Goodwe gw10k-et - přetok omezení

Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
calvera.jarda
Příspěvky: 75
Registrován: úte kvě 17, 2016 4:04 pm

Goodwe gw10k-et - přetok omezení

Příspěvek od calvera.jarda »

Mám střídač Goodwe gw10k-et, dává cca 3,3kw na fázi. Modelová situace. Na jedné fázi mám spotřebu 3,6kw (1f nabíječka na auto). Ze střechy výkon např. 7kw. Střídač vyrábí na L1 3,3kw a 0,3kw docucává ze sítě. Místo toho aby na zbylých 2 fázích prodával 3,4kw utlumí mě výkon střechy na 3,3kw aby nedocházelo k prodeji, ale jen nákupu. Po vypnutí nabíječky zase začne přetok fungovat. Pokud je zapnutý spotřebič s výkonem méně než 3,3kw přetok taky funguje v pořádku. Je to vlastnost střídače nebo nějaká chyba?

Mám GreenBono na vytěžování do bojleru (3kw) - to se nesepne, protože není přetok.
Přetok omezen na 4,5kw - to na to také nemá vliv - zkoušel jsem vypnout

Díky za radu.
FRSO
Příspěvky: 2286
Registrován: ned srp 14, 2011 10:13 pm
Lokalita: poblíž Hodonína
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7200
Kapacita baterie [kWh]: 9

Re: Goodwe gw10k-et - přetok omezení

Příspěvek od FRSO »

calvera.jarda píše:Mám střídač Goodwe gw10k-et, dává cca 3,3kw na fázi. Modelová situace. Na jedné fázi mám spotřebu 3,6kw (1f nabíječka na auto). Ze střechy výkon např. 7kw. Střídač vyrábí na L1 3,3kw a 0,3kw docucává ze sítě. Místo toho aby na zbylých 2 fázích prodával 3,4kw utlumí mě výkon střechy na 3,3kw aby nedocházelo k prodeji, ale jen nákupu. Po vypnutí nabíječky zase začne přetok fungovat. Pokud je zapnutý spotřebič s výkonem méně než 3,3kw přetok taky funguje v pořádku. Je to vlastnost střídače nebo nějaká chyba?

Mám GreenBono na vytěžování do bojleru (3kw) - to se nesepne, protože není přetok.
Přetok omezen na 4,5kw - to na to také nemá vliv - zkoušel jsem vypnout

Díky za radu.
To sem asi nepatří, když čtu "Místo toho aby na zbylých 2 fázích prodával 3,4kw", je to vlastnost EONU, ČEZ, PRE
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.3.2024 8500kWh
maiob
Příspěvky: 2
Registrován: čtv dub 28, 2022 8:31 pm

Re: Goodwe gw10k-et - přetok omezení

Příspěvek od maiob »

Podarilo sa to nejako vyriesit s tym Greenbono?
Mam moznost si zaobstarat menic Goodwe za relativne rozumne peniaze aktualne a mam prave zaujem o to aby mi Greenbono alebo Wattrouter plnili tu funkciu, ze fazy ktore nebudu vytazovane aby prebytok davali do AKU
Zdenek Vojc
Příspěvky: 64
Registrován: sob pro 19, 2020 11:47 am

Re: Goodwe gw10k-et - přetok omezení

Příspěvek od Zdenek Vojc »

FRSO píše:
calvera.jarda píše:Mám střídač Goodwe gw10k-et, dává cca 3,3kw na fázi. Modelová situace. Na jedné fázi mám spotřebu 3,6kw (1f nabíječka na auto). Ze střechy výkon např. 7kw. Střídač vyrábí na L1 3,3kw a 0,3kw docucává ze sítě. Místo toho aby na zbylých 2 fázích prodával 3,4kw utlumí mě výkon střechy na 3,3kw aby nedocházelo k prodeji, ale jen nákupu. Po vypnutí nabíječky zase začne přetok fungovat. Pokud je zapnutý spotřebič s výkonem méně než 3,3kw přetok taky funguje v pořádku. Je to vlastnost střídače nebo nějaká chyba?

Mám GreenBono na vytěžování do bojleru (3kw) - to se nesepne, protože není přetok.
Přetok omezen na 4,5kw - to na to také nemá vliv - zkoušel jsem vypnout

Díky za radu.
To sem asi nepatří, když čtu "Místo toho aby na zbylých 2 fázích prodával 3,4kw", je to vlastnost EONU, ČEZ, PRE
Jak to myslíte, že je to vlastnost EONU, ČEZ?
Toto chování taky pozoruji, při zátěži na 1f > 3kW je omezen přetok do sítě. Po vypnutí zátěže, to valí 10kW do sítě.
Taky se ptám jak je to možné? To přece nemůže ovlivňovat distributor.
Soban
Příspěvky: 3526
Registrován: pon úno 07, 2022 10:11 pm
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Zlaté Hory

Re: Goodwe gw10k-et - přetok omezení

Příspěvek od Soban »

Distributor to nedělá je to vlastnost měniče jak je nastaven a je to proto že asymetrický měnič není plně asymetricky aby se vyhovělo DS max na fázi 3,5KW atd......

Plus to účtování a ve výsledku může být faktura za elektřinu vyšší jak bez FVE :-)
3,6kWp ::pv:: 600Wp (4x 150Wp 4S) + 1kWp (2x 500Wp 2S) + 2kWp (4x 500Wp 2S2P) | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt* (2x 12V/200Ah AGM) + 25.6V/120Ah + 25.6V/125Ah + 25.6V/230Ah LiFePO4 | Jak nepostavit FVE Zlaté Hory :home:
calvera.jarda
Příspěvky: 75
Registrován: úte kvě 17, 2016 4:04 pm

Re: Goodwe gw10k-et - přetok omezení

Příspěvek od calvera.jarda »

Tak u mě konečně problém vyřešen. Pomohl update firmware. Doporučuji si napsat na technickou podporu. Updatují. U mě to teda na dálku nějak nešlo, tak jsem si to dělal sám.
Zdenek Vojc píše:
FRSO píše:
calvera.jarda píše:Mám střídač Goodwe gw10k-et, dává cca 3,3kw na fázi. Modelová situace. Na jedné fázi mám spotřebu 3,6kw (1f nabíječka na auto). Ze střechy výkon např. 7kw. Střídač vyrábí na L1 3,3kw a 0,3kw docucává ze sítě. Místo toho aby na zbylých 2 fázích prodával 3,4kw utlumí mě výkon střechy na 3,3kw aby nedocházelo k prodeji, ale jen nákupu. Po vypnutí nabíječky zase začne přetok fungovat. Pokud je zapnutý spotřebič s výkonem méně než 3,3kw přetok taky funguje v pořádku. Je to vlastnost střídače nebo nějaká chyba?

Mám GreenBono na vytěžování do bojleru (3kw) - to se nesepne, protože není přetok.
Přetok omezen na 4,5kw - to na to také nemá vliv - zkoušel jsem vypnout

Díky za radu.
To sem asi nepatří, když čtu "Místo toho aby na zbylých 2 fázích prodával 3,4kw", je to vlastnost EONU, ČEZ, PRE
Jak to myslíte, že je to vlastnost EONU, ČEZ?
Toto chování taky pozoruji, při zátěži na 1f > 3kW je omezen přetok do sítě. Po vypnutí zátěže, to valí 10kW do sítě.
Taky se ptám jak je to možné? To přece nemůže ovlivňovat distributor.
Zdenek Vojc
Příspěvky: 64
Registrován: sob pro 19, 2020 11:47 am

Re: Goodwe gw10k-et - přetok omezení

Příspěvek od Zdenek Vojc »

Můžete prosím prozradit jak jste si to udělal sám? Mám ten samý problém, že to na dálku nejde.
A z jaké na jakou verzi jste šel?
Díky
Zdenek
calvera.jarda
Příspěvky: 75
Registrován: úte kvě 17, 2016 4:04 pm

Re: Goodwe gw10k-et - přetok omezení

Příspěvek od calvera.jarda »

Dobrý den, jakou verzi jsem doposavad měl nevím. Teď mám 080822 dle PV masteru. Na podpoře mě napsali, že se do střídače nemohou připojit přes firewall či co, nezvládl jsem to nastavit aby se tam dostali. Ten kdo mě dělal FVE mě firmware poslal - má dvě části.
Je k tomu potřeba FW a kabel USB propojovací.
a) při běžném provozu střídače se vyndá wifi modul, odšroubují se 4 šroubky tam se objeví USB konektor. Strčí se kabel a z počítače se nahraje FW. Nejdřív jeden po naběhnutí střídače druhý. Když mě napíšete mail mohu poslat FW i návod.
Střídač mám GW10KET ale mělo by to být na všechny série.
Samozřejmě, ale zvažte z hlediska záruky atd. je to na vlastní nebezpečí :)
Zdenek Vojc píše:Můžete prosím prozradit jak jste si to udělal sám? Mám ten samý problém, že to na dálku nejde.
A z jaké na jakou verzi jste šel?
Díky
Zdenek
Zdenek Vojc
Příspěvky: 64
Registrován: sob pro 19, 2020 11:47 am

Re: Goodwe gw10k-et - přetok omezení

Příspěvek od Zdenek Vojc »

Poslal jsem vám s.zprávu s emailem. Díky
calvera.jarda píše:Dobrý den, jakou verzi jsem doposavad měl nevím. Teď mám 080822 dle PV masteru. Na podpoře mě napsali, že se do střídače nemohou připojit přes firewall či co, nezvládl jsem to nastavit aby se tam dostali. Ten kdo mě dělal FVE mě firmware poslal - má dvě části.
Je k tomu potřeba FW a kabel USB propojovací.
a) při běžném provozu střídače se vyndá wifi modul, odšroubují se 4 šroubky tam se objeví USB konektor. Strčí se kabel a z počítače se nahraje FW. Nejdřív jeden po naběhnutí střídače druhý. Když mě napíšete mail mohu poslat FW i návod.
Střídač mám GW10KET ale mělo by to být na všechny série.
Samozřejmě, ale zvažte z hlediska záruky atd. je to na vlastní nebezpečí :)
Zdenek Vojc píše:Můžete prosím prozradit jak jste si to udělal sám? Mám ten samý problém, že to na dálku nejde.
A z jaké na jakou verzi jste šel?
Díky
Zdenek
Uživatelský avatar
pavelkucera
Příspěvky: 1
Registrován: pon úno 13, 2023 11:43 am
Lokalita: Brandýs

Re: Goodwe gw10k-et - přetok omezení

Příspěvek od pavelkucera »

dobrý den,
můžete mi prosím poslat fw 080822 nebo jestli je novější pro GW10ket? podpora se mnou nekomunikuje, mám asi starý sw 070719 a nejdou mi připojit baterky...
Děkuji Pavel Kučera email xxxxxxxxxxxx
Uživatelský avatar
zbykuc
Příspěvky: 1
Registrován: pát úno 24, 2023 10:43 am
Lokalita: Kolín

Re: Goodwe gw10k-et - přetok omezení

Příspěvek od zbykuc »

Zdravím všechny,
mám GWK-ET s FW 101023.
Nevíte někdo, prosím, jaká je poslední aktualizace FW?
Nemohu rozchodit WIFI/LAN Kit, který chci vyměnit za WIFI modul. Potřebuji vyčítat data z GW na LOXONE. mám pocit, že se přes WIFI modul nedostanu.
Děkuji
Zbyněk
Sluncejeelektrina
Příspěvky: 49
Registrován: úte úno 22, 2022 12:30 am

Re: Goodwe gw10k-et - přetok omezení

Příspěvek od Sluncejeelektrina »

Zajima me jak dlouho trva zamezeni pretoku, kdyz se vypne spotrebic, treba 3kW. Urcite nejakou dobu potece neco do site nez to menic vyrovna na nulu. Muze nekdo napsat jake prodlevy pri jake zatezi jsou? Je to zajimave pro instalace bez povolenych pretoku. Ted nemam na mysli ty 140W ktere jsou tolerovany, ale absolutni zakaz. Prosim nepsat ze pretok nenastane kdyz slunko nesviti a baterky jsou prazdne. Teda nejzajimavejsi bude vyrovnavaci doba pri plnem slunicku a plne baterce.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek