A jak píšete souhlasím s tím, že pokud přepínám sítě, tak tam stykač bez mechanické blokace nemá co pohledávat.
Přepínače hvězda trojúhelník jsou taky mechanicky blokovaný, jinak by se jednou stalo pěkný bum

Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 08, 2023 2:39 am
mypower.cz píše:......A jak by jste si to hledani predstavoval......
Jozef51 píše: Osobne budem tento problem asi riesit inak - s prodlevou 0s a bez rele-stykacov. Nabijackou 54.5V/1.2-1.8kW v case NT.
střídač_N píše:mypower.cz píše:......A jak by jste si to hledani predstavoval......
Filipe probůh já to nemyslím jako kritiku Jsem si vědom, že systém má nějaké možnosti a nějaké nemožnosti. Možná že jen neznám vhodnější možnosti vyhledávání.
Osobně, kdybych si dal tu práci, tak to jisto jistě i najdu, neb si to pamatuji dokonce i z kontextu, leč neznalý by musel projít několik sekcí a jelikož neví že to tam někde je, tak to nemá šanci ani najít, což je tak trošku pro dotazatele WIFI omluva.
střídač_N píše:Něčemu věřit musíme, neb nic jiného ani nemáme.
Stykače jsou na tento pohyb cvičeny a jelikož se používají desítky let s úspěchem, tak i vycvičeny. Smiřme se s tím, že stykače s blokací nic v současnosti nenahradí a pokud se chceme pustit do vymýšlení kola, směle do toho.
kodl69 píše:na ty 555 u stykačů hned zapomeň. Musí být: 1.) elektrické blokování, tj cívka stykače 2 přes "klidový" (NC) kontakt stykače1 a naopak, cívka stykače 1 přes kontakt stykače 2.
2.) mechanické blokování, které znemožní i ruční spojení obou stykačů zároveň.
A nebo si kup zrovnapřepínač sítí na aliexpresu, a nemusíš nic vymejšlet. Dál jsem to nějak moc nezkoumal
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník