LK3

Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
Uživatelský avatar
stano22
Příspěvky: 432
Registrován: ned čer 13, 2021 1:43 pm
Lokalita: SK-ZA
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 6500
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: SK (ZA)

Re: LK3

Příspěvek od stano22 »

cipis: Este raz, mam to istene samotnou automatikou kotla, netreba mi termostat... ja by som len rad vedel ricinu :)
cipis
Příspěvky: 4025
Registrován: pon srp 16, 2021 9:31 pm
Lokalita: blízko Brna
Bydliště: blízko Brna

Re: LK3

Příspěvek od cipis »

No však, přilepil se kontakt. Asi nesvařil, tak po nějaké době zase odpadl.
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Měnič Victron 2 kVA (celý byt + wifi/kamery/atd.), ostatní (CARSPA, Epever) aktuálně odpojené (vytěžování)
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Uživatelský avatar
stano22
Příspěvky: 432
Registrován: ned čer 13, 2021 1:43 pm
Lokalita: SK-ZA
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 6500
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: SK (ZA)

Re: LK3

Příspěvek od stano22 »

cipis: Nie... to by v status svietilo OFF. Normalne do cievky musel pustat stavu aj ked uz nemal :)
cipis
Příspěvky: 4025
Registrován: pon srp 16, 2021 9:31 pm
Lokalita: blízko Brna
Bydliště: blízko Brna

Re: LK3

Příspěvek od cipis »

Tady ale píšeš něco jiného. Že bylo sw vypnuté, ale zůstalo přitažené - tedy si myslím, že se přilepily kontakty.
A restart myslíš sw nebo jsi to fyzicky vypl/zapl?

Mě se slepil kontakt v jednom přepínacím nesmyslu, ale stačilo ťuknout do krabičky relé, a odpadlo.
stano22 píše: stř lis 22, 2023 1:17 pm Ale rele ostalo pripnute... vo webmgmte svietil event ruzovo (State = NO), ale rele bolo stale ON.
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Měnič Victron 2 kVA (celý byt + wifi/kamery/atd.), ostatní (CARSPA, Epever) aktuálně odpojené (vytěžování)
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Uživatelský avatar
stano22
Příspěvky: 432
Registrován: ned čer 13, 2021 1:43 pm
Lokalita: SK-ZA
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 6500
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: SK (ZA)

Re: LK3

Příspěvek od stano22 »

Cipis: Nie, pisem to iste - v EVENT sa tvárilo, že podmienka je nesplnena a rele je vypnute. Ale po prekliku na Status stranku svietilo ako zapnute. Mozno som sa zle vyjadril. A mam to nastavene tak, ze EVENT je propagovany (per), takze nieje moznenklikom na button na status stranke zmenit stav rele uzivatelsky. Ved to je na tom to divne. A reset stacil softwarovy.
cipis
Příspěvky: 4025
Registrován: pon srp 16, 2021 9:31 pm
Lokalita: blízko Brna
Bydliště: blízko Brna

Re: LK3

Příspěvek od cipis »

Tak to pak jo, já to pochopil tak, že máš nastaveno/na webu je vidět, že je off a fyzicky bylo on.
To pak není co řešit, nějaká sw chyba, tak asi report výrobci.
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Měnič Victron 2 kVA (celý byt + wifi/kamery/atd.), ostatní (CARSPA, Epever) aktuálně odpojené (vytěžování)
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Uživatelský avatar
stano22
Příspěvky: 432
Registrován: ned čer 13, 2021 1:43 pm
Lokalita: SK-ZA
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 6500
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: SK (ZA)

Re: LK3

Příspěvek od stano22 »

Mozno je good practice to obcas preventivne restartnut tak, ako to robim u zakaznikov s NVR. Je fakt, ze tam bol uptime 400 dni.
ZdZ
Příspěvky: 801
Registrován: pon led 24, 2022 7:27 pm

Re: LK3

Příspěvek od ZdZ »

LK3 není zrovna nějaký zázrak spolehlivosti, sice oproti raspberry je to mnohem lepší, ale má to svoje mouchy, jestli HW nebo SW to těžko říct protože to se nedá z běžnýho pohledu uživatele poznat
Ostrov. Aktuálně v provozu 15 kWp 12+10+10 55°jih, 30kWh 48V + 3kWk 12V Lifepo4 a 2x Easun smp 5kW sfázovaný + 3x Must mppt 6kW + UPS 12V 500Va + 3F měnič 3x400V 6kW.
Nabíječka 1kW z generátoru. Elektro koltel 48V DC, 9kW 9 stupňů regulace. 750lt aku nádrž, 200l bojler. 3x split klima na topení a chlazení a samozřejmě automat na uhlí. Protože jsem Eko a Wegan v jedné osobě :-) !
alextccz
Příspěvky: 63
Registrován: úte led 16, 2018 2:28 pm
Lokalita: okr. Tachov
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: okr.Tachov

Re: LK3

Příspěvek od alextccz »

Mám LK3.8 SW 1.59. U předchozí verze software jsem si všimnul že EVENTy postupně zůstávají zamrznuté ve stavu 1. Reset nepomohl. Našel jsem postup jak EVENT nastavit zpět. Od té doby se to nestalo. A nevím jestli z verzí 1.59 nebylo opraveno. Ve webovém prohlížeči zadat do adresního řádku toto:
Každý EVENT se nastavuje zvlášť. IP adresu nahradit svojí vlastní.
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout0=1 - set event1 to 1
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout0=0 - set event1 to 0
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout1=1 - set event2 to 1
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout1=0 - set event2 to 0
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout2=1 - set event3 to 1
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout2=0 - set event3 to 0
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout3=1 - set event4 to 1
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout3=0 - set event4 to 0
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout4=1 - set event5 to 1
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout4=0 - set event5 to 0
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout5=1 - set event6 to 1
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout5=0 - set event6 to 0
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout6=1 - set event7 to 1
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout6=0 - set event7 to 0
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout7=1 - set event8 to 1
http://192.168.1.40/outs.cgi?vout7=0 - set event8 to 0
ZdZ
Příspěvky: 801
Registrován: pon led 24, 2022 7:27 pm

Re: LK3

Příspěvek od ZdZ »

a nemáš další příkazy jak z webu zjistit nebo nastavit v stupy, výstupy atp ?
Ostrov. Aktuálně v provozu 15 kWp 12+10+10 55°jih, 30kWh 48V + 3kWk 12V Lifepo4 a 2x Easun smp 5kW sfázovaný + 3x Must mppt 6kW + UPS 12V 500Va + 3F měnič 3x400V 6kW.
Nabíječka 1kW z generátoru. Elektro koltel 48V DC, 9kW 9 stupňů regulace. 750lt aku nádrž, 200l bojler. 3x split klima na topení a chlazení a samozřejmě automat na uhlí. Protože jsem Eko a Wegan v jedné osobě :-) !
alextccz
Příspěvky: 63
Registrován: úte led 16, 2018 2:28 pm
Lokalita: okr. Tachov
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: okr.Tachov

Re: LK3

Příspěvek od alextccz »

Nemám. Tohle jsem myslím našel na fóru na stránkách výrobce LK. Tak se zkusit poptat tam.
ZdZ
Příspěvky: 801
Registrován: pon led 24, 2022 7:27 pm

Re: LK3

Příspěvek od ZdZ »

tak jsem nainstaloval na rpi potřebné knihovny, ale nevím co mám přesně napsat do php, aby mi to třeba přečetlo nějaký vstup, nebo něco nastavilo
lk mám na adrese 192.168.0.20
má to vypadat nějak takhle ?

$device_ip = "192.168.0.20";
$community = "public";
$snmp_version = "2c";
$snmp = new SNMP(SNMP::VERSION_2C, $device_ip, $community);

$oid = "3.6.1.4.1.7616.1.2.0";
$interfaces = $snmp->walk($oid);

foreach ($interfaces as $key => $value) {
echo "Interface $key: $value<br>";
}
Ostrov. Aktuálně v provozu 15 kWp 12+10+10 55°jih, 30kWh 48V + 3kWk 12V Lifepo4 a 2x Easun smp 5kW sfázovaný + 3x Must mppt 6kW + UPS 12V 500Va + 3F měnič 3x400V 6kW.
Nabíječka 1kW z generátoru. Elektro koltel 48V DC, 9kW 9 stupňů regulace. 750lt aku nádrž, 200l bojler. 3x split klima na topení a chlazení a samozřejmě automat na uhlí. Protože jsem Eko a Wegan v jedné osobě :-) !
Uživatelský avatar
stano22
Příspěvky: 432
Registrován: ned čer 13, 2021 1:43 pm
Lokalita: SK-ZA
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 6500
Kapacita baterie [kWh]: 13
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: SK (ZA)

Re: LK3

Příspěvek od stano22 »

ZdZ: V tomto neporadim,ale este je moznost pouzit HTTP API
https://docs.tinycontrol.pl/en/lk3/api/
ZdZ
Příspěvky: 801
Registrován: pon led 24, 2022 7:27 pm

Re: LK3

Příspěvek od ZdZ »

tak to je lepsi, nactu vsechno do promenny v pythonovi a je to
díky

jen kdyby pořád neblbnuly údaje z teploměrů, nejsem schopnej to vyřešit
Ostrov. Aktuálně v provozu 15 kWp 12+10+10 55°jih, 30kWh 48V + 3kWk 12V Lifepo4 a 2x Easun smp 5kW sfázovaný + 3x Must mppt 6kW + UPS 12V 500Va + 3F měnič 3x400V 6kW.
Nabíječka 1kW z generátoru. Elektro koltel 48V DC, 9kW 9 stupňů regulace. 750lt aku nádrž, 200l bojler. 3x split klima na topení a chlazení a samozřejmě automat na uhlí. Protože jsem Eko a Wegan v jedné osobě :-) !
Uživatelský avatar
Dusan61
Příspěvky: 290
Registrován: úte kvě 22, 2018 6:38 am
Lokalita: Zvolen
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 2200
Kapacita baterie [kWh]: 13
Bydliště: ZV

Re: LK3

Příspěvek od Dusan61 »

Máš na snímačoch ten odpor 4k7?
viewtopic.php?p=220357#p220357
Panel 270 Wp ZV
Panely 2220 Wp, Regulátor EPEVER-150VDC/80A, Meniče Dom/Victron 5000 VA/24V, Bojler/Epever 2000 VA/24V, Akumulátor Li-ion 18650 56P/8S + Li-ion 50Ah 3P/8S + Li-ion 150Ah 8S = 31,6V/440Ah
LK3 monitoring
Grafy: Panel 2220 Wp Napätie na akum. Energia v akum. Denný výkon/spotreba
DC/DC menič
ZdZ
Příspěvky: 801
Registrován: pon led 24, 2022 7:27 pm

Re: LK3

Příspěvek od ZdZ »

u lk3 ne, myslel jsem, že to má něco v sobě zabudovanýho
ale na raspi to je nezbytnost, bez toho to nechodí vůbec
Ostrov. Aktuálně v provozu 15 kWp 12+10+10 55°jih, 30kWh 48V + 3kWk 12V Lifepo4 a 2x Easun smp 5kW sfázovaný + 3x Must mppt 6kW + UPS 12V 500Va + 3F měnič 3x400V 6kW.
Nabíječka 1kW z generátoru. Elektro koltel 48V DC, 9kW 9 stupňů regulace. 750lt aku nádrž, 200l bojler. 3x split klima na topení a chlazení a samozřejmě automat na uhlí. Protože jsem Eko a Wegan v jedné osobě :-) !
Uživatelský avatar
Lubik
Příspěvky: 432
Registrován: pon úno 15, 2021 10:04 pm
Lokalita: Praha
Bydliště: Praha

Re: LK3

Příspěvek od Lubik »

viewtopic.php?t=4271&start=160#p219476
Editována informace o spínači AC proudu. Možno připojit k PLC. Dělají se dvě verze NO nebo NC kontakt
Panely 4x 280W , 4x330W Isolar 5kVA,48V 230 Ah
Uživatelský avatar
Dusan61
Příspěvky: 290
Registrován: úte kvě 22, 2018 6:38 am
Lokalita: Zvolen
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 2200
Kapacita baterie [kWh]: 13
Bydliště: ZV

Re: LK3

Příspěvek od Dusan61 »

Ako som už písal objednal som si tento snímač prúdu:
DC 200A.jpg
Snímač mi už prišiel, dočasne som ho zapojil na testovanie do jedného bloku akumulátorov a zatiaľ spokojnosť. Snímač má rozsah merania -200A až +200A, výstup má 0V až +10V, kde 0A je +5V.
V LK3 sa to dalo celkom dobre nakalibrovať.
Po otestovaní ho zapojím do obvodu celého akumulátora na meranie prúdov do a z akumulátora.
Teraz mi tento prúd počíta LK3 z prúdu regulátora a prúdu do meničov.
Ten výstup z prevodníka plánujem použiť aj na riadenie vyťažovača, podľa veľkosti prúdu do akumulátora a napätia na akumulátore.
Panel 270 Wp ZV
Panely 2220 Wp, Regulátor EPEVER-150VDC/80A, Meniče Dom/Victron 5000 VA/24V, Bojler/Epever 2000 VA/24V, Akumulátor Li-ion 18650 56P/8S + Li-ion 50Ah 3P/8S + Li-ion 150Ah 8S = 31,6V/440Ah
LK3 monitoring
Grafy: Panel 2220 Wp Napätie na akum. Energia v akum. Denný výkon/spotreba
DC/DC menič