Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon led 25, 2021 1:55 am


XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Diskuze na téma zařízení určených pro převod a stabilizaci napětí, zejména DC/AC měniče a DC/DC měniče, zkušenosti, teorie, praxe ...
Předchozí

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod giomek » stř pro 30, 2020 10:34 pm

feliz navidad píše:
giomek píše:Jaky sled mezi L1 L2 a L3 ma byt ve smeru hodinovych rucicek nebo proti ?

Ve směru.
Mnemotechnická pomůcka - 3 fáze, 3 S - Sled fází je Stejný, jako v Silničním provozu, kde se jezdí vpravo. Takže pravotočivý sled fází.


OK, tak to mam dle meraku spravne.
beethowen píše:Díky za trošku lepší popis. Nicméně pořád toho víme moc málo. Píšeš o nějakém MPPT, ale netušíme o jaký regulátor jde. U Studerů se obecně doporučuje a uzemňuje záporný pól baterie na PE, případně PEN. Potom je obvod baterie vlastně PELV. Pokud na kostře MPPT regulátoru je kladné napětí baterie, je něco špatně.
Propojení N na vstupu a výstupu je v případě TN-C nebo TN-C-S možné a dokonce i lepší, aby fungovaly správně ochrany před XTM v každém módu. Odpojení zemnění z kteréhokoliv kovového krytu nic neřeší a z hlediska bezpečnosti není úplně na místě.
Co tedy máš za MPPT regulátor? Nějaké schema zapojení by nebylo? Ten FET co odešel byl jenom jeden? To jsi všechny vypájel?
To že při hledání zátěže v režimu standby v XTM jakoby klepá je v pořádku. Přístroj zhruba co 1 vteřinu zapíná střídač a zjišťuje jestli je na výstupu zátěž. I u mne to tak je. Nevím samozřejmě, jak je zvuk silný. není samozřejmě vyloučeno, že mohl být nějaký kus špatný, ale 3ks současně, nebo kolik, tak to si nemyslím.
Jádra tlumivek a transformátoru jsou samozřejmě toroidní, ale to je z hlediska tvaru, nikoliv složení jádra. Tlumivky budou patrně na železoprachovém jádře a transformátor samozřejmě železné plechy. Nedokážu si dost dobře představit pro 50Hz a 5kW feritové jádro. Takže aby došlo k nějakému prasknutí jádra transformátoru je prakticky nemožné.
RCC by mělo být vždy na konci komunikační sběrnice a zapnutý na něm terminátor, ale to předpokládám, že máš správně. Podobně i terminátory uvnitř sběrnice vypnuté.
Máš nějaké foto těch poškození, nebo nedokonalostí? Mohl bych to porovnat s mým XTM4000 Fangpusun, co mám odložený ve skladě.



MPTT mam 2 x FLEXmax MPPT 80 nebot mam 10kWp rozdelene na 2x5KWP sekce.
Schema mam zapojene dle figure 15, dle XTm doporucovanych zapojeni , 3ti faze jma 2 x XTM (nyni jen jedna).
Terminatory jsou spravne, z tech 4 xtm jeden explodaval, tedy mosfet, zatim jsem jen bezne prohhledl. Od vyrobce jsem dostal novou desku. Dalsi 2 nekomunikovaly, vymena desky pomohla a funguji. 3 ti fungoval asi pul dne a pak se komunikaxce ztracela az se odmlcela, zaznamenal jsem na video, a cekam jeste jak se k tomu postavi vyrobce.

Po vymene desek, mi 3fazove zapojeni s 3 mi XTm komunikuji s rcc03.

kdyz jsem vse promeroval, zjistil jsem ze na PEN je napeti baterie, takze jsem vse odpojil a zjistil jsem ze to dela jeden MPTT, ktery uz od zacatku psal overcurent, vyrobce doporucil zkontrolovat a nastavit napeti na trimru, to bylo 0.7 misto 0.15, po nastaveni zacal fungovat, nicmene to napeti na kostre zatim resim tak, ze PEN na kostru nedavam.


