Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 12:30 am
Roger píše:Radimre - to je ten tvuj plot? Pises ze TI prejel deti ???
To se muze lehce stat, zapomenout zabrzdit, na zdanlive "rovince", komu se to nestalo, at hodi kamenem
fugas píše:V tom případě všichni k zemiVŽDY ,i na zdánlivé rovince aspoň zařadím kvalt.Tvé přirovnání je jako: "to se může stát,nechat nabitou pistoli ležet bez dozoru".A komu se to nestalo,ať hodí olovem.Ne,to se prostě stát nesmí.Zajistit opuštěné auto proti pohybu je nejzákladnější pravidlo a povinnost.Nechci konstruovat,ale osobně myslím,že dodávka zůstala běžet,aby se topilo i v době nepřítomnosti kohokoliv v autě,což se se zařazenou rychlostí jaksi neslučuje.A ručku nedal,aby mu v zimním období napřimrzla.Dobře vím,že náhoda na člověka skoulí lecos.Ovšem tohle konkrétně je neomluvitelná nedbalost nejhrubšího zrna.Vzhledem k rozsahu škod,se asi auto projelo slušně a zase taková rovinka to nebyla.
PS:Za takovouto chybu se u nás v práci hodinově vyhazuje,protože může způsobit průser hrůzných rozměrů.
Roger píše:Prosimte radime, napsal jsi: "prejel mi deti"... Pochopil jsem to, ze se to stalo u tebe... Nebo jak? Zmatlo me ze pry nemas plot a tam na foto je rozbity plot na hadry, bez dalsiho a s priznanim ridice k pochybeni. A nebud uz paranoidni, co bys mu chtel udelat, zavrit ho na 5 let nebo upalit? Me prijde prehnane, ze by za tohle dostal pokutu 50000,- - to jako fakt?
A ano, auto mi take ujelo, no co, nikdo neni dokonaly a nikomu se, ani autu, ani me, nic nestalo. Zkratka stane se. Na tohle by mela fungovat pojistka na blbost.
Fugas: to s pistoli - ano a kolikrat se to stane, 100000x a teprve po 1000001 se neco stane... Jinak souhlas. Take vzdy zaradim kvalt a kazdeho to ucim, presto, nekdy ani nevis jak, stane se. Pak jsem jen videl z okna, ze auto ujizdi po ceste dolu, myslel jsem ze ho nekdo kradejisteze je to neomluvitelne, no radeji tohle, nez horsi pru... Tady se dohromady nic nestalo a skodu zaplati mozna pojistovna z POV?
to si mysli laik, ve skutecnosti zbrojak mas daleko snadneji, rychleji a levnejifugas píše:Auto je neméně nebezpečná zbraň,jenže ho má,nebo může mít každý.Tedy každý,kdo alespoň trochu splňuje zdravotní požadavky má prý právo řídit.
a jak soudis, kdyz nevis? Ja bych se na to nikdy nevysral, ale zkratka neco se stane a clovek zapomene.fugas píše:Ten člověk se na to prachsprostě z pohodlnosti vys.ral.Píšeš pět let,nabo upálit?To snad ne,ale těch 50 000 bych mu bez dotazů napalil,aby si příště během vystupování z auta vzpomněl,že jsou tam taky nějaké ty ovládací prvky,které zamezují případnému celoživotnímu průseru.
Roger píše:Tak to jsou koko.., startovat bez spojky, ta dnesni mladez... Anebo to je normalni, startovat u manualu bez spojky? Tohle je pohodlnost, inu kazdy to dela, jak ho to naucili....
matej píše:Pánové, tedy nevím jak kdo, ale já si vždycky před otočením klíčkem skontroluji jestli mám neutrál .... měl jsem za to že to dělá snad každý ...? Hlavně proto že hlavné v zimě v kopci parkuji s kvaltem .. ruční přimrzá ..
A k tomu startování bez spojky - to se u aut tuším od r. 1996 přímo doporučuje, šetří to prý nějaký axiální ložiska nebo co.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků