Cenově velmi výhodné - něco přes 2000.- Kč. Vyrábí se ve výkonové řadě do 107Wp po zahoření, a mají některé zvláštnosti, které by mohly případným zájemcům zkomplikovat život podobně jako mě:
- ačkoliv jde o Schotty, nedodávají se s Tyco konektory ale s LC4. Ty by měly být kompatibilní s MC4, uvidíme až mi MC4 dojdou...
- nemají obtokové diody. Ani toho jsem si z dokumentace nevšimla, protože by mě to ani nenapadlo. No, uvidíme, jak se budou chovat při částečném zastínění.
- Mají připojovací káblíky 0,8m dlouhé, nicméně jsou připojeny do protilehlých rohů, nikoliv z krabice uprostřed jako staré ASI, což má ten důsledek, že tři panely paralelně nepropojíte roztrojkou, musíte si vyrobit prodlužovací kabeláž...
- mají i zadní stěnu ze skla, takže jsou o 2 kila těžší než staré ASI (20kg panel) - to překvapení samo o sobě nebylo, prostě jen sděluji, že jsou dost těžké a vypadají vysoce křehce.
Tahle překvapení byla nemilá, zatím ale doufám, že po připojení do ostrova tenhle první nedobrý dojem vylepší - dám vědět