S tim psojenym PE a N, jsem to tak mel puvodne, takze me prekvapilo proc to nefunguje. Prodejce psal, ze neni spojeni N in a N out dporucovano, ale to bych musel TCN predelat na TNS, coz je nesmysl.

jak je to s pretoky XTM, ty jsem porizoval prave pro to, ze se cesky prodejce Studeru dusoval, ze pretoky nemaji sanci zjistit. Pokud bych to mel prepojovat az je baterie nabita, tak jsem si mohl poridit neco levnejsiho.

Foto mam, ale netusim, jak to sem dostat do fora.

Libor




beethowen píše:Díky za trošku lepší popis. Nicméně pořád toho víme moc málo. Píšeš o nějakém MPPT, ale netušíme o jaký regulátor jde. U Studerů se obecně doporučuje a uzemňuje záporný pól baterie na PE, případně PEN. Potom je obvod baterie vlastně PELV. Pokud na kostře MPPT regulátoru je kladné napětí baterie, je něco špatně.
Propojení N na vstupu a výstupu je v případě TN-C nebo TN-C-S možné a dokonce i lepší, aby fungovaly správně ochrany před XTM v každém módu. Odpojení zemnění z kteréhokoliv kovového krytu nic neřeší a z hlediska bezpečnosti není úplně na místě.
Co tedy máš za MPPT regulátor? Nějaké schema zapojení by nebylo? Ten FET co odešel byl jenom jeden? To jsi všechny vypájel?
To že při hledání zátěže v režimu standby v XTM jakoby klepá je v pořádku. Přístroj zhruba co 1 vteřinu zapíná střídač a zjišťuje jestli je na výstupu zátěž. I u mne to tak je. Nevím samozřejmě, jak je zvuk silný. není samozřejmě vyloučeno, že mohl být nějaký kus špatný, ale 3ks současně, nebo kolik, tak to si nemyslím.
Jádra tlumivek a transformátoru jsou samozřejmě toroidní, ale to je z hlediska tvaru, nikoliv složení jádra. Tlumivky budou patrně na železoprachovém jádře a transformátor samozřejmě železné plechy. Nedokážu si dost dobře představit pro 50Hz a 5kW feritové jádro. Takže aby došlo k nějakému prasknutí jádra transformátoru je prakticky nemožné.
RCC by mělo být vždy na konci komunikační sběrnice a zapnutý na něm terminátor, ale to předpokládám, že máš správně. Podobně i terminátory uvnitř sběrnice vypnuté.
Máš nějaké foto těch poškození, nebo nedokonalostí? Mohl bych to porovnat s mým XTM4000 Fangpusun, co mám odložený ve skladě.


3 ks pri hledani zateze jsou absolutne ticho, pri transformaci taktez, ale ten jeden dela hluk, ale z baterii transformuje.
MPTT mam 2 x FLEXmax MPPT 80 nebot mam 10kWp rozdelene na 2x5KWP sekce.
Schema mam zapojene dle figure 15, dle XTm doporucovanych zapojeni , 3ti faze jma 2 x XTM (nyni jen jedna).
Terminatory jsou spravne, z tech 4 xtm jeden explodaval, tedy mosfet, zatim jsem jen bezne prohhledl. Od vyrobce jsem dostal novou desku. Dalsi 2 nekomunikovaly, vymena desky pomohla a funguji. 3 ti fungoval asi pul dne a pak se komunikaxce ztracela az se odmlcela, zaznamenal jsem na video, a cekam jeste jak se k tomu postavi vyrobce.

