seplos BMS factory reset

Souhrn tématu

Seplos BMS po firmware update může vykazovat chybu get not data, což způsobí nefunkčnost LCD a nemožnost připojení přes RS485. Battery pack s napětím 53,1 V není přetížený, obě BMS jsou ze stejného výrobního batchi. Factory reset není přímo dostupný přes tlačítko nebo pájený pad, řešení může zahrnovat držení tlačítka při připojení nebo kontaktování výrobce.
Antrac1t
Reputace:122
Lokalita: Znojemsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5500
Kapacita baterie [kWh]: 26
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Lokalita:ZnojemskoSystémové napětí:48VVýkon panelů [Wp]:5500 Kapacita baterie [kWh]:26

seplos BMS factory reset

Nový příspěvek od Antrac1t »

Zdravim, mam vlastni battery pack s vyuzitim seplos BMS na kterem jedu pomale rok bez problemu a az ted jsem se rozhodl udelat firmware update (upgrade z duvodu zmen s komunikaci victronem). Na jednom packu vse probehlo v poradku bez problemu, ale na druhem se firmware nahral ale s errorem "get not data" (asi random generator) ... ted bms nechce najet, LCD se rozjede s logem (tlacitka bez odezvy) a sam se do 30s vypne. Pres RS485 se jiz nepripojim a dostavam timeout ... Battery pack je na 53.1V takze zadny overloaded pri nahravani firmwaru ... obe BMS jsou stejne a vyrobene ve stejnem vyrobnim batchi. Tak bych se chtel optat, zda nekdo neco podobneho neresil popripade zda existuje factory reset (koukal jsem na BMS zadny dalsi push button/solder pad na reset jsem nevidel) ... psal jsem aji na Seplos ale chtel jsem to zkusit aji zde. Diky panove ...
string1 - 5.5kwp 2S6P - 460wp | 3x Multiplus ii 3000VA 1F systém | Lifepo4 230AH 48V + Seplos BMS, Lifepo4 310AH 48V + Seplos BMS
snasel80
Reputace:0
Lokalita: Bruntal
Lokalita:Bruntal

Re: seplos BMS factory reset

Nový příspěvek od snasel80 »

Zkus držet tlačítko a pak se připojit, už se mistalo něco podobného...