Béééééééé .....
LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
-
- Lokalita: Brno
Béééééééé .....
Zdravím ,
tak jsem dnes na vlastní kůži vyzkoušel dvě pravdy .
1. zákon schválnosti - nejstabilnější to zákon na světě !
2. LiFeYPO4 JSOU bezpečné !
Na pár hodin odjedu z domu a co se nestane ,věňku jasno , FVE jede jako kráva takže se ládujou aku .
Jenže se kur*a pose*e nějaká píč*vina za pár kaček co měla po nabití aku vypnout nabíječku .
Si říkám jak je dneska hezky ... v tom telefon z domova že "něco hoří" a já odkud de kouř ? "Asi od baterek" .
Matce se povedlo vypnout nabíječu a všimla si že jsou některé baterky nafoulé .
Po návratu sem zjistil že sou nafoulé VŠECHNY .
Ze dvou unikl elektrolit další ulítl bok a zbytek ani nestojí rovně .
Teplotu měli od 35°C do 55°C , a to cca 4hodiny po ... .
Teď budu pátrat na netu po informacích a návodech co dělat .
Smrdí celej barák , ale nic nebouchlo ani nehořelo . Jaké bylo max napětí se nikdy nedovím .
Ach jo .
tak jsem dnes na vlastní kůži vyzkoušel dvě pravdy .
1. zákon schválnosti - nejstabilnější to zákon na světě !
2. LiFeYPO4 JSOU bezpečné !
Na pár hodin odjedu z domu a co se nestane ,věňku jasno , FVE jede jako kráva takže se ládujou aku .
Jenže se kur*a pose*e nějaká píč*vina za pár kaček co měla po nabití aku vypnout nabíječku .
Si říkám jak je dneska hezky ... v tom telefon z domova že "něco hoří" a já odkud de kouř ? "Asi od baterek" .
Matce se povedlo vypnout nabíječu a všimla si že jsou některé baterky nafoulé .
Po návratu sem zjistil že sou nafoulé VŠECHNY .
Ze dvou unikl elektrolit další ulítl bok a zbytek ani nestojí rovně .
Teplotu měli od 35°C do 55°C , a to cca 4hodiny po ... .
Teď budu pátrat na netu po informacích a návodech co dělat .
Smrdí celej barák , ale nic nebouchlo ani nehořelo . Jaké bylo max napětí se nikdy nedovím .
Ach jo .
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- Lokalita: Senec
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
- Kapacita baterie [kWh]: malá
Re: Béééééééé .....
...nemám slov....
málo kwp , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion + 60V 198Ah Lifepo4 , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
-
To je mi moc líto, taková škoda... Zkusíte pojišťovnu?
Nechci domyslet, co by udělalo olovo...
Ještě že nikdo nepřišel k úrazu.
Nechci domyslet, co by udělalo olovo...
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
- R.I.P.
soustrast ... Chudinky baterky ..
-
...alebo skúsiť normálne vyreklamovať tú nabíjačku či čo to je....vata píše:To je mi moc líto, taková škoda... Zkusíte pojišťovnu?
No olovo vzdrží "všeličo".....ja tam na tej svojej cca 48V 1000A vytlačím napetie aj na 64V.....vata píše:Nechci domyslet, co by udělalo olovo...
málo kwp , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion + 60V 198Ah Lifepo4 , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
-
No, tady aspon vidime, že se na ochranách a regulátorech nevyplatí šetřit...
-
S pojišťovnou se hádat nechci ,sou to ludry .
Ani tu nabíječku nemůžu reklamovat , je to překopaná svářečka .
Tři aku jsou poškozeny vážně , ty zkusím rozkuchat a seskládat jen ty "lepší články" .
Zbývajících pět zkusím slisovat do původního tvaru , našel sem návod co dělat s nafouknutými články , snad to zadere
i na monobloky : http://gwl-power.tumblr.com/tagged/Swelling .
Teď jsou veňku kdyby něco , a aby vychladli . Napětí článků se docela drží , což by mohlo být dobré znamení .
Zítra se dotoho pustím ...... tak uvidíme .
Elektronům zdar
Ani tu nabíječku nemůžu reklamovat , je to překopaná svářečka .
Tři aku jsou poškozeny vážně , ty zkusím rozkuchat a seskládat jen ty "lepší články" .
