RB mikrotik 711
Souhrn tématu
Mikrotik RB 711 má problém s připojením k hotspotu poskytovatele WIA, kdy nedostává IP adresu, i když síť a signál jsou viditelné. Jiný model RB 411 se na stejný hotspot připojí bez problémů, což naznačuje možnou blokaci MAC adresy nebo omezení ze strany ISP. Doporučuje se zkontrolovat nastavení MAC clone, provést diagnostiku rušení kanálů a případně kontaktovat poskytovatele internetu.
- goodbie
- Reputace:73
RB mikrotik 711
Ahoj.mám problém s příjmámím internetu od společnosti wia.na hotspotu na který jsem byl připojen najednou přestal fungovat internet nedostanu vůbec IP adresu pouze vidím síť a signál přejdu li na jiný hotspod internet funguje.dal jsem jiný RB konkrétně RB 411 a v pohodě se připojím na hotspod na který se nemůžu připojit.Může mi někdo nebo něco blokovat MAC adresu a nepustit tak k připojení???
- Roger
- Reputace:-54
RB mikrotik 711
Kristalovou kouli nemame, ci je to RB, tvuj anebo poskytovatele? Predpokladam, ze ji nedelal upgrade nebo jsi se jinak nevrtal...
Muze byt i ruseni na kanalu, MKT 6 ma peknou diagnostiku na toto...
Ale kdyz vis, ze "na hotspotu, na kterys byl pripojen, prestal fungovat internet", tak to je vec isp a ne tvoje, je to hotspot firmy wia, tak jim to nahlas na ohledove centrum, ne?
Pokud mas podezreni, ze jenom vypadlo DHCP, tak si pridel statickou, pokud znas topologii site? Pak udelas klasicky:
Tracert 8.8.8.8
A uvidis, zda internet jede
Muze byt i ruseni na kanalu, MKT 6 ma peknou diagnostiku na toto...
Ale kdyz vis, ze "na hotspotu, na kterys byl pripojen, prestal fungovat internet", tak to je vec isp a ne tvoje, je to hotspot firmy wia, tak jim to nahlas na ohledove centrum, ne?
Pokud mas podezreni, ze jenom vypadlo DHCP, tak si pridel statickou, pokud znas topologii site? Pak udelas klasicky:
Tracert 8.8.8.8
A uvidis, zda internet jede
Naposledy upravil(a) Roger dne ned pro 22, 2013 10:25 pm, celkem upraveno 1 x.
- goodbie
Re: RB mikrotik 711
jo RB je muj kleklo to uplně z ničeho nic,zaráží mi že na drhý board to jede v pohodě a nikdo s tím nic nedělal.a zvolit v Rb jinný přístupový bod není zase takový problém.
- Roger
RB mikrotik 711
Moc ti nerozumim, diagnostikuj, zda je chyba ve tvem HW nebo v HW providera anebo v trase (ruseni)
- goodbie
když zvolím jinej bod tak RB 711 funguje tak,že těžko bude vadný statickou IP když zadám neděje se nic dal jsem jinej RB konkrétně 411 a na přístupovej bod se dostanu.Spíše mi píde ,že RB711 je nějak blokovanej pro ten jedinej přístupovej bod když na jiných funguje chápeš???
- Roger
Moc ti nerozumim, ale urcite tvuj MKT umi MAC clone... A ze ma ISP MAC lock bych ocekaval, pokud nema treba WPA2, ale: kontaktuj dohled ISP