Existuje solidní BMS s wifi

Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
eman
Příspěvky: 986
Registrován: pát srp 31, 2012 9:20 pm
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od eman »

Ahoj,

budu mít od Miviho 16x 120Ah LiFePo4 a chtěl bych k tomu nějaký solidní BMS, ale ne se zubem, ale nějakým lepším rozhraním....síť, wifi, lcd s možností přímo BMS nastavit a kontrolovat stav baterií.
Existuje něco takového?

Měnič bude Victron nebo Studer.

Mivy má na shopu asi slušné BMS , ale jenom se zubem a trochu mi tam vadí i balanční proud jenom 150mA.

Díky
3,3kWp + 3,4kWp JJZ, 2x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v 3F režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x120Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P.
Diablo1st
Příspěvky: 1619
Registrován: pon lis 01, 2021 7:41 pm
Bydliště: SR MY

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od Diablo1st »

S LCD sa dodáva BMS od Seplos. Tá aj vie priamo komunikovať cez CAN bus s Victrono. Či sa dá nastavovať cez displej veru neviem, ale isto sa dá nastavovať cez ich aplikáciu (treba prevodník USB-RS485).
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 17x280Ah + JK BMS
mopadzi
Příspěvky: 991
Registrován: úte led 24, 2012 8:55 am
Lokalita: Okolí Uherského Brodu
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od mopadzi »

Ted budu testovat BMS 7-20S s CAN protokolem Pylontech 1.3 Má volitelně bud BT nebo dotykový displej. Dám vědět až to bude ověřené

pokud někdo chce Seplos BMS mám 100A a 200A verzi
kdo si hraje nezlobí
9xRenesola 240Wp+9x Benq 265Wp, 6xTrina 410Wp, 14x Leapton 450Wp, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV
skopec
Příspěvky: 137
Registrován: pon srp 16, 2021 8:35 pm

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od skopec »

A co nějaký arduino převodník bluetooth wifi? Nebo to tím arduinem rovnou posílat někam (třeba db na webu)?
D34: 3,3kWp 174° (6*235 Wp + 6*310 Wp) + EPsolar Tracer 6420AN + Epsolar IPower IP5000-42-Plus-T + 4* VRLA GEL 12V/150Ah + 16*LiFePo4/120Ah, WIFI: 50Wp 174° + PWM KLX1230+3*VRLA AGM 12V/17Ah, Včely: 10Wp 180° + Epsolar LS LS1024B + VRLA AGM 12V/17Ah, Automatizace: 15 * Wemos D1 mini/lite
eman
Příspěvky: 986
Registrován: pát srp 31, 2012 9:20 pm
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od eman »

Já mám doma Home Assistant na měření odběrů a trochu automatizace. Pro ten je už hotové rozhraní pro BMS DALY, ale to BMS prý stojí za starou bačkoru. Tak zkouším, jestli už to neřešil někdo jiný. :)
3,3kWp + 3,4kWp JJZ, 2x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v 3F režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x120Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P.
kodl69
Příspěvky: 7399
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od kodl69 »

DIYBMS V4, ale musíš si to složit sám, nikdo to neprodává. Taky to mám připojený do HA, a automatizaci začínám řešit...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
Příspěvky: 5451
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Lokalita: SO, SK
Bydliště: SO, SK

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od rottenkiwi »

Pozor na vseliake BMS a MPPT, kde vam napatie vyleti aj na 36 V.

https://diysolarforum.com/threads/epeve ... ack.36643/

BMS ako management nie monitoring, je tak klucova suciastka, ako istenie.
Ergo po mojich skusenostiach z celeho sveta, by som si ine, ako vlastne napajkovane
a naprogramovane BMS do systemu nedal.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
eman
Příspěvky: 986
Registrován: pát srp 31, 2012 9:20 pm
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od eman »

Já už nemám čas a chuť vystudovat elektrotechniku a programování, abych si mohl nabíjet baterku. :D
3,3kWp + 3,4kWp JJZ, 2x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v 3F režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x120Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P.
Uživatelský avatar
rottenkiwi
Příspěvky: 5451
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Lokalita: SO, SK
Bydliště: SO, SK

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od rottenkiwi »

JA zas mam casu, chuti, skusenosti a vedomosti dost, aby som vyrobil
celok MPPT + BMS pre akekolvek napatie, len nie su peniaze, suciastky a meracia technika.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
kodl69
Příspěvky: 7399
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od kodl69 »

to Eman: tak si kup hotový řešení jako je BYD, PYLONTECH atp. a je to, za hloupost se platí, na tom se v průběhu věků nic nezměnilo.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
eman
Příspěvky: 986
Registrován: pát srp 31, 2012 9:20 pm
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od eman »

kodl69: To byla reakce na rottekiwi s tím vývojem vlastního řešení. Jinak jsem si samozdřejmě schopný si DIYBMS postavit, ale už toho mám tolik akcí, že bych to dostavěl až v důchodu. :(

kodl69: Můžu se tě jenom zeptat, na kolik asi vyjdou součástky na to BMS?
3,3kWp + 3,4kWp JJZ, 2x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v 3F režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x120Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P.
kodl69
Příspěvky: 7399
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od kodl69 »

pokud použiješ řídící modul s ESP8266 bez displeje, tak to není žádná raketa, modul na článek odhaduju tak na 100Kč, a řídící modul taky, navíc mám arduino relé modul se 4 mi relé a zdroj, ale to jsou vyšší desetikoruny. Jenom je trochu pakárna dělat 20x tu stejnou desku, ale to je jedno odpoledne, to se dá vydržet...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
eman
Příspěvky: 986
Registrován: pát srp 31, 2012 9:20 pm
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od eman »

Koukal jsem na video a ty moduly na baterky mají všechny plošnou motáž, kterou pak zapájí najednou v nějaké "troubě". Na to nejsem vybavenej. :(
3,3kWp + 3,4kWp JJZ, 2x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v 3F režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x120Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P.
eman
Příspěvky: 986
Registrován: pát srp 31, 2012 9:20 pm
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od eman »

Tak jsem zkusil nastřelit cenu součástek a nikde nejsou atmely, takže se stavět nebude. :(
3,3kWp + 3,4kWp JJZ, 2x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v 3F režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x120Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P.
Kopeto
Příspěvky: 25
Registrován: pát říj 29, 2021 7:49 am

Re: Existuje solidní BMS s wifi

Příspěvek od Kopeto »

No ja jsem o stavbě BMS take uvažoval, měl jsem vyhlídnuté Atmely skladem (150ks) v QFN pouzdru. Ale než jsem se rozhoupal, tak je někdo vykoupil.....
Tak jsem ve stavu výběru něčeho, co bude komunikovat s mým Deye.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek