Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř kvě 18, 2022 8:03 am
DanoP píše:...
Dagus píše:...
Henry píše:Díky za odpovědi.DanoP píše:...
Indukce běží na dvě fáze, vždy velká-malá plotýnka na jedné fázi. Je zapojena v EPS režimu, takže dnes, jak se bude vařit, tak "udělám výpadek" (střídač přepíná za 10ms) a odsleduju chování - vyzkouším to při běhu plotýnky na jedné fázi, i dvou plotýnek na dvou fázích.Dagus píše:...
Mohl bys být tak laskav a poslal mi typ tvé AEG desky? Případně typ toho Siemensu (ani jsem nevěděl, že dělají indukční desky). Jak jsem před více než deseti lety stavěl barák, tak jsem vzal nějakou "výhodnou" sadu Mora spotřebičů s myčkou, troubou, mikrovlnkou a indukcí. Vše dosud bezproblémově funguje, jen myčka při výpadku proudu si nepamatuje rozjetý program, proto je teď taky za EPS.
Henry píše:Ahoj,
postavil jsem si třífázový hybrid s asymetrickým Sermatecem, zatím jsem osadil 14 panelů á 375 Wp (východ x západ) a 16 kWh HV LiFePo4 baterku Benekov (6000 cyklů/80% nebo 10 let, vybíjení/nabíjení 1C). Vytěžovák ještě nemám, plánoval jsem Greenbono, ale asi budu dělat vlastní a spínat 3*2000W patronu do akumulačky.
Vše funguje jak má, střídač má zaplý "zero export" a do sítě distributora tak nic nejde. Jediné co mě zlobí je indukční deska - pokud nejede naplno, tak režim - "zapnuto x vypnuto x zapnuto x vypnuto" v sekundových nebo několikasekundových intervalech dostane střídač do stavu, že výrazně sníží produkci z panelů a prakticky zastaví příjem z baterky. Ke střídači jsem připojil ESP32 a udělal si vlastní podrobnější monitoring - zde po pěti sekundách:
Během vaření výkon panelů z cca 3 kWp snížil na 600 Wp a sosal watty ze sítě. Indukční deska je Mora (nemá na sobě napsán konkrétní typ) a ačkoliv s ní jako takovou není problém, tak toto mě se.e.
Napadá někoho nějaké řešení? Předpokládám, že jediná možnost bude koupit jiný vařič, preferoval bych opět indukci, ale je vůbec nějaká, která funguje víceméně spojitě?
A ještě o jednu radu bych chtěl požádat. Plánuju pořídit klimatizaci - je nějaká, u které mohu plynule externě řídit výkon - tedy že má vstup PWM nebo 0-10V nebo 0-20mA podle přebytku FVE?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků