GoodWe GW10K-ET + Pylontech H2 - další rozšíření baterie?

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Uživatelský avatar
Vojta_
Příspěvky: 2
Registrován: stř črc 20, 2022 11:18 pm

GoodWe GW10K-ET + Pylontech H2 - další rozšíření baterie?

Příspěvek od Vojta_ »

Ahoj,

mám sestavu viz výše, Pylontech baterií 4ks. Řešil někdo připojení dalších baterií? Po cca měsíci provozu by se klidně ještě jedna H2 sestava uživila.

Díky za info,

V.
Dagus
Příspěvky: 1955
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm
Lokalita: Liberec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7820
Kapacita baterie [kWh]: 32
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: GoodWe GW10K-ET + Pylontech H2 - další rozšíření baterie

Příspěvek od Dagus »

Myslím že do půl roku to dovolují, takže by to neměl být problém. Jen jde o to že h2 je vysokonapěťové úložiště a na panelech by jsi měl mít vyšší napětí než na aku, aby mppt mohlo fungovat, takže musíš mít patřičně dlouhý string, aby jsi se napěťově dostal nad aku, jinak by jsi je nedobyl. Každopádně dokup udělej co nejdříve, připojovat další dýl jak za rok nikdo nedoporučí.
Počítej že jeden modul má 100-130V, tedy na jeden modul musíš mít za sebou tolik panelů, aby jsi byl přes. Jeden panel má od 35 do 45V podle typu. Ten jsi nenapsal.
7820Wp, SV 12° 1710Wp Poly, J 90° 1820Wp Mono, JZ 12° 1680Wp Poly, JZ2 12° 1800Wp Mono, J 40° 810Wp Hyundai
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 16.8kWh 17S 310Ah AKU1, 15.2kWh 17S 280Ah AKU 2, 2xJK-BMS
Uživatelský avatar
Vojta_
Příspěvky: 2
Registrován: stř črc 20, 2022 11:18 pm

Re: GoodWe GW10K-ET + Pylontech H2 - další rozšíření baterie

Příspěvek od Vojta_ »

Ahoj, díky moc za odpověď, mám 22ks MÜNCHEN SOLAR 450wp... + prostor na střeše tak na 8-10ks navíc, víc asi ne.
pave69
Příspěvky: 55
Registrován: ned čer 26, 2022 9:27 pm

Re: GoodWe GW10K-ET + Pylontech H2 - další rozšíření baterie

Příspěvek od pave69 »

Myslím, že ta odpověď není správně. H2 umožňuje max. 4ks bat. modulů na jeden ŘM, takže přidat jen tak další bat. moduly nejde, takže ani nemá smysl řešit k tomu počet panelů. Otázka je tedy spíš, zda lze připojit další komplet H2 moduly + ŘM. Což tedy já nevím. Vzhledem k tomu, že v návodech Pylontech a GoodWe o tom není ani bůů, tak spíš ne.
Dagus
Příspěvky: 1955
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm
Lokalita: Liberec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7820
Kapacita baterie [kWh]: 32
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: GoodWe GW10K-ET + Pylontech H2 - další rozšíření baterie

Příspěvek od Dagus »

Jo tak to jsem přehlédl, předpokládal jsem že to je klasická sestava s dvěma moduly. Takhle je to full sestava. No hold daň za hv aku. Bejt to LV, tak víc modulů jde. To je už ale jiná písnička.
7820Wp, SV 12° 1710Wp Poly, J 90° 1820Wp Mono, JZ 12° 1680Wp Poly, JZ2 12° 1800Wp Mono, J 40° 810Wp Hyundai
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 16.8kWh 17S 310Ah AKU1, 15.2kWh 17S 280Ah AKU 2, 2xJK-BMS
Zdenal
Příspěvky: 20
Registrován: pát čer 04, 2021 3:18 pm

Re: GoodWe GW10K-ET + Pylontech H2 - další rozšíření baterie

Příspěvek od Zdenal »

PylonTech Force H2 umožňuje maximálně 4 moduly v jednom setu, takže by bylo nutné vytvořit nový set včetně BMS a propojit je jak je uvedeno v následujícím videu: https://www.youtube.com/watch?v=dpHH6rjys2k
Je to na konci videa, čas 3:42 (kapitola Multiple Battery Groups Connection)

Já mám ten samý typ baterie, ale jen 2 kusy. Říkal jsem si, že bych je časem rozšířil o jeden nebo rovnou dva kusy na kompletní sestavu. Je skutečně pravda, že to po půl roce provozu už nejde? Ty dvě baterie mám v provozu už asi dva roky. Znamená to, že mam smůlu a případné rozšíření baterií už nemůžu provést?
pave69
Příspěvky: 55
Registrován: ned čer 26, 2022 9:27 pm

Re: GoodWe GW10K-ET + Pylontech H2 - další rozšíření baterie

Příspěvek od pave69 »

Myslím, že pokud se bavíme tak o 500 cyklech (za ty dva roky), tak by to šlo (a dávalo smysl). Mimo jiné i proto, že výrobce popisuje výměnu vadného kusu v sadě, kde nutně ty původní ze sady jsou starší. Hlavně musí být při doplňování všechny kusy (ty původní i nové) nabité na 100%. Ale je pravděpodobné, že pak celá sada dosáhne jen životnosti cca těch původních kusů.

A k tomu videu - tam je panel jiného modelu, není někde popsáno, jak to propojit u té H2? Ty popisky konektorů pořádně nerozeznám.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek