porovnávam meranie s LK3, zatiaľ to meria rovnako ako LK3)
Len neviem ako presne by to meralo v tomto prípade.
Merač má impulzný výstup, ten sa pripojí na digitálny vstup, v LK3 stačí nastaviť počet impulzov na 1kWh a LK3 to už počíta a ukladá v kWh.
Napätie na paneloch by som meral cez odporový delič napr. 1000V/10V, ale kvôli bezpečnosti by som tam asi použil ešte galvanicky izolovaný prevodník.
Na meranie prúdu panelov snímač WCS1800 35A, ak by bol tento snímač umiestnený niekde kde bude stabilná teplota okolia, tak meria celkom presne. Tento snímač je teraz už zahrnutý v ponuke analógových vstupov LK3.
Teplotu a vlhkosť meria LK3 bez problémov.
Oled displej funguje tiež spoľahlivo, zapojenie sem pridám ak bude záujem.
Panel 270 Wp ZV
Panel KIOTO KPV PE NEC 270Wp, Regulátor SRNE-ML2430, Menič Victron Energy Phoenix VE.Direct 375VA 12V, Olovená batéria 12V/175Ah
LK3_monitoring
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1466/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1806/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/2161/
DC/DC menič
Uživatelský avatar
Dusan61
 
Příspěvky: 104
Registrován: úte kvě 22, 2018 5:38 am
Bydliště: ZV

Re: LK3

Příspěvekod Dusan61 » čtv kvě 23, 2019 4:58 am

Ešte chcem doplniť, že ak sa predsa rozhodnete aj pre meranie AC napätia a prúdu do bojleru a bazénu, tak aj to je možné. LK3 vie cez snímač ZMPT101B merať AC napätie 230V a snímačom SCT-013-030 merať AC prúd (ten aj spomínate), LK3 z toho vypočíta kWh.
Len pri použití týchto snímačov je potrebné urobiť kalibráciu merania, ale v LK3 sa to dá bez problému nastaviť.
LK3 má len 6 analógových vstupov, tak si to treba zvážiť čo a ako merať, aby vám to meralo všetko to čo potrebujete.
Panel 270 Wp ZV
Panel KIOTO KPV PE NEC 270Wp, Regulátor SRNE-ML2430, Menič Victron Energy Phoenix VE.Direct 375VA 12V, Olovená batéria 12V/175Ah
LK3_monitoring
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1466/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1806/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/2161/
DC/DC menič
Uživatelský avatar
Dusan61
 
Příspěvky: 104
Registrován: úte kvě 22, 2018 5:38 am
Bydliště: ZV

Re: LK3

Příspěvekod Dusan61 » čtv kvě 23, 2019 1:00 pm

Ešte k tomu snímaču ZMPT101B, že či by to dobre meralo AC napätie, keď má menič na výstupe traperzový priebeh. Ten snímač je vlastne malé trafko a LK3 meria napätie na jeho výstupe cez prevodník pri tom trafku.
Druhá vec, že v akom rozsahu sa mení AC napätie z meniča čo máte?
Ak sa napätie mení vo veľkom rozsahu, tak to bude asi problém merať aj pomocou toho merača z ali.
Ak niekto viete, tak poraďte ako je to s meraním pri traperze, ja v tomto nemám skúsenosť, mám menič s čistou sínusovkou a tam to meria dobre.
Panel 270 Wp ZV
Panel KIOTO KPV PE NEC 270Wp, Regulátor SRNE-ML2430, Menič Victron Energy Phoenix VE.Direct 375VA 12V, Olovená batéria 12V/175Ah
LK3_monitoring
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1466/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1806/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/2161/
DC/DC menič
Uživatelský avatar
Dusan61
 
