Mé dojmy - paráda. Nemám co dodat. Naprosto normální auto na ježdění po okolí, což je 99% mých jízd, zbytek jsou delší trasy (Brno, Praha, Ostrava), což je u mě potřeba tak 1x za uherský rok. Je to sice starší autíčko, ale řekl bych že mi to vůbec nevadí. Snad se mi podaří ufinancovat jeho nákup. 160000 není žádná "prdel" ale je to pro běžného smrtelníka rozhodně lépe ufinancovatelné, než nové auta v hodnotě kolem 3/4 milionu.
Upřímě kdybych měl na účtě 3/4 milionu, nebo takový příjem, že bych si mohl auto v elektrice za ty peníze dovolit, patrně by mě cena benzínu vůbec netrhala žíly a elektromobil bych pořizoval maximálně jako fanda. Já chci elektromobil zajednak kvůli tomu, že benzín je velký zásah do mého rozpočtu, peníze musím pracně vydřít do poslední koruny, ale co je hlavní a co mě nejvíce trápí je to, že nechci financovat náš korupční a zloději skrz na skrz prolezlý stát v obrovské spotřební dani, která je po odevzdání rozkradena našimi zákonodárci a jejich kolegy. V momentě když si uvědomím, že na střeše mám docela požehnaně elektriky, kterou nemám doma čím spotřebovat je volba naprosto jasná. Dojezd údajně 80-100km, samozřejmě bude záležet na stylu jízdy. Systémové napětí 140V.
Že NICD není úplně to nejlepší a že budu muset časem vyměnit baterie je mi naprosto jasné. Když si ale spočítám, kolik musím platit za servis svého současného benzinového auta r.v. 1996, tak mám obavy, že bych z těchto peněz koupil už alespoň troje nové baterie. Místo toho jsem peníze vrazil do oprav staršího benziňáka, jinak by neprošel ani technickou. Až je mi ho teď chudáčka Forda (doma mu říkáme "bobánek") líto jak o něm teď škaredě mluvím (píšu). Udělal za ty roky co ho mám dost velkou službu a nemůže za to, že ho v továrně vybavili spalovacím motorem.
A co budu dělat v zimě? To se teprve uvidí

nedůvěřivě se na mě dívá, ještě mě nezná, a momentálně papá elektriku ze zeleného stojánku u zelených vrat.
Zatím jezdí po Hulíně, vozí chlapíky z EVC Group na obědy a nějaké kratší cesty.
Dobíjecí stojánek - klasická zásuvka. Dobíječ je 220V, 16A, takže u mě to pořeší dostatečně výkonný střídač.
Krásné jeté autíčko
Interiér úplně standardní, řadící páka není potřeba, takže tam není.
Zavazadlový prostor na 14ti denní nákup s přehledem.
Elektromotor
Citroen Berlingo - Plně elektrický.
Dražší elektrická nákupní taška s novými bateriemi, na kterou ale nemám finance, nebo bych se musel hodně zadlužit.
Co vy na to?