Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Právě je pát lis 16, 2018 8:47 pm


"Ukladanie" energie bez baterie

Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie

"Ukladanie" energie bez baterie

Příspěvekod Igy » pát čer 01, 2018 2:26 pm

V podstate je to jednouche. Vyuzit celu zvysnu kapacitu FVE na tazbu crypta. V case prebytku sa tazi a v case nedostatku berie zo siete. Caro je v tom, ze za to co sa natazi sa dokupuje EE zo siete. Vysledok je v podstate podobny ako pri baterii. Vyhoda navyse, ze pri vybranych menach je samotna tazba profitabilna aj bez FVE a ucet za EE hravo zaplati... Naklad na mensi RIG je cene rozumnejsej baterie. Neriesi to samozrejme problem ostrovnych systemov ;)
1kWp, 1kW GTI SUN-1000G, batt 240Ah 24V
Igy
 
Příspěvky: 71
Registrován: čtv srp 10, 2017 10:07 pm
Reputation: 4

Re: "Ukladanie" energie bez baterie

Příspěvekod rottenkiwi » pát čer 01, 2018 3:01 pm

AK máš dostatočnú kapacitu batérie, tak od jari do jesene ťažíš cez deň priamo cez menič,
obchádzaš baterky a časť energie ide do nich, aby bolo aj na nočnú ťažbu.

Takto si možeš postupne zvyšovať kapacitu batérie, lebo spotrebuješ úplne 100 % výroby,
panely sú tak v optimálnej teplote, lebo je na nich záťaž. Akonáhle sa záťaž preruší,
tak panel sa prudko nahreje a už dáva o desiatky W menej.

To všetko by sme však nemuseli robiť, keby bol systém urobený tak, že za 0.15 €
nakupujem v zime a za 0.15 € predávam v lete. Potom by som si z prebytkov v lete
zaplatil svoju vlastnú spotrebu v zime.

Ale to ešte potečie vody Dunajom, kým to u nás bude, ak vobec.
Only God & bank can create something from nothing. LTC: LX4UmmYHzT293zcJJ4BjTcPTRSHoLWLDn7
Vodík LiFePO charge BMS SEI formation Float IBM Quantum Enphase IQ7x 787 Dreamliner Issue Ako žiť eko Izolácia
Uživatelský avatar
rottenkiwi
 
Příspěvky: 1820
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Bydliště: SO, SK
Reputation: 69

Re: "Ukladanie" energie bez baterie

Příspěvekod Igy » pát čer 01, 2018 7:36 pm

Praveze zamer je fungovanie bez baterie celkovo. Vsetko co sa cez den vyrobi sa aj spotrebuje, hlavne tazbou. No a po zapade uz len zo siete. To co sa cez den natazi zaplati spotrebu v noci.
1kWp, 1kW GTI SUN-1000G, batt 240Ah 24V
Igy
 
Příspěvky: 71
Registrován: čtv srp 10, 2017 10:07 pm
Reputation: 4

Re: "Ukladanie" energie bez baterie

Příspěvekod tomas » sob čer 02, 2018 8:01 am

Na ostrovech se dá těžit také, jen místo elektřiny z distribuční sítě se koupí palivo do centrály. ;)
Uživatelský avatar
tomas
 
Příspěvky: 1684
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec
Reputation: 59

Re: "Ukladanie" energie bez baterie

Příspěvekod emsi88 » ned čer 03, 2018 8:13 am

Uz dlhsiu dobu prave nad tym uvazujem ako to zautomaizovat, ked sa meni vyroba, aby sa spotrebobalo len tolko kolko sa vyrobi. Tazbu stroja nie je problem na dialku vypinat, ale regulovat odber je uz vecsi oriesok. Napadlo ma ze nejakym sposobom vypinat jednotlive karty v stroji? A menit im realtime power profil?
2.7kWp Poly + GTI 2kW + Axpert 3kW 24V + 2x180Ah Varta olovo
Uživatelský avatar
emsi88
 
Příspěvky: 103
Registrován: pon čer 23, 2014 5:05 pm
Bydliště: SK-Vychod
Reputation: 3

Re: "Ukladanie" energie bez baterie

Příspěvekod Igy » ned čer 03, 2018 9:36 am

Kym bude vynos z tazby vacsi ako naklad na EE zo siete, tak znizovanie vykonu a ani vypinanie nema zmysel. Stroj moze bezat nonstop. A tym padom cela FV vyroba sa spotrebuje a znizi naklad na EE, cim este viac zvysi profitabilitu. Takze vysledny efekt by mal byt plusovy.
1kWp, 1kW GTI SUN-1000G, batt 240Ah 24V
Igy
 
Příspěvky: 71
Registrován: čtv srp 10, 2017 10:07 pm
Reputation: 4

Re: "Ukladanie" energie bez baterie

Příspěvekod emsi88 » pon čer 04, 2018 11:03 am

Samozrejme, teraz to bezi aj mne nonstop, ale to nebude tak dlho (ETH skonci s PoW). Ked sa uz neoplati zo siete(napriklad na rok), stale sa moze dalej vyplatit spalovat len prebytky(samozrejme ak su karty uz zaplatene a nemaju velku zostatkovu cenu). Uvazujem par mesiacov dopredu.
2.7kWp Poly + GTI 2kW + Axpert 3kW 24V + 2x180Ah Varta olovo
Uživatelský avatar
emsi88
 
Příspěvky: 103
Registrován: pon čer 23, 2014 5:05 pm
Bydliště: SK-Vychod
Reputation: 3

Re: "Ukladanie" energie bez baterie

Příspěvekod Lui » pon čer 04, 2018 12:37 pm

Vedel by mi niekto z Vás nastaviť volajaké crypto na ťaženie cez teamviewer ? :?

Mám tu 8x RX560,kedže som ten počítač kupoval jako nastavený na ETH,ale po update win10 sa mi to nejako pokazilo :(
Cca 16kwp ::pv:: ,48V 7kAh *batt* Pb , 60V 372Ah *batt* Lion, 4 x MPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) a zopár APC smart 2200/3000 , BMV-600S
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 686
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko
Reputation: 40


Zpět na Baterie, úložiště energie

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Reputation System ©'