Příspěvky: 104
Registrován: úte kvě 22, 2018 5:38 am
Bydliště: ZV

Re:Meranie prúdu cez LK3

Příspěvekod Dusan61 » ned lis 10, 2019 9:31 am

Keďže mi už písalo viac členov ohľadne merania prúdu cez LK3, tak to tu popíšem trochu podrobnejšie. Oko tu už píšem na meranie prúdu sa mi najlepšie osvedčilo meranie cez bočník a prevodník.
Bočník používam s prevodom 100A/60mV a prevodník 0/120mV = 4/20mA (použil som to čo sa mi podarilo zohnať za dobrú cenu).
V starom zapojení mám na výstupe z prevodníka odpor a na ňom meriam úbytok napätia podľa prúdu z prevodníka. Toto napätie ide do LK3 na analógový vstup. V LK3 sa to dá nakalibrovať tak, že mi to vlastne meria prúd, kde 0V = 0A a 10V = 100A.
V novom zapojení idem ešte použiť modul z aliexpresu. Tento modul mi prevedie prúd z prevodníka 4/20mA priamo na napätie 0/20V. Keďže mne stačí meranie prúdu do 100A, tak budem používať rozsah merania do 10V, teda na napájanie modulu použijem napätie len 12V.
Modul má dva trimre, jeden slúži na nastavenie nuly pri nulovom prúde a ďalší na nastavenie vrchného napätia ( v mojom prípade je to 100A = 10V).

Celé meranie som overil podľa tejto tabuľky:
Tab.jpg

Zapojenie bočník, prevodník a modul:
Prevodník_zapojenie.jpg

Toto zapojenie môžem bez problému použiť na meranie prúdu v pluse, či mínuse meraného obvodu. Prevodník má galvanicky oddelený vstup a výstup, takže aj vyššie napätie v meranom obvode je bezpečné.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Panel 270 Wp ZV
Panel KIOTO KPV PE NEC 270Wp, Regulátor SRNE-ML2430, Menič Victron Energy Phoenix VE.Direct 375VA 12V, Olovená batéria 12V/175Ah
LK3_monitoring
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1466/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1806/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/2161/
DC/DC menič
Uživatelský avatar
Dusan61
 
Příspěvky: 104
Registrován: úte kvě 22, 2018 5:38 am
Bydliště: ZV

Re: LK3

Příspěvekod alextccz » sob lis 16, 2019 11:06 am

Mě se převodníky 4-20mA na LK3 moc neosvědčily. Měl jsem problém s nastavením nulového proudu. Teď mám převodníky 0-75mV/0-10V a ty fungují lépe.
alextccz
 
Příspěvky: 11
Registrován: úte led 16, 2018 2:28 pm
Bydliště: okr.Tachov

Re: LK3

Příspěvekod Dusan61 » ned lis 17, 2019 7:06 am

Prúdovú slučku som v LK3 neskúšal, ale pokiaľ viem tak sa pri používaní prúdovej slučky 4-20mA zapája 165 Ω odpor, potom by sa to možno dalo nastaviť 3. Obsługa czujników 4...20mA- potrzebna przystawka z rezystorem 165om (list 8).

Ja tiež používam napäťové vstupy LK3 na meranie DC prúdu, len prevodníky mám 4-20mA a cez modul sa to mení na napätie 0-10V.
Panel 270 Wp ZV
Panel KIOTO KPV PE NEC 270Wp, Regulátor SRNE-ML2430, Menič Victron Energy Phoenix VE.Direct 375VA 12V, Olovená batéria 12V/175Ah
LK3_monitoring
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1466/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1806/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/2161/
DC/DC menič
Uživatelský avatar
Dusan61
 
Příspěvky: 104
Registrován: úte kvě 22, 2018 5:38 am
Bydliště: ZV

Re: LK3

Příspěvekod Majkl » stř led 29, 2020 11:44 am

Máte prosím někdo praktické zkušenosti s použitím LK3 na vytěžování bojleru PWM regulací přes SSR relé? Spínání bych chtěl řídit podle napětí baterie - jakmile baterie překročí nastavené napětí, tak začne postupně spínat SSR, aby se baterie držela v nastaveném rozsahu napětí a veškerý přebytečný výkon se "topil" v bojleru. LK3 už mám koupené (loguju s ním momentálně spotřebu domu), takže mi jde o praktické rady jaké SSR a jak k němu připojit a jak nastavit PID regulaci ve webovém rozhraní LK3
Předem díky
M.
Majkl
 
Příspěvky: 38
Registrován: úte led 07, 2020 1:39 pm

Re: LK3

Příspěvekod Dusan61 » stř led 29, 2020 5:45 pm

Niečo podobné plánujem aj ja, ale až niekedy v lete, skôr sa k tomu nedostanem.
Na LK som zatiaľ vyskúšal či vôbec ten PWM výstup funguje.
Vo web rozhraní LK som si nastavil vstup podľa ktorého budem chcieť regulovať PWM výstup a vypadá, že to bude fungovať.
Keď som napríklad nastavil cieľové napätie na 16V a koeficient Ki na hodnotu 10, tak to začalo pri 15,5V regulovať PWM výstup. Čím vyššiu hodnotu Ki som nastavil, tak to bolo citlivejšie.
Na PWM výstupe je max. napätie 3,3V a frekvencia aká sa nastaví. Pre riadenie SSR bude potrebné ešte riadiaci obvod, ale to už nebude problém dorobiť.
PWM_REG.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Panel 270 Wp ZV
Panel KIOTO KPV PE NEC 270Wp, Regulátor SRNE-ML2430, Menič Victron Energy Phoenix VE.Direct 375VA 12V, Olovená batéria 12V/175Ah
LK3_monitoring
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1466/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1806/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/2161/
DC/DC menič
Uživatelský avatar
Dusan61
 
Příspěvky: 104
Registrován: úte kvě 22, 2018 5:38 am
Bydliště: ZV

Re: LK3

Příspěvekod Majkl » stř led 29, 2020 8:13 pm

Takhle je PID určitě nastaven špatně. Ki je čas, nikoli počátek regulace - viz https://valter.byl.cz/plynula-regulace-pid
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Majkl
 
Příspěvky: 38
Registrován: úte led 07, 2020 1:39 pm

Re: LK3

Příspěvekod Dusan61 » čtv led 30, 2020 7:50 am

Chcel ste praktické skúsenosti s použitím LK, tak som ich stručne napísal.
PID reguláciu mám aj ja prečítanú a netvrdím, že je to v tejto chvíli nastavené správne, ale pre požadovanú potrebu to zatiaľ bude postačovať.
Na stránkach Tynicontrol majú napísané, že PID regulácia sa v LK len testuje, tak časom sa to asi vylepší.
No ak máte iné skúsenosti s nastavením PID regulácie v LK, tak to sem napíšte, nech to pomôže aj ostatným majiteľom LK.
Panel 270 Wp ZV
Panel KIOTO KPV PE NEC 270Wp, Regulátor SRNE-ML2430, Menič Victron Energy Phoenix VE.Direct 375VA 12V, Olovená batéria 12V/175Ah
LK3_monitoring
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1466/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1806/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/2161/
DC/DC menič
Uživatelský avatar
Dusan61
 
Příspěvky: 104
Registrován: úte kvě 22, 2018 5:38 am
Bydliště: ZV

Re: LK3

Příspěvekod Majkl » čtv led 30, 2020 5:44 pm

Nemysle jsem to zle, taky se teprve učím. Z toho co jsem stačil od včerejška nastudovat by tohle nastavení fungovalo asi takhle:
P 1 = malá reakce na i na velkou odchylku od set pointu (chci začít vytěžovat od napětí baterie 13V, ale regulátoru bude celkem jedno, jestli je na baterce 13,1V nebo 15V, bude reagovat zhruba stejnou výchylkou regulace)
I 10 = rychlá reakce na čas strávený regulací (regulátor se snaží zrychlit regulaci, aby to tak dlouho netrvalo, než se dostane na set point)
D 1 = skoro žádný zásah derivační složky / brzdy která když vidí, že se měřená veličina blíží k set pointu příliš rychle, tak začne působit proti PI regulaci, aby to moc nepřešvilhy (regulátor donucený I složkou přidat na vytěžování by nestihnul zabrzdit a vytěžoval velkým výkonem i pod set point.

Ve finále by tohle nastavení mělo asi dost výrazné překmity od set pointu. Na druhou stranu je ovšem pravda, že regulace odběru výkonu pomocí SSR není ohřev vody v 50m3 nádrži a reakce na zásah regulátoru by byly (téměř) okamžité, takže ty překmity by nejspíš nebyly tak hrozné. Proto jsem se ale ptal, jestli s tím nastavením nemá někdo praktickou zkušenost ;)
M.
Majkl
 
Příspěvky: 38
Registrován: úte led 07, 2020 1:39 pm

Re: LK3

Příspěvekod beethowen » čtv led 30, 2020 5:59 pm

Já jsem zkoušel regulátor v LK3 nějak nastavit, ale nepracuje správně. Je tam nějaká SW chyba. Čekám, jestli nevydají nějaký update. Momentálně vytěžuji jenom ON-OFF 2ks spirál pře SSD a celkem je to uspokojivé.
3,8kWp Suntech poly, 2,6kWp IBC poly, MPPSolar PIP-4048MSD, Li-ion 120P14S 300Ah (2.kus ve výstavbě)
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 344
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: LK3

Příspěvekod Dusan61 » čtv led 30, 2020 8:36 pm

Áno, je tam dáka SW chyba, aj ja dúfam že to v novej verzii SW opravia.
To nastavenie čo som vyššie popisoval je skúšané na verzii LK 3.6 a SW 1.21.
Pri zmene hodnoty Kp, to nerobilo nič, pri zmene hodnoty Ki, to reguluje a pri zmene Kd sa to na trochu rozkmitá pri zmene hodnoty meraného vstupu.
Preto som skúšal meniť len hodnotu Ki a tam by to asi bolo použiteľné na plynulé riadenie SSR relé. V spojení s SSR relé som to zatiaľ neskúšal, keď budem mať čas, tak to vyskúšam..
Ak opravia SW chybu, tak to bude zase iné nastavenie.
Panel 270 Wp ZV
Panel KIOTO KPV PE NEC 270Wp, Regulátor SRNE-ML2430, Menič Victron Energy Phoenix VE.Direct 375VA 12V, Olovená batéria 12V/175Ah
LK3_monitoring
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1466/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1806/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/2161/
DC/DC menič
Uživatelský avatar
Dusan61
 
Příspěvky: 104
Registrován: úte kvě 22, 2018 5:38 am
Bydliště: ZV

Re: LK3

Příspěvekod Majkl » čtv led 30, 2020 9:28 pm

Já mám HW3.7 a SW 1.20 a zdá se mi, že regulátor funguje správně. Když měním set point, nebo parametry PID, tak jezdí selektor podle mých předpokladů. Jen to není vidět hned na této obrazovce. Musím se přepnout někam jinam a zase zpět. Pokud dám nízké P i I tak to stihnu i několikrát, než přejede z 20 na třeba 80% sepnutí.
Jinak chystám se na procesáky u nás ve fabrice ať nám zkusí navrhnout nějaké základní nastavení, od kterého by jsme se mohli odpíchnot a pak ladit. U dějů s velkou setrvačností je to celkem woodoo, ale v našem případě by to zas takový problém být neměl. Dám vědět, až něco budu mít.
M.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Majkl
 
Příspěvky: 38
Registrován: úte led 07, 2020 1:39 pm

Re: LK3

Příspěvekod Dusan61 » pát led 31, 2020 6:44 am

Vďaka za info.
Pri mojej verzii SW sa zobrazovaná hodnota na selektore vôbec nemení, mení sa len pri posúvaní bežcom.
Ja som meral PWM výstup priamo na LK prístrojom.
Zo zdroja som napájal vstup a simuloval napätie batérii, na PWM výstupe som meral. Hodnota na výstupe sa menila, no na selektore nie.
Ale ako som už písal, myslím si, že na plynulé ovládanie SSR relé sa to dá použiť.
Ak stihnem cez víkend pripojím na PWM výstup cez tranzistor aspoň dáku žiarovku a vyskúšam to tak.
Panel 270 Wp ZV
Panel KIOTO KPV PE NEC 270Wp, Regulátor SRNE-ML2430, Menič Victron Energy Phoenix VE.Direct 375VA 12V, Olovená batéria 12V/175Ah
LK3_monitoring
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1466/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1806/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/2161/
DC/DC menič
Uživatelský avatar
Dusan61
 
Příspěvky: 104
Registrován: úte kvě 22, 2018 5:38 am
Bydliště: ZV

Re: LK3

Příspěvekod Majkl » pát led 31, 2020 12:23 pm

2 beethowen - jaké konkrétní SSR prosím používáte?
Majkl
 
Příspěvky: 38
Registrován: úte led 07, 2020 1:39 pm

Re: LK3

Příspěvekod beethowen » pát led 31, 2020 3:41 pm

Majkl píše:2 beethowen - jaké konkrétní SSR prosím používáte?