Zbývajících pět zkusím slisovat do původního tvaru , našel sem návod co dělat s nafouknutými články , snad to zadere
i na monobloky : http://gwl-power.tumblr.com/tagged/Swelling .
Teď jsou veňku kdyby něco , a aby vychladli . Napětí článků se docela drží , což by mohlo být dobré znamení .
Zítra se dotoho pustím ...... tak uvidíme .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Taky jsem toho názoru, že olovo by takovouto událost přežilo bez vážnejší újmy .. až na následnou potřebu dolít nějakou tu vybublanou vodu ..LUI píše:No olovo vzdrží "všeličo".....ja tam na tej svojej cca 48V 1000A vytlačím napetie aj na 64V.....vata píše:Nechci domyslet, co by udělalo olovo...
Pravda a Láska zvítězí!.
-
toto je nemilé. Tk mě hned napadá jak maš řízené nabíjení čím a jak. A jestli víš co se posralo.
Myslim ze baterky budou dobre tezko rici jak jsi jim ublížil to uvidíš po změření
Myslim ze baterky budou dobre tezko rici jak jsi jim ublížil to uvidíš po změření
-
Zdravím ,
holt další životní zkušenost . Čyři "jenom" nafouklý , tři děravý s únikem elektrolitu a jedna s vyrařeným bokem .
Zatím dvě jsem zmáčknul přes desky stolařskými svěrkami a tu otevřenou rozkuchal , spíš dokuchal . Jeden článek
protržený , u dvou si nejsem jit a čtvrtý vypadá docela v pořádku . Zkusím pro ty protržený schrastit nějaký těstný
krabičky , ať je ještě trochu využiji .
Ty děravý bych asi zatím neotevíral , vyzkouším různý lepidla který bude držet na tom žlutým plastu a trhliny přelepím ,
aby se dovnitř nedostával vzduch .
Jen co je dám trochu do kupy tak provedu kapacitní zkoužky pro zjištění aktuálního stavu .
Fakt nevím jak to dopadne .
Doufám že nejsou totálně mrtvý , cca 1 den po ..... mají napětí v rozmezí 3,62 až 3,80 V .
Na výše zmíněném odkazu se píše že elektrolit "vře" při teplotě nad 77°C , což bude jeden z řady ochraných prvků .
Nu což ,
Elektronům zdar
holt další životní zkušenost . Čyři "jenom" nafouklý , tři děravý s únikem elektrolitu a jedna s vyrařeným bokem .
Zatím dvě jsem zmáčknul přes desky stolařskými svěrkami a tu otevřenou rozkuchal , spíš dokuchal . Jeden článek
protržený , u dvou si nejsem jit a čtvrtý vypadá docela v pořádku . Zkusím pro ty protržený schrastit nějaký těstný
krabičky , ať je ještě trochu využiji .
Ty děravý bych asi zatím neotevíral , vyzkouším různý lepidla který bude držet na tom žlutým plastu a trhliny přelepím ,
aby se dovnitř nedostával vzduch .
Jen co je dám trochu do kupy tak provedu kapacitní zkoužky pro zjištění aktuálního stavu .
Fakt nevím jak to dopadne .
Doufám že nejsou totálně mrtvý , cca 1 den po ..... mají napětí v rozmezí 3,62 až 3,80 V .
Na výše zmíněném odkazu se píše že elektrolit "vře" při teplotě nad 77°C , což bude jeden z řady ochraných prvků .
Nu což ,
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Ten plast nelep lepidlem. Nechej ho svařit u někoho kdo opravuje plasty. Bude to větší jistota.
-
Nebudu opravovat tu totálku co je na fotce . Opravit chci jen malé trhliny ze kterých prolíná elektrolit .
Moc nevěřím že takhle poškozené aku budou dlouho sloužit , snad vydrží než budu moci koupit nové .
Co se stalo se stalo mou nezkušeností , neznalostí a to mě štve nejvíc . Ještě že se tím neživím .
Vše v jednom je na **** . Nabíjecí jednotka bude samostatná s vícero nezávislými ochranami .
To Avatar , v jakém jsou stavu opravdu nevím , jelikož z nich uniklo hóóóódně elektrolitu (cca 50 m3 kouře) a že ho
v nich moc není , tak fakt nevím . Apropo , 1l elektrolitu žeprej stojí přes 10.000 Kč .
Elektronům zdar
Moc nevěřím že takhle poškozené aku budou dlouho sloužit , snad vydrží než budu moci koupit nové .
Co se stalo se stalo mou nezkušeností , neznalostí a to mě štve nejvíc . Ještě že se tím neživím .
Vše v jednom je na **** . Nabíjecí jednotka bude samostatná s vícero nezávislými ochranami .
To Avatar , v jakém jsou stavu opravdu nevím , jelikož z nich uniklo hóóóódně elektrolitu (cca 50 m3 kouře) a že ho
v nich moc není , tak fakt nevím . Apropo , 1l elektrolitu žeprej stojí přes 10.000 Kč .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Mám jednu možno blbú otázku:čo to je vlastne pod tými modrými obalmi....?
to je akože poskladané z nejakých menších batérií...?
lebo to "niečo" v tom obale.....to bielo-žlté sa mi zdá ako nejaké malé články....
to je akože poskladané z nejakých menších batérií...?
lebo to "niečo" v tom obale.....to bielo-žlté sa mi zdá ako nejaké malé články....
-
Zdravím ,
v tom modrém obalu (modrá smršťovka) je to celý jeden článek , má protržený pytel a sou vidět separátory .
Elektronům zdar
v tom modrém obalu (modrá smršťovka) je to celý jeden článek , má protržený pytel a sou vidět separátory .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Tak pomalu vyhasíná i ta poslední naděje . Měřil sem napětí jednotlivých článků při zátěži ,
................. je to hajz*u .
Zítra si budu hrát s těmi "nejlepšími" .......... ....... jestli z toho všeho poskládám alespoň jednu 13V baterku ,
tak to možná bude všechno .
Nojo . Co se divím když se z nich vyškvařil skoro všechen elektrolit a nemluvě o znehodnocení elektrod . .
Sakra , teď je mi ten Wattrouter k hovnu .
"Když se daří , tak se daří" ......
Elektronům zdar
................. je to hajz*u .
Zítra si budu hrát s těmi "nejlepšími" .......... ....... jestli z toho všeho poskládám alespoň jednu 13V baterku ,
tak to možná bude všechno .
Nojo . Co se divím když se z nich vyškvařil skoro všechen elektrolit a nemluvě o znehodnocení elektrod . .
Sakra , teď je mi ten Wattrouter k hovnu .
"Když se daří , tak se daří" ......
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
To je fakt smula
-
tak to je faktsmula jak prase kor u techto baterek((
-
Upřímnou soustrast...
-
Tak toto je mi fakt velmi lúto.Len budúcnosť ukáže že či všetko zlé je na niečo dobré.
-
Zdravím ,
nechci to zakřiknou , ale možná se ta poslední jiskřička naděje ještě rozhoří .
Nebude to žádná sláva , snad alespoň něco . Dva , možná tři celý aku by snad byly schopny ještě omezeně fungovat ,
napětí při zátěži mají cca 12V , hlavně že mají nějaký proud . Z dalších tří by byly použitelné asi tak jeden nebo
dva články , jeden aku na sračku (viz foto nehoda05 a 06) . Poslední je úplně DEAD .
"Nejlepší" články vybíjím přes watt metry odporovými dráty proudem +/- 5A . Postupně změřím kapacitu všech lepších
a podle toho je zkusím přeskládat . Žádný zázraky od toho nečekám , ale nenáročný provoz by mohli zvládnout .
Elektronům zdar
nechci to zakřiknou , ale možná se ta poslední jiskřička naděje ještě rozhoří .
Nebude to žádná sláva , snad alespoň něco . Dva , možná tři celý aku by snad byly schopny ještě omezeně fungovat ,
napětí při zátěži mají cca 12V , hlavně že mají nějaký proud . Z dalších tří by byly použitelné asi tak jeden nebo
dva články , jeden aku na sračku (viz foto nehoda05 a 06) . Poslední je úplně DEAD .
"Nejlepší" články vybíjím přes watt metry odporovými dráty proudem +/- 5A . Postupně změřím kapacitu všech lepších
a podle toho je zkusím přeskládat . Žádný zázraky od toho nečekám , ale nenáročný provoz by mohli zvládnout .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny