od Dagus » úte úno 01, 2022 7:40 pm
Tak dnes ve 3 ráno řekla bms že komunikace s venus končí. Stav při tom byl, MP2 šel do off, regly zahlásili, že nemají řízení od BMS a tedy konečná s nabíjením celý den. Ráno jsem nic při čekání na dceru nevymyslel, tak jsem bočník přepl na ten v mp2 a restartoval mp2, aby najel a dělal alespoň ups. Teď odpoledne jsem hledal kde je problém a testoval různé možnosti. Zkusil jsem i ve direct kabel protože jsem měl jeden volnej a prostě jsem to nerozchodil na ve directu. Problém u mě studeňák( to je tak když se to bastlí na rychlo, ono se to chytne a pak už to nikdo nepředělá a ani nekontroluje).
Co je podstatné je, že na verzi 2.80 to nefunguje a naštěstí ve staré bance bylo ještě 2.73 a mám dojem, že ve 3 ráno byl update a tím se to rozchrulo a ten studeňák jsem urval, jak jsem ten můj profi převodník odpojil. Takže kdyžtak zkoušejte tu nižší verzi.
Abych nebyl pes, tak jsem i ten muj humpl vyfotil, abych ukázal na čem to reálně funguje a klidně zo někdo mohl zbastlit stejně, třeba do krabičky. Já mám izaloačkové pouzdro a po předělávce snad poslední oprava.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
6090Wp, SV 1710Wp Poly, J 900Wp Mono, JZ 1680Wp Poly, JZ2 1800Wp Mono.
MP2 5000VA, MPPT 150/60tr, MPPT 150/35, 6.4kWh AKU1, 15kWh AKU 2
-