Používám tyto: https://www.te.com/commerce/DocumentDel ... F2330274-3
Ale já vytěžuju přímo na baterce na DC straně. Mám ty 40A. Teď to ani nespínám LK3, když ten regulátor nefunguje.
Měl jsem i čínské, ale ty většinou vydržely tak 10 sepnutí. A to bylo tuším 60A a taky 200V.
3,8kWp Suntech poly, 2,6kWp IBC poly, MPPSolar PIP-4048MSD, Li-ion 120P14S 300Ah (2.kus ve výstavbě)
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 344
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: LK3

Příspěvekod Dusan61 » pát led 31, 2020 9:26 pm

Dnes som odmeral PWM výstup LK osciloskopom. Nastavenie regulátora LK som nechal také isté ako som už písal vyššie.
Na LK som nastavil vrchné napätie na 16V a spodné napätie na 15,6V, tu by malo začať riadiť SSR relé, prípadne niečo iné čo pripojím na PWM výstup.
Ja budem mať štyri lion bloky v sérii, tak preto takéto nastavenie. Rozsah spodného a vrchného napätia sa dá v LK zmeniť. Keď to nastaným napríklad na 15,8 – 16V, tak to reguluje v tomto rozsahu.
Moja predstava fungovania je, že čím vyššie napätie bude na batérii, tým väčší prúd by malo SSR relé púšťať do pripojenej záťaži a keď sa bude napätie znižovať prúd do záťaži bude klesať.
Ak sa mýlim, tak ma prosím opravte.
Na obrázkoch z merania je: A – PWM výstup a B – napätie batérie (teraz som tam mal pripojený regulovateľný zdroj).

15,5V.jpg

15,6V.jpg

15,7V.jpg

15,8V.jpg

15,9V.jpg

16V.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Panel 270 Wp ZV
Panel KIOTO KPV PE NEC 270Wp, Regulátor SRNE-ML2430, Menič Victron Energy Phoenix VE.Direct 375VA 12V, Olovená batéria 12V/175Ah
LK3_monitoring
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1466/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1806/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/2161/
DC/DC menič
Uživatelský avatar
Dusan61
 
Příspěvky: 104
Registrován: úte kvě 22, 2018 5:38 am
Bydliště: ZV

Re: LK3

Příspěvekod Majkl » pát led 31, 2020 9:39 pm

Takže regulace funguje. 8-) Čím dále od set pointu, tím delší pulz regulátoru = vyšší výkon do vytěžování. Teď už jen zbývá najít takové nastavení regulátoru, aby to v reálu správně fungovalo.
Majkl
 
Příspěvky: 38
Registrován: úte led 07, 2020 1:39 pm

Re: LK3

Příspěvekod Dusan61 » ned úno 02, 2020 9:35 am

Dnes som na PWM výstup LK pripojil cez tranzistor žiarovku a zo zdroja som simuloval napätie batérie.
Regulátor som nastavil takto:
PWM_00.png

Menil som len nastavenie Ki, Kp a Kd som nechal nastavené na 1.
Ki 10 - rozdiel medzi spodným a vrchným napätím - 1V
Ki 20 - rozdiel medzi spodným a vrchným napätím - 0,6V
Ki 30 - rozdiel medzi spodným a vrchným napätím - 0,3V
Ki 40 - rozdiel medzi spodným a vrchným napätím - 0,2V
Ki 50 - rozdiel medzi spodným a vrchným napätím - 0,1V
V mojom nastavení som mal vrchné napätie 16V a spodné bolo podľa nastavenia Ki.
Podľa nastavenia Ki to plynule regulovalo v celom rozsahu spodného a vrchného napätia.
Zatiaľ tu nefunguje zobrazovanie aktuálnej hodnoty nastavenia na selektore, ale PWM regulátor funguje dobre.
Myslím si, že toto nastavenie sa dá použiť na plynulé riadenie vyťažovača.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Panel 270 Wp ZV
Panel KIOTO KPV PE NEC 270Wp, Regulátor SRNE-ML2430, Menič Victron Energy Phoenix VE.Direct 375VA 12V, Olovená batéria 12V/175Ah
LK3_monitoring
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1466/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/1806/ https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/2161/
DC/DC menič
Uživatelský avatar
Dusan61
 
Příspěvky: 104
Registrován: úte kvě 22, 2018 5:38 am
Bydliště: ZV

PředchozíDalší

Zpět na Automatizace, měření, statistiky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků

Reputation System ©'