od ARPAD » ned úno 07, 2021 7:13 pm
takto,je to tu trosku pomiesane vsetko spolu asi. ja som len reagoval nato ze tu bol taky problem ze po tvrdom pripojeni menica k baterke odisiel balancer. sice neviem aky balancer to bol, ale rad by som sa tomu vyhol. v podstate som usudil ze bateria zrejme nieje dost tvrdy zdroj pri pripojeni k menicu napriamo a zakolise, alebo tak daco. a ak bolo toto pricinou poskodenia balancera, tak pridanie kondenzatora k baterii by vytvorilo tvrdsi zrdroj. teda snad by tam nebol taky zakmit ktory by odrovnal balancer. teda tak som to pochopil. ak je to blbost tak ok, beriem. moj balancer je iba 2A. je to ten co je tu niekde na zaciatku vlakna . ten z rozhranim rs 485. ma len vyvody na balancovanie, nema silove vystupy, a vstupy. a ani ziadne ine vystupy. len rozhranie rs 485, a vodice k clankom. je to iba balancer. chcem ho zapojit na olovenu bateriu 48v. cinan pisal ze to nebude problem. a balanmcer bude pracovat ako ma.no tak som ho kupil, pretoze moje menice nemaju funkciu equalizacie baterie, a maximalne napetie ake tam viem nastavit je 58,4 V. viac to nejde. no a to neviem ci staci na equalizaciu clankov. tak som kupil ten balancer, nech ich vyrovnava priebezne. ale nerad by som onho prisiel pre taku blbost ako je priame pripojenie menicov az ho pripojim k baterii, ak toto bol skutocne ten problem .
3F FVE: panely 36x sunergy 335W, menice 3x easun sml-5k + paralel kit, zapejene do 3 fazovej prevadzky. bateria trakcna, olovo, tekuty elektrolyt 48v/420AH. ohrev vody: panely 6x amerisoar 285W, regulator vlastna vyroba, pulzny, pevne vystupne napetie podla mppt udaju stitku panelov, zmena spinacej frekvencie frekvencie v zavislosti na mnozstve prudu dodavaneho panelmy.