Přejeté děti

Nezařaditelné
radimre
Reputace: 40

Přejeté děti

Nový příspěvek od radimre »

Tak přátelé ani ty kamery vás neochrání přejel mi dětí a novináři napíšou polopravdy http://www.novinky.cz/krimi/325717-neza ... ozkem.html
http://vyrobaprvozuj.webnode.cz/
Hybrydní natáčecí systém 24V - 230Ah + GF- výkon řízen připínaním panelů 6x300Wp + 2x 60Wp
Ohřev vody 24V topnou spirálou 2 x 200l 1x 45l
goodbie
Reputace: 73
Re: Přejeté děti

Nový příspěvek od goodbie »

to je strašný
Roger
Reputace: -54

Nový příspěvek od Roger »

Radimre - to je ten tvuj plot? Pises ze TI prejel deti ???

To se muze lehce stat, zapomenout zabrzdit, na zdanlive "rovince", komu se to nestalo, at hodi kamenem :-)
fugas
Reputace: 383

Nový příspěvek od fugas »

V tom případě všichni k zemi :D VŽDY ,i na zdánlivé rovince aspoň zařadím kvalt.Tvé přirovnání je jako: "to se může stát,nechat nabitou pistoli ležet bez dozoru".A komu se to nestalo,ať hodí olovem.Ne,to se prostě stát nesmí.Zajistit opuštěné auto proti pohybu je nejzákladnější pravidlo a povinnost.Nechci konstruovat,ale osobně myslím,že dodávka zůstala běžet,aby se topilo i v době nepřítomnosti kohokoliv v autě,což se se zařazenou rychlostí jaksi neslučuje.A ručku nedal,aby mu v zimním období napřimrzla.Dobře vím,že náhoda na člověka skoulí lecos.Ovšem tohle konkrétně je neomluvitelná nedbalost nejhrubšího zrna.Vzhledem k rozsahu škod,se asi auto projelo slušně a zase taková rovinka to nebyla.

PS:Za takovouto chybu se u nás v práci hodinově vyhazuje,protože může způsobit průser hrůzných rozměrů.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
radimre

Roger píše:
Radimre - to je ten tvuj plot? Pises ze TI prejel deti ???

To se muze lehce stat, zapomenout zabrzdit, na zdanlive "rovince", komu se to nestalo, at hodi kamenem :-)
To snad není pravda nepij už koukám že jsi asi konfliktní typ a furt musíš mít poslední slovo...nezlobse ,ale už nereaguji na tvé písmenka ....
Hybrydní natáčecí systém 24V - 230Ah + GF- výkon řízen připínaním panelů 6x300Wp + 2x 60Wp
radimre

fugas píše:
V tom případě všichni k zemi :D VŽDY ,i na zdánlivé rovince aspoň zařadím kvalt.Tvé přirovnání je jako: "to se může stát,nechat nabitou pistoli ležet bez dozoru".A komu se to nestalo,ať hodí olovem.Ne,to se prostě stát nesmí.Zajistit opuštěné auto proti pohybu je nejzákladnější pravidlo a povinnost.Nechci konstruovat,ale osobně myslím,že dodávka zůstala běžet,aby se topilo i v době nepřítomnosti kohokoliv v autě,což se se zařazenou rychlostí jaksi neslučuje.A ručku nedal,aby mu v zimním období napřimrzla.Dobře vím,že náhoda na člověka skoulí lecos.Ovšem tohle konkrétně je neomluvitelná nedbalost nejhrubšího zrna.Vzhledem k rozsahu škod,se asi auto projelo slušně a zase taková rovinka to nebyla.

PS:Za takovouto chybu se u nás v práci hodinově vyhazuje,protože může způsobit průser hrůzných rozměrů.
Tak tak nastartoval tak tak ,nechal běžet motor bez ručky a zastavil z kopce, a to nehovořím otom že pokud máte 50 000 v kapse můžete počítat stím že to bude jen přestupek vše legální přes policii oni taky dostanou do kasičky na potíraní kriminality....A tak to tu funguje, kdo nemá bude zněj bezdomovec....bez papírů,s podmínkou a o pojišťovně nemluvím... nový občanský zákoník jen pro někoho...Bože kde to žijem...
Roger

Přejeté děti

Prosimte radime, napsal jsi: "prejel mi deti"... Pochopil jsem to, ze se to stalo u tebe... Nebo jak? Zmatlo me ze pry nemas plot a tam na foto je rozbity plot na hadry, bez dalsiho a s priznanim ridice k pochybeni. A nebud uz paranoidni, co bys mu chtel udelat, zavrit ho na 5 let nebo upalit? Me prijde prehnane, ze by za tohle dostal pokutu 50000,- - to jako fakt?

A ano, auto mi take ujelo, no co, nikdo neni dokonaly a nikomu se, ani autu, ani me, nic nestalo. Zkratka stane se. Na tohle by mela fungovat pojistka na blbost.

Fugas: to s pistoli - ano a kolikrat se to stane, 100000x a teprve po 1000001 se neco stane... Jinak souhlas. Take vzdy zaradim kvalt a kazdeho to ucim, presto, nekdy ani nevis jak, stane se. Pak jsem jen videl z okna, ze auto ujizdi po ceste dolu, myslel jsem ze ho nekdo krade :-) jisteze je to neomluvitelne, no radeji tohle, nez horsi pru... Tady se dohromady nic nestalo a skodu zaplati mozna pojistovna z POV?
fugas

Fugas: to s pistoli - ano a kolikrat se to stane, 100000x a teprve po 1000001 se neco stane... Jinak souhlas. Take vzdy zaradim kvalt a kazdeho to ucim, presto, nekdy ani nevis jak, stane se. Pak jsem jen videl z okna, ze auto ujizdi po ceste dolu, myslel jsem ze ho nekdo krade :-) jisteze je to neomluvitelne, no radeji tohle, nez horsi pru... Tady se dohromady nic nestalo a skodu zaplati mozna pojistovna z POV?

Ano,nikdo nejsme neomylný.Nicméně jsou věci,které vyžadují nadmíru odpovědnosti.Jestliže mám pistoli,musím dodržovat a nekompromisně ctít základní pravidla bezpečnosti a ne se spoléhat,že mám ještě 99 999 pokusů nechat svoje děti,aby se postřílely.Auto je neméně nebezpečná zbraň,jenže ho má,nebo může mít každý.Tedy každý,kdo alespoň trochu splňuje zdravotní požadavky má prý právo řídit.Tím se celá věc bagatelizuje a nebezpečnost této zbraně se zlehčuje,jako to děláš právě teď.Nejsem upjatý kverulant,co se týče řízení.Taky učím manželku řídit na silnici 3. třídy daleko za vesnicí,protože to tam znám.Ovšem v obydlených oblastech je naprosto nutné dodržovat základní pravidla bezpečnosti,jako je zajistit auto proti pohybu.A pokud auto nezajistím,jen abych si zatopil v době svojí nepřítomnosti,tak jsem se nezmýlil,ani nezapomněl.Ten člověk se na to prachsprostě z pohodlnosti vys.ral.Píšeš pět let,nabo upálit?To snad ne,ale těch 50 000 bych mu bez dotazů napalil,aby si příště během vystupování z auta vzpomněl,že jsou tam taky nějaké ty ovládací prvky,které zamezují případnému celoživotnímu průseru.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
tomas
Reputace: 242

Nový příspěvek od tomas »

Roger píše:
Prosimte radime, napsal jsi: "prejel mi deti"... Pochopil jsem to, ze se to stalo u tebe... Nebo jak? Zmatlo me ze pry nemas plot a tam na foto je rozbity plot na hadry, bez dalsiho a s priznanim ridice k pochybeni. A nebud uz paranoidni, co bys mu chtel udelat, zavrit ho na 5 let nebo upalit? Me prijde prehnane, ze by za tohle dostal pokutu 50000,- - to jako fakt?

A ano, auto mi take ujelo, no co, nikdo neni dokonaly a nikomu se, ani autu, ani me, nic nestalo. Zkratka stane se. Na tohle by mela fungovat pojistka na blbost.

To mi připomnělo. Jak za mnou přišel v práci kolega a říká: "Ty jsi přeparkoval auto?" :eek2: Já říkám ne. 8-) A on: "tak proč už nestojí na parkovišti kam jsem ho zaparkoval ale na trávě?" :eek2: :o
Šel jsem se podívat a auto prokličkovalo mezi dalšími automobily minulo dvě lampy veřejného osvětlení a skončilo na trávě. :fuuu: Ruční brzda byla zatažená, ale málo - špatně brzdila. :uh:
Já nechávám zařazenou rychlost. Za to mne někteří v práci "milují" :evil: když potom otočí klíčem a auto se jim rozjede do stěny :yes: :twisted:
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
Roger

Přejeté děti

Tak to jsou koko.., startovat bez spojky, ta dnesni mladez... Anebo to je normalni, startovat u manualu bez spojky? Tohle je pohodlnost, inu kazdy to dela, jak ho to naucili...
fugas píše:
Auto je neméně nebezpečná zbraň,jenže ho má,nebo může mít každý.Tedy každý,kdo alespoň trochu splňuje zdravotní požadavky má prý právo řídit.
to si mysli laik, ve skutecnosti zbrojak mas daleko snadneji, rychleji a levneji :-) A vostra bouchacka se da koupit - legalni - pod 1000,- Kc :-) samozrejme ne funglovka.
fugas píše:
Ten člověk se na to prachsprostě z pohodlnosti vys.ral.Píšeš pět let,nabo upálit?To snad ne,ale těch 50 000 bych mu bez dotazů napalil,aby si příště během vystupování z auta vzpomněl,že jsou tam taky nějaké ty ovládací prvky,které zamezují případnému celoživotnímu průseru.
a jak soudis, kdyz nevis? Ja bych se na to nikdy nevysral, ale zkratka neco se stane a clovek zapomene.
tomas
Reputace: 242

Nový příspěvek od tomas »

Roger píše:
Tak to jsou koko.., startovat bez spojky, ta dnesni mladez... Anebo to je normalni, startovat u manualu bez spojky? Tohle je pohodlnost, inu kazdy to dela, jak ho to naucili....
Také jim to říkám.
Ale už jsem zažil i "slepenou" spojku. To když jsem s jedním kolegou chystal na zimu sněžnou rolbu.
Na podzim jsme rolbu po létě zkusili nastartovat a chytla na první cuknutí startéru i se "slepenou" spojkou a zařazenou zpátečkou. Málem si tím pásovým vozidlem přejel přes vlastní auto které stálo za rolbou :lol:. Naštěstí brzdy fungovaly a rolbu zabrzdil i s motorem. :fuuu: Ale vzpamatování s toho překvapení co se to děje chvíli trvalo a reakce na tu přišla na poslední chvíli.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
matej
Reputace: 45

Nový příspěvek od matej »

Pánové, tedy nevím jak kdo, ale já si vždycky před otočením klíčkem skontroluji jestli mám neutrál .... měl jsem za to že to dělá snad každý ...? Hlavně proto že hlavné v zimě v kopci parkuji s kvaltem .. ruční přimrzá ..
A k tomu startování bez spojky - to se u aut tuším od r. 1996 přímo doporučuje, šetří to prý nějaký axiální ložiska nebo co.
Pravda a Láska zvítězí!.
Gmouse
Reputace: 2

Nový příspěvek od Gmouse »

Spojku v autě nemám, ale jak tak koukám, to k čemu mě pan Ford nutí ve "fofíku" s automatem má svou logiku. Start motoru pouze se sešlápnutou brzdou a se zařazeným neutrálem.
JirkaK
Reputace: 1

Nový příspěvek od JirkaK »

matej píše:
Pánové, tedy nevím jak kdo, ale já si vždycky před otočením klíčkem skontroluji jestli mám neutrál .... měl jsem za to že to dělá snad každý ...? Hlavně proto že hlavné v zimě v kopci parkuji s kvaltem .. ruční přimrzá ..
A k tomu startování bez spojky - to se u aut tuším od r. 1996 přímo doporučuje, šetří to prý nějaký axiální ložiska nebo co.
Nevím, kvalt většinou neřeším, ale se spojkou startuju vždycky (až na úplné vyjímky, kdy se ale přesvědčím, že tam neutrál je). Myslím, že to je docela dobrý návyk jednak z hlediska bezpečnosti, a druhak, že se tím šetří startér a hlavně baterka - startér totiž nemusí točit najednou motorem a ještě převodovkou, a to je výhoda hlavně v zimě, tím spíš když už baterka není z nejmladších.

Jinak tomu, co se tu tak různě píše o "dnešní mládeži" se ani moc nedivím, koneckonců asi se dneska v autoškole stejně naučí houby, nebo se tam učí i vyloženě blbosti. Mě například učili to, že jsem přijel na křižovatku na červenou, musel jsem zařadit jedničku a celou dobu, než padla zelená, jsem musel stát na spojce. V autoškole jsem to neřešil, ale u svého auta bych to teda fakt neudělal, tím spíš abych to měl jako návyk.
fugas

Roger:
No,já zase takový laik nejsem,zrovna včera jsem si vystál frontu na odboru zbraní a střeliva.A garantuji ti,že pokud například zamkneš pistoli v autě a nějakej feťák si ji tam odtud odnese,tak to tisíc korun,jako u nezabržděného auta,rozhodně nespraví.

To že se na to ten člověk vybodnul soudím dle svědectví ramire,který u celé věci patrně byl a potvrdil,že auto běželo.Jinak bych byl i celkem ochoten spolknout,že kvalt vypadnul.Navíc,když už nic jiného,dají se kola zrejdovat do zdi a auto ujede max dva metry.
Z nedávné doby mám také malý příběh.Kamarád má kamarádku,u které jednoho dne přespával,jak to tak kluci s holkama dělají.Ovšem vyhmátnul ho tam sok v lásce a svým Passatem jeho Octavii přes kvalt pozadu roztlačil až k bodu,kde se kopec začal svažovat.Pak jednička vypadla a vyklubala se ztoho celem prekérní majetková záležitost.Viděl to on,viděla to ona,ovšem teď se potáhne dlouhý soud.Tedy jsou případy,kdy se vyplatí i v zimě vytáhnout ručku :D
To bychom se ale mohli bavit donekonečna.Nelze se prostě vždycky vymlouvat na opomenutí.Tak jako tak je to lidský činitel a pokud v tom je nepřímý úmysl,je to daleko horší.A jak jsem napsal výše,jsou zde další prostředky,jak případný malér minimalizovat.

Kdo chce,hledá způsoby.Kdo nechce,hledá důvody.

Jinak ke startování se spojkou,dělám to vždycky.Startér jinak naprosto zbytečně točí se součástmi převodovky,dostává víc zabrat a má zbytečně vyšší odběr.V zimě to platí dvojnásob.U automatu to samozřejmě není technicky možné,ten ale s kvaltem stejně neotočí,protože toto je zajištěno čidlem na převodovce.
Naposledy upravil(a) fugas dne čtv úno 13, 2014 9:52 am, celkem upraveno 1 x.
PavelR
Reputace: 243
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 36
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od PavelR »

Zmineny zamrznuti rucky .... pokud stojim nekde chvili nebo se zapnutym motorem ruckuju nemuze zamrznout. Parkovani pres noc s kvaltem. Pokud stojim ve velkym kopci nebo na kluzkym oboje. Velkej kopec dokaze otocit motorem i s jednickou.
Start se spojkou + brzda je pro me samozrejmost. V tomto maji vyhodu auta s automatickou rucni brzdou a startovanim tlacitkem. Jednou jsem si poskocil sousedovi do baraku. 1) mohl predemnou nekdo byt na chodniku 2) je u toho clovek za totalniho blba. Nedej boze aby mel zatepleno. To je prakticky vzato neopravitelny.
3) podreny auto
Stat se muze cokoli. Clovek zapomene .... ale na toto si davam opravdu pozor, stejne tak pasy. Zkusenost cloveka pouci nejvic.

Toto za me ....

Prispeve vise: proc by mel byt dlouhy soud. Pokud jsou na to svedci tak je to jasny a nema to jak obkecat. Vzdyt to je snad i obecny ohrozeni. Laskou se v tomto pripade snad soud zabyvat nebude.
Boze muj to uz si ani chlapy nejadi po cuni a radsi nici majetek soka. Ten tlacitel si asi neco kompenzuje :-D
Roger

Ja automaticky davam kvalt i rucni brzdu, na predokolce, z principu, v zime v lete. Uz kvuli vytazeni auta na odtah - ztizeni ukradeni.

Zamrznout, jeste jsem nevidel zamrzle kotouce - to je nejaka povera anebo u nakladaku a bubny uz na dnesnich autech jsou vyjimecne, od 2005 snad maji byt vsude abs a ty se sice s bubny daji, ale vetsinou to moc nefungoalo?

Ze nekdo pretlaci auto, a auto pretlaci jednicku z kopce? Tak to by musel byt dosti strmy kopec a benzinovy motor s velmi malou kompresi? Soud, no soud bude vazit dukazy a ta zenska je asi take pekna ... Aby jeste nezmenila vypoved :-))
fugas

No,destičky by sice přimrznout mohly,ovšem pokud to zamrzne,tak v lanovodech,nikoliv na kotoučích.Jakékoliv auto z kopce přes jedničku pojede,ovšem nikoliv takovým tempem,aby zbořilo plot.Pokud bys chtěl zamezit pohybu přes kvalt,musel bys válce naplnit vodou.Ani to by sice pohybu nezamezilo,ale celý proces by to výrazně zpomalilo.Příklad,který jsem uvedl odkazoval na zařazenou jedničku a pohyb pozadu.Něco si o tom nastuduj,pokud chceš účinně bránit něčí hrubou nedbalost.Nazval jsi mě laikem,ale já mám pocit,že laicky se k tomu stavíš sám.

PS: S kým spí můj kamarád,bych opravdu nechal na něm :D
Roger

Jednicka vypadla, protoze byla vycvachtana prevodovka anebo jsi zamyslel nejakou pointu s tlacenim vzad (vykres prevodovky nemam) - kdyby nevypadla, tak by to z kopce, byt to diesel, moc nejelo. Jo benzin, kdy na dvojku v octavce jsem jel 120 (slabe zprevodovani), to by asi klokotalo ochotneji. A o cem je soud, ze tlacitel se k tomu nezna?
fugas

PavelIR:"

Prispeve vise: proc by mel byt dlouhy soud. Pokud jsou na to svedci tak je to jasny a nema to jak obkecat. Vzdyt to je snad i obecny ohrozeni. Laskou se v tomto pripade snad soud zabyvat nebude.
Boze muj to uz si ani chlapy nejadi po cuni a radsi nici majetek soka. Ten tlacitel si asi neco kompenzuje :-D"

No,je to trochu problém.On pan tlačitel prý kšeftuje s auty a na oddělení PČR v místě,si se všemi tyká.Tudíš si PČR nechala vystavit posudek v servise pana bratrance zmíněného tlačitele.Posudek bude tedy pravděpodobně dělat Škodovka v Boleslavi znovu a relevantněji.No a po čuni?Někdo holt v autě cítí,že možnost dostat po čuni se výrazně snižuje :D

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek