od ixo » stř čer 02, 2021 2:57 pm
Dobrý point!
Premeral som jednotlivé články, a merania ukázali:
3,36
3,36
3,36
3,36
3,36
3,36
3,36
3,39
Plus nabíjacky je pripojene na pluse clanka c. 1, minus nabijacky na minuse clanka c. 8. Napatie medzi svorkami nabijacky ukazuje 3.40.
Nezda sa mi, ze by boli clanky slabo pospajane, ale asi by som mal preverit prepojenie clanka 7 a 8, ze?
Edit: Medzi článkom 7 a 8 mi multimeter ukazoval na + odpor 1 Ohm a niečo, ale len v prípade, že cezeň tiekol ešte nejaký vyrovnávací prúd. Akonáhle som vodič odpojil od jedného z článkov, prúd nepretekal a dosiahol som 0 Ohm. Spoje som aj tak rozobral, prebrúsil a opäť spojil. Pri dotknutí sa vodičom druhého článka (odpor sa nemohol zvýšiť, lebo som meral na koncoch vodiča) však multimeter začal ukazovať odpor vyše 1 Ohm. Najprv takéto odpory ukazovali všetky články, ale v priebehu cca 15 minút, ako som sa s tým hral, sa články zrejme "dorovnali", vyrovnávacie prúdy dotiekli a všetky prepoje ukazovali 0 Ohm, okrem prepoja medzi článkom 7 a 8.
V princípe, myslím, že je to prepojené kvalitne a namerané odpory sú spôsobené ovplyvnením multimetra pretekajúcim vyrovnávacím prúdom.
Prerobil spojil ešte jeden spoj, ktorý vykazoval najvyšší odpor a verím, že to bude OK.
-

ixo
-