Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát čer 09, 2023 12:12 pm
vata píše:Teorie mi je jasnáAle praxe je potíž. To máte všichni podpěťové ochrany vybavené měřákem proudu? Jde mi o nějaké jednoduché pravidlo, jak nastavit podpěťovku, která nemusí znát DOD ani okamžitou hodnotu zátěže, přičemž se bavíme o napětí packu 4 článků. Při malých zátěžích odpojím měnič dost vysoko, dejme tomu na 12,6, DC zátěž pak odpojuju na 12,4, aby mi tam něco zbylo. Při téhle rezervě mám dost času na odpojení. Ale jde mi o případ, že někdo zapne čerpadlo, když by napětí rychle spadlo dolů a po odpojení to sice vyleze nahoru, to ano, ale třeba to nepřesáhne hysterezi, takže přes noc pojedu zbytečně na eon
vata píše:Teorie mi je jasnáAle praxe je potíž. To máte všichni podpěťové ochrany vybavené měřákem proudu? Jde mi o nějaké jednoduché pravidlo, jak nastavit podpěťovku, která nemusí znát DOD ani okamžitou hodnotu zátěže, přičemž se bavíme o napětí packu 4 článků. Při malých zátěžích odpojím měnič dost vysoko, dejme tomu na 12,6, DC zátěž pak odpojuju na 12,4, aby mi tam něco zbylo. Při téhle rezervě mám dost času na odpojení. Ale jde mi o případ, že někdo zapne čerpadlo, když by napětí rychle spadlo dolů a po odpojení to sice vyleze nahoru, to ano, ale třeba to nepřesáhne hysterezi, takže přes noc pojedu zbytečně na eon
T1 Terry píše:Here is a test on a 90Ah attery using an inverter and a coffee percolator for the load, 4 x 12.5min loads, one after the other
90Ah LYP 12v nom. 1.1C test total of 81Ah discharged to 90% DoD
NahanniV píše:Just finished my load test:
411AHA over 20h16m
Lowest cell: 3.09V
Maximum cell difference: 50mV
Lowest pack voltage: 12.41V
Recorded the whole test (see attached).
Don't know what was causing the noise on one of the inputs; Might have been my furnace or washer/dryer or perhaps just noise from the inverter I was using for a load. The monitor is hooked up with a 5pin flat trailer connector and four of the wires are a ribbon cable with the 5th one loose. The 5th wire was the problem. Any thoughts on that would be appreciated.
I had three 120VAC lights attached to the inverter for the first 5 hours, but turned off one 60W one after that since my 400W inverter was heating up and I was trying to shoot for 400AHA in 20H.
Ivo12s píše:Vážení,
asi je nejlacinější "učit se na cizích chybách". Tak bych doporučil - nekupujte LiFePO4 baterie, ale články. A používejte balancování.
Dnes jsem konečně otevřel 12V baterie, abych vyřešil rozhozené napětí balančními obvody. Bohužel, pravda se ukázala v plné nahotě. Jak psal Pan Taum, baterie byly rozhozené, ale nejen to! Jeden článek v baterii je mrtvý - zkrat! To znamenalo, že baterie se nabíjela na stejné napětí, jako ta paralelní, ale místo 4 článků se na napětí 14,4V nabíjely články tři. Tedy 4,8V na článek.... Co k tomu dodat.
Podle návodu jsem rozebral baterie. Nejde to tak jednoduše, jak je to na YouTube. Musel jsem do toho hodně mlátit, abych baterie otevřel. Ale povedlo se to, viz fotografie.
LIX píše:Ja by som rád podotkol jednu vec ohladom spájania článkov tou medenou spojkou. Každý článok má jednu elektródu hliníkovú a jednu medenú, keď budete spájať články do série bolo by dobré aspon pocínovať prítlačnú plochu medenej spojky ktorá sa bude prikladať na hliníkovú elektródu. Neviem čo vám hovoria chemické reakcie ale hliník a meď sa nemajú v láske. Možno to tu už niekto spomínal, ale pre istotu som to zopakoval. Ak to nechcete cínovať použite cupalové podložky ktoré neviem či tak lahko niekde kúpite.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků