OpenFVELog
Novinky na MyPower.CZ, podpora, návrhy, nápady, náměty, stížnosti ...
- mypower.cz
- R.I.P.
- Reputace: 521
OpenFVELog
Hoj, zakladam toto tema jako diskuzi k wiki strance, ktera popisuje OpenFVELog.
-
- Reputace: 20
Re: OpenFVELog
Napsal jsem dnes program na vyčítání dat z MS TSMPPT, který běží pod UNIXem, aby Tomáš mohl měřit na Raspberry, ale protože má dynamickou IP adresu, bude třeba nějakého ověření. Na wiki nevidím popis parametrů, je tam něco jako user a pass?
Admin edit: Program je tady.
Admin edit: Program je tady.
- mypower.cz
- R.I.P.
http://wiki.mypower.cz/openfvelog:start#openfvelog-xml
Pro odesilani pomoci GET me napada pridat parametr treba FVEID, cimz se FVE odlisi.Ohledne hesla, posilat ho s kazdym requestem asi nebude mit vyznam. Napada me data necim zasifrovat kdy klic pro sifrovani by byl heslo (nebo sha1 hash hesla jako klic).
Pokud je pouzita tato metoda
mohlo by to vypadat treba takto:
kde v parametru data jsou zasifrovany a prevedeny na base64 puvodni URL parametry, tedy tento retezec
a datasha by jen za ucelem kontroly mohl obsahovat SHA1 hash pro puvodni (vyse uvedeny) retezec parametru v URL aby se vedelo, zdali jsme po desifrovani ulozenym heslem ziskali spravne data a jestli je tedy heslo spravne.
No a mozna aby to cele pri GET neslo do logu na webserveru, mohla by se pouzit metoda POST, bylo by to o neco flexibilnejsi.
Timto se odlisuje mereni Brezniku a Marsova, data pro obe FVE jsou posilany ze stejne IP, odlisuje se pomoci POST promenne src ( $_POST["src"]="marsov" / "breznik" ), takze zde to podle IP taky nelze poznat o jakou FVE se jedna.Form variable name: src - dohodnutý název FVE
Pro odesilani pomoci GET me napada pridat parametr treba FVEID, cimz se FVE odlisi.Ohledne hesla, posilat ho s kazdym requestem asi nebude mit vyznam. Napada me data necim zasifrovat kdy klic pro sifrovani by byl heslo (nebo sha1 hash hesla jako klic).
Pokud je pouzita tato metoda
Kód: Vybrat vše
http://log.mypower.cz/?unix=1320192323&fv1=20.78&fv2=23.33&u16v=15.86&bat2=13.82&i1=4.3&i2=6.22&i3=2.12&i3=0.78&i4=1.35&i5=2.27
http://log.mypower.cz/?fveid=tomas&datasha=<sha1 checksum>&data=<base64>
unix=1320192323&fv1=20.78&fv2=23.33&u16v=15.86&bat2=13.82&i1=4.3&i2=6.22&i3=2.12&i3=0.78&i4=1.35&i5=2.27
No a mozna aby to cele pri GET neslo do logu na webserveru, mohla by se pouzit metoda POST, bylo by to o neco flexibilnejsi.
-
OK, tak jsem do GET přidal fveid. Šifrovat to asi nemá cenu, stejně je to tu veřejně přístupné... Restrikce na IP s nejakou maskou by pomohla i na dynamické IP.
- mypower.cz
- R.I.P.
pripravuji v brzke dobe i mereni, ktera bude moznost omezit tak, aby byla k dispozici jen pokud je uzivatel prihlaseny na forum a bude moznost vlastni mereni povolit dalsim uzivatelum. Nejaky privatni klic a zabezpeceni dat by bylo uzitecne i kvuli bezpecnosti, aby treba nejaky vtipalek neposilal data pro stejnou FVE z nekama jinama (ve stejnem rozsahu IP/24 - treba vtipny souseddrama píše:OK, tak jsem do GET přidal fveid. Šifrovat to asi nemá cenu, stejně je to tu veřejně přístupné...

jj, jiste zabezpeceni by to bylo...drama píše:Restrikce na IP s nejakou maskou by pomohla i na dynamické IP.
-
Pokud bude fveid netriviální, tak to je docela spolehlivé zabezpečení proti vtipálkům...mypower.cz píše:pripravuji v brzke dobe i mereni, ktera bude moznost omezit tak, aby byla k dispozici jen pokud je uzivatel prihlaseny na forum a bude moznost vlastni mereni povolit dalsim uzivatelum. Nejaky privatni klic a zabezpeceni dat by bylo uzitecne i kvuli bezpecnosti, aby treba nejaky vtipalek neposilal data pro stejnou FVE z nekama jinama (ve stejnem rozsahu IP/24 - treba vtipny soused).
-
Jinak prosím o přiřazení aktuálně odmítaného GET požadavku k FVE Lúky...
- mypower.cz
- R.I.P.
hotovo.drama píše:Jinak prosím o přiřazení aktuálně odmítaného GET požadavku k FVE Lúky...
-
Díky. Ještě dotaz k výrobě, šlo by to u mě, Lúky a případně i dalších Tristarů vyrobenou energii nepočítat, ale jen zobrazovat na základě zasílaných dat?
- jarík
- Reputace: 1
Hlásim sa do ksupiny uživateľov MikroLogu a prosím o zaradenie k už celkom slušne rozrastenej skupine "logerov"
ďakujem, cením si a chválim admina ako aj všetkých, vďaka ktorým mám FVE a všetko čo s tým súvisí

ďakujem, cením si a chválim admina ako aj všetkých, vďaka ktorým mám FVE a všetko čo s tým súvisí

- Frenky
- Reputace: 136
- Lokalita: Doubravička
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8700
- Kapacita baterie [kWh]: 25
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Vítám ve skupině micrologerů

24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, 1x AKU 48V LFP200Ah 1x AKU 48 V LFP280Ah. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
- jarík
Ďakujem Frenky
, škoda že to programovanie ani ja neovládam tak ako by som chcel.
Bol by to beh na dlhú trať kým by som sa aspoň priblížil na úroveň Filipa.

-
- Reputace: 73
taky vítám.jo programování to je problém i můj tak,že nejste sám 

- Frenky
- Reputace: 136
- Lokalita: Doubravička
- Výkon panelů [Wp]: 8700
- Kapacita baterie [kWh]: 25
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Programování mi taky nejde tak jak bych chtěl, ale zase mě to baví a tady na fóru vždy najdu někoho kdo mně nakopne správným směrem (pomůže nepo poradí). Na Filipovou úroveň se asi nikdy nedostanu, ale zase nezoufám. vydělávat programovánám si nehodlám a když něco velkého nebudu umět, tak rád utratím pár penízků a poskytnu je někomu kdo to umí. Rohlíky a chleba taky nebudu péct doma sám a raději jdu do dobré pekárny. (Ale buchty stejně nejlépe uměla moje babička
. )
Jinak jsem chtěl pochválit měření proudu. vypadá to, že to měří velmi pěkně. Je pěkně vidět jak stoupá a klesá odběr.

Jinak jsem chtěl pochválit měření proudu. vypadá to, že to měří velmi pěkně. Je pěkně vidět jak stoupá a klesá odběr.

24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, 1x AKU 48V LFP200Ah 1x AKU 48 V LFP280Ah. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
- jarík
V tomto úplne súhlasím, niečo malé s pomosou netu si doprogramovať viem, aj tomu sa teším ked sa podaríFrenky píše:... vydělávat programovánám si nehodlám a když něco velkého nebudu umět, tak rád utratím pár penízků a poskytnu je někomu kdo to umí.

Tak ten chleba veru pečiem minimálne 2x do týždňa, je to 1€ na jeden chleba, suma sumárom minimálne 104 € do roka, to som tak na okraj len pre tých čo rátajú návratnosť FVE.Frenky píše:...Rohlíky a chleba taky nebudu péct doma sám a raději jdu do dobré pekárny.

Myslíš meranie MikroLogu čo naprogramoval Filip ? Ja sa zakaždým poteším ked si môžem zistiť čo sa doma deje, stačí ked vidím ako si tie číselká behajú, presnosť je vysoko nad úroveň ktorú by som vedel akceptovať.Frenky píše:Jinak jsem chtěl pochválit měření proudu. vypadá to, že to měří velmi pěkně. Je pěkně vidět jak stoupá a klesá odběr.

- lwq
- Reputace: 14
- Lokalita: Mělník
- Výkon panelů [Wp]: 8550
- Kapacita baterie [kWh]: 32
admin: Ahoj Filipe, mam konecne jednu FVE, jenz bych rad pripojil k zdejsim logum/grafum, presn HTTP_GET - ozvi se mi, abychom se domluvili, pokud to jde
diky !

-
Ahoj,
chel by som posielat data zo svojej FVE, mam len dynamicku IP takze asi budem potrebovat fveid.
Naivne som pouzil fveid vygenerovane pre mirolog ale to asi takto nefunguje
Peter
chel by som posielat data zo svojej FVE, mam len dynamicku IP takze asi budem potrebovat fveid.
Naivne som pouzil fveid vygenerovane pre mirolog ale to asi takto nefunguje

Peter
3120Wp + 100Ah 48V Pb + PIP-4048MS