Vodivé lepidlo
Diskuze ohledně rozvodů, kabeláže, způsobů využití stávajících rozvodů, vhodných průřezů dle potřebného výkonu, plánování rozvodů, atd.
-
- Reputace: 0
Vodivé lepidlo
Dobrý den, existuje lepidlo, nebo nějaký epoxid, kterým by se dali přilepit k hliníkovým propojkám vodiče od BMS? Nejedná se o výkonové vodiče. Děkuji.
-
- Reputace: 48
- Lokalita: Trnava
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 4900
- Kapacita baterie [kWh]: 7,5
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Vodivé lepidlo
Aj keby existovalo tak to bude krajne nevhodné na takéto použitie, radšej by som to pripájkoval, alebo spravil malé závity do tej pásoviny
-
- Reputace: 3
- Lubik
- Reputace: 26
- Lokalita: Praha
Lepidlo se na tento účel nehodí. Dal bych tam mechanický kontakt. Svorka, pérko, .... a k tomu přiletovat lanko .
Panely 4x 280W , 4x330W Isolar 6kW,48V 230 Ah
-
- Reputace: 1
Tady nějaký rus pájel na hliník, vypadá to, že drží dobře. Nezkoušel jsem to, tak nemůžu potvrdit.
https://www.youtube.com/watch?v=kD_p2kN13ac
https://www.youtube.com/watch?v=kD_p2kN13ac
-
- Reputace: 243
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Nějak nechápu problém?
Normální očko kam přidělám drátek od BMS a to očko přišroubuji normálně - dám na tu propojku, a normálním šroubkem co tu propojku upevňuješ přitáhnu.
Normální očko kam přidělám drátek od BMS a to očko přišroubuji normálně - dám na tu propojku, a normálním šroubkem co tu propojku upevňuješ přitáhnu.
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 

-
- Site Admin
- Reputace: 304
- Lokalita: blízko Plzně
- Výkon panelů [Wp]: 5840
- Kapacita baterie [kWh]: 28
Já jsem u předchozích LiFePo4 měl propojky hliníkové. Do každé jsem uprostřed vyvrtal díru na M3 šroub pod který jsem dal očko případně vidličku a naproti matičku kterou jsem to stáhl.
Tomu letování na tom YouTube odkazu moc nevěřím že by to drželo. Myslím si že to drželo jen díky tomu jak tam rejdil tou pájkou, čímž do hliníku udělal rýhy do kterých zatekl ten cín. A v tom byl pravděpodobně celý fígl toho onoho držení.
Už jen jakým způsobem pocínovával to lanko... Místo aby ho napřed ohřál a pak přidal drobet cínu...
Tomu letování na tom YouTube odkazu moc nevěřím že by to drželo. Myslím si že to drželo jen díky tomu jak tam rejdil tou pájkou, čímž do hliníku udělal rýhy do kterých zatekl ten cín. A v tom byl pravděpodobně celý fígl toho onoho držení.
Už jen jakým způsobem pocínovával to lanko... Místo aby ho napřed ohřál a pak přidal drobet cínu...
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
-
- Reputace: 70
- Lokalita: Posázaví
Na hliník je pájecí kapalina, která udělá přechod. To "rejdění" je odstranění oxidu z povrchu - což jinak udělá ta pájecí kapalina. Ale šel bych také cestou mechanického spoje.
- Lubik
- Reputace: 26
- Lokalita: Praha
Hliník pájet lze ALE za určitých podmínek a musí se to umět. Pokud použiji pájku na hliník a zapalovač ,tak se dají sletovat třeba dva desetniky. Udělat ale spoj na větším kusů je mnohem obtížnější protože odvádějí teplo a obtížně se odhadne správná teplota. Není nic vidět na rozdíl třeba při pájení železa.
- Přílohy
-
- 20220605_231129.jpg (74.11 KiB) Zobrazeno 915 x
Panely 4x 280W , 4x330W Isolar 6kW,48V 230 Ah