Po vymene desek, mi 3fazove zapojeni s 3 mi XTm komunikuji s rcc03.

kdyz jsem vse promeroval, zjistil jsem ze na PEN je napeti baterie, takze jsem vse odpojil a zjistil jsem ze to dela jeden MPTT, ktery uz od zacatku psal overcurent, vyrobce doporucil zkontrolovat a nastavit napeti na trimru, to bylo 0.7 misto 0.15, po nastaveni zacal fungovat, nicmene to napeti na kostre zatim resim tak, ze PEN na kostru nedavam.


S tim psojenym PE a N, jsem to tak mel puvodne, takze me prekvapilo proc to nefunguje. Prodejce psal, ze neni spojeni N in a N out dporucovano, ale to bych musel TCN predelat na TNS, coz je nesmysl.

jak je to s pretoky XTM, ty jsem porizoval prave pro to, ze se cesky prodejce Studeru dusoval, ze pretoky nemaji sanci zjistit. Pokud bych to mel prepojovat az je baterie nabita, tak jsem si mohl poridit neco levnejsiho.

Foto mam, ale netusim, jak to sem dostat do fora.

Libor
giomek
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon pro 28, 2020 6:59 pm

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod beethowen » čtv pro 31, 2020 8:49 am

“kdyz jsem vse promeroval, zjistil jsem ze na PEN je napeti baterie, takze jsem vse odpojil a zjistil jsem ze to dela jeden MPTT, ktery uz od zacatku psal overcurent, vyrobce doporucil zkontrolovat a nastavit napeti na trimru, to bylo 0.7 misto 0.15, po nastaveni zacal fungovat, nicmene to napeti na kostre zatim resim tak, ze PEN na kostru nedavam.“
Toto se mě nelíbí. Sice nevím, co jsou hodnoty 0,7 a 0,15 zač jelikož nemají žádné jednotky a nedávají smysl, ale napětí baterie na kostře není správně.
A na té kostře regulátoru se objevilo tvrdé napětí baterie? Nebo to byl jenom nějaký potenciál?
To by potom bylo těch +48V i na kostře XTM, pokud -pól baterie nebyl uzemněný. Nevím jestli by to nemohlo odrovnat i tu komunikaci. Kdyby byl -pól baterie uzemněný mělo by vybavit jištění regulátoru.
Ten FLEXmax se standardně zapojuje s uzemněným záporným pólem baterie, viz obrázek z návodu k FLEXmax v příloze.
Co se týče přetoků, měl by být Studer v pohodě. Já tedy nefunguju s trvale sepnutým transfer relé, ale to je hlavně z důvodu spotřeby z DS v létě, když mám energie pořád dost. Když je Studer přifázovaný bere vždy něco ze sítě, i když mu jede střídač z baterií. Pokud máš zakázané přetoky, tak to potřebuje pro regulaci.

Jinak foto a jiné přílohy se dají přidat zde, ale musíš být v editoru příspěvku, ne jen v rychlé odpovědi:
75CE29BA-91C5-4021-A514-4592BC27A17B.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 564
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod packet » čtv pro 31, 2020 9:38 am

3x studer, 3 faze
spojene natvrdo nula vstup, nula vystup, zem, minus baterek
od zapojeni zadny problem vse funguje jak ma. sled fazi jsem zkousel zkusmo metodou pokus omyl az jsem se trefil, rrc pri spatnem sledu psal jakousi hlasku. vse bez jiskreni a od rychleho provizorniho zapojeni zatim funguje ..
packet
 
Příspěvky: 20
Registrován: sob úno 16, 2013 9:18 pm

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod giomek » čtv pro 31, 2020 5:40 pm

beethowen píše: “kdyz jsem vse promeroval, zjistil jsem ze na PEN je napeti baterie, takze jsem vse odpojil a zjistil jsem ze to dela jeden MPTT, ktery uz od zacatku psal overcurent, vyrobce doporucil zkontrolovat a nastavit napeti na trimru, to bylo 0.7 misto 0.15, po nastaveni zacal fungovat, nicmene to napeti na kostre zatim resim tak, ze PEN na kostru nedavam.“
Toto se mě nelíbí. Sice nevím, co jsou hodnoty 0,7 a 0,15 zač jelikož nemají žádné jednotky a nedávají smysl, ale napětí baterie na kostře není správně.
A na té kostře regulátoru se objevilo tvrdé napětí baterie? Nebo to byl jenom nějaký potenciál?
To by potom bylo těch +48V i na kostře XTM, pokud -pól baterie nebyl uzemněný. Nevím jestli by to nemohlo odrovnat i tu komunikaci. Kdyby byl -pól baterie uzemněný mělo by vybavit jištění regulátoru.
Ten FLEXmax se standardně zapojuje s uzemněným záporným pólem baterie, viz obrázek z návodu k FLEXmax v příloze.
Co se týče přetoků, měl by být Studer v pohodě. Já tedy nefunguju s trvale sepnutým transfer relé, ale to je hlavně z důvodu spotřeby z DS v létě, když mám energie pořád dost. Když je Studer přifázovaný bere vždy něco ze sítě, i když mu jede střídač z baterií. Pokud máš zakázané přetoky, tak to potřebuje pro regulaci.

Jinak foto a jiné přílohy se dají přidat zde, ale musíš být v editoru příspěvku, ne jen v rychlé odpovědi:
75CE29BA-91C5-4021-A514-4592BC27A17B.jpeg


Ahoj diky za info.
Takze dneska jsem zapojil 3 XTM4000 na 3 faze, dle zapojeni 15. XTM maji vymenene komunikacni desky a zatim bezi, zkousel jsem i 4 hodinovou zatez 2.5KW a fungovaly. Zapojeni mam stejne jako puvodne, ale bez uzemnenych MPTT.
Potencial se bere pres nejaky svod, nulovy odpor tam neni. Dokonce kdyz PV klesne pod uroven baterie, tak je tam napeti PV. Zatim tedy jedu bez uzemneni, na to male napeti to ani neni treba.
Mozna ze prave to zpusobilo kolaps vsech XTM, mozna shoda vseho,ale tak dusledny jsem nebyl, abych kontroloval i toto.


Narazil jsem na problem, to dososavani ze site je jasne, funguje perfektne, musim si pohrat s ABS voltage abych jej dostal do float modu, to uz byla taky maturita, ale nefunguje pro 3 faze. Tedy z baterie se bere energie jen pres master XTM
Volba batery priority je uvedena jako not in paralel, ale to pak prece ztraci smysl abych tam mel dalsi XTM zrouty energie.
Nyni mam zapojeni fig. 13
https://www.maurelma.ch/Produkte/Wechse ... tender.pdf

Jak tedy na to ? Moc se mi nechce do stykace, musel bych si udelat vlastni bistabilni. Takove malickosti nejsou problem, ale casu se nedostava.
Napadla me jeste zapojeni ze bych nechal fig13, ale ze bych switche fazi L1 l2 a l3 nechal vsechny na L1.
Takove zapojeni jsem nenasel a proto bych se vas vseh rad zeptal,z da je toto mozne a zda to pak bude tahat u vsech z baterii. Teoreticky ano, xtm nepozna ktera faze to je, jedine co nebude fungovat jsou motory, ty budu muset dat na vlastni kabel pred XTM.

Muze mi nejaky odbornik na XTM vysvetlit, proc pri zapojeni fig 13 a 15 sosa z baterie jen master jednotka ? ( i AC in u master blika, ze je limited) ale dalsi dva tam jsou jako velmi draha UPS.


Ad pretoky:
Mam elektromer ZFE312, mel by umet i pretoky, zkousel jsem zapinat topeni 8A a pak vypinat a zadne blikani faze na displeji, ktere znaci,ze se jedna o dodavku energie a zda se, ze opravdu na ty male pretoky nereaguje.




Libor
Fotky zde, na jednom chybely varistory, druhy prodrene draty, prvni je streleny mosfet.
Pod druhou deskou bylo jeste takove rucni pajeni/fifrani, ale asi to na funknost nema vliv ;-)
Ma nekdo paru jaky mosfet to je ? Dle cisla jsem nic nanasel.


Preji vsem vse nejlepsi do Noveho roku at slunce sviti.



DSCN6974.JPG
DSCN7054.JPG
DSCN7057.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
giomek
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon pro 28, 2020 6:59 pm

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod beethowen » čtv pro 31, 2020 8:10 pm

Ty tranzistory zjistím, ale mělo by to být tuším IRF4410. Jsem si to fotil, ale nemůžu to najít.
Jinak by to mělo být vidět podle těch ostatních. Ale nemyslím, že bude vadný jenom jeden. Vybavilo při tom jištění od baterie?
Battery priority není při 3f zakázáno, ale je pravda, že nesmí být potom na žádné fázi paralel. Stejně tak 1f jenom bez paralelu.
AN-002.jpg

Můžeš sem dát nastavení těch měničů? Dá se to přes RCC uložit na SD kartu. Je tam toho dost, co se dá nastavit, ale dle mě by to mělo fungovat u všech měničů.
Tady je kolem toho nějaké psaní: https://www.studer-innotec.com/media/do ... backup.pdf
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil beethowen dne čtv pro 31, 2020 9:03 pm, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 564
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod redcrown » čtv pro 31, 2020 8:30 pm

Jestli se dobře pamatuji, tak Willcz je s battery priority v paralelu provozuje. Nejsem si ale 100% jistý
redcrown
 
Příspěvky: 894
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod feliz navidad » čtv pro 31, 2020 8:38 pm

giomek píše: Ma nekdo paru jaky mosfet to je ? Dle cisla jsem nic nanasel.


Bývaly tam IRFB4410.
feliz navidad
 
Příspěvky: 142
Registrován: stř říj 10, 2012 7:31 pm

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod beethowen » čtv pro 31, 2020 9:03 pm

feliz navidad píše:
giomek píše: Ma nekdo paru jaky mosfet to je ? Dle cisla jsem nic nanasel.


Bývaly tam IRFB4410.

Tak to jsem se o kousek seknul. Fotku stejně nemůžu najít a musel bych to rozdělávat. Takže to nemusím hledat.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 564
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod redcrown » sob led 02, 2021 2:22 pm

hlásím rozdíly v XTM fang a origo. Fang mi vyšel s o 5mm menší vertikální roztečí děr pro přišroubování na zeď. Takový malý chyták z Číny. V návodu to mají jako pro originál, ale ve skutečnosti jim to vyšlo menší. Jinými slovy, Fang nejde pověsit na díry pro originál.
To by potvrzovalo hypotézu, že to vyrábí v noci na originální lince:) Min. ne plechové kryty....
redcrown
 
Příspěvky: 894
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod giomek » ned led 03, 2021 2:41 pm

beethowen píše:Ty tranzistory zjistím, ale mělo by to být tuším IRF4410. Jsem si to fotil, ale nemůžu to najít.
Jinak by to mělo být vidět podle těch ostatních. Ale nemyslím, že bude vadný jenom jeden. Vybavilo při tom jištění od baterie?
Battery priority není při 3f zakázáno, ale je pravda, že nesmí být potom na žádné fázi paralel. Stejně tak 1f jenom bez paralelu.
AN-002.jpg

Můžeš sem dát nastavení těch měničů? Dá se to přes RCC uložit na SD kartu. Je tam toho dost, co se dá nastavit, ale dle mě by to mělo fungovat u všech měničů.
Tady je kolem toho nějaké psaní: https://www.studer-innotec.com/media/do ... backup.pdf


Deki za ten typ mosfetu.
Ok konfuguraci zkusim nahrat, ale myslim,ze jsem to uz vysledoval.
Dnes to sosa z baterii ze trech fazi a zjistil jsem proc.
Pokud je BAT prio voltage cca 1 volt pod aktualni napeti baterie, pak sosa jen MASTER, pak jednotka druha - dle zatizeni a na treti se uz energie nedostane.
Pokud je napeti baterie vic jak o 2 volty pak to taha na vsechny menice.
Tudiz nechovaji se vsechny stejne, ale master si to ridi postupnym nabehem.

Libor
giomek
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon pro 28, 2020 6:59 pm

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod giomek » ned led 03, 2021 2:44 pm

beethowen píše:Ty tranzistory zjistím, ale mělo by to být tuším IRF4410. Jsem si to fotil, ale nemůžu to najít.
Jinak by to mělo být vidět podle těch ostatních. Ale nemyslím, že bude vadný jenom jeden. Vybavilo při tom jištění od baterie?
Battery priority není při 3f zakázáno, ale je pravda, že nesmí být potom na žádné fázi paralel. Stejně tak 1f jenom bez paralelu.
AN-002.jpg

Můžeš sem dát nastavení těch měničů? Dá se to přes RCC uložit na SD kartu. Je tam toho dost, co se dá nastavit, ale dle mě by to mělo fungovat u všech měničů.
Tady je kolem toho nějaké psaní: https://www.studer-innotec.com/media/do ... backup.pdf


Pojistky byly vse OK. v XTM je 200A, ale mam seriove vrazenou 120 ci 130A v pojistkovem drzaku pro pripojovani.

Nyni to vse funguje, kryt MPTT regulatoru mam odpojeny od ochranneho vodice a jiz 3 ti den to slape jak ma.
giomek
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon pro 28, 2020 6:59 pm

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod beethowen » ned led 03, 2021 5:10 pm

Pozor tranzistor je IRFB4410, jak správně uvedl kolega feliz navidad.
A v tom regulátoru musí být tedy nějaký průraz na kostru. Třeba špatná podložka pod tranzistorem na chladič nebo něco podobného.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 564
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod luge » ned led 03, 2021 7:08 pm

Tak je
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
luge
 
Příspěvky: 692
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod luge » ned led 03, 2021 7:12 pm

redcrown píše:Jestli se dobře pamatuji, tak Willcz je s battery priority v paralelu provozuje. Nejsem si ale 100% jistý

Jj,aj ja.
luge
 
Příspěvky: 692
Registrován: ned lis 13, 2011 5:52 pm
Bydliště: SK

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod beethowen » ned led 03, 2021 7:53 pm

luge píše:
redcrown píše:Jestli se dobře pamatuji, tak Willcz je s battery priority v paralelu provozuje. Nejsem si ale 100% jistý

Jj,aj ja.

Ono i v menu RCC je u battery priority psáno, že pro paralel nedoporučeno, ale zakázáno to tam není. Dobré vědět, že to lze. Já nemám ani 3f, ani paralel. Asi je to kvůli nějakému dělení proudů.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 564
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: XTM4000 Fangupusun vs Studer, zkusenosti s instalaci

Příspěvekod giomek » pon led 04, 2021 11:09 am

luge píše:Tak je


Dik za foto.

BAT PRIO funguje, jen ta uroven napeti baterii musi byt vyssi nez BAT PRIO, ale chovani me zmatlo, kdy master jeste bere z baterii a posledni jednotky se uz prepinaji na sosani ze site.
Ja jsem cekal, ze kazda jednotka si bude sosat jen mene proudu a vsechny pomerove stejne, ale aspon ze to nejak funguje.


P.S. Na jakou uroven mate nastavene BAT PRIO pro 16 clanku lifepo4 tedy 48-60V?

Libor
giomek
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon pro 28, 2020 6:59 pm

Předchozí

Zpět na Střídače, měniče napětí, invertory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'