16 kWh (50V) baterie - co umí min. 175A trvale
Souhrn tématu
16 kWh baterie na 50V s trvalým vybíjecím proudem minimálně 175A není běžně dostupná na trhu, často jsou omezeny na 160A. Řešení zahrnuje použití kvalitních článků jako REPT nebo EVE s vyšší kapacitou a povoleným proudem až 1C, přičemž je třeba zvážit chlazení a certifikace. Cena za články se pohybuje kolem 31 500 Kč, přičemž je nutné připočítat náklady na BMS, kabeláž a konstrukci.
- Kajap
- Reputace:18
- Lokalita: Okoli
16 kWh (50V) baterie - co umí min. 175A trvale
Na trhu zjevně nic takového hotového ke koupi není, nebo jsem to nenašel, buď to je omezený na 160 nabíjení, nebo na 160 vybíjení (to druhý - vybíjení nebo nabíjení přitom umí 200A).
Takže, jak byste vyřešili problém, znáte, kde lze zakoupit takovouto hotovou baterii?
Koukal jsem na mivy, seplos com, nkon wattery a pár dalších… většinou ani ty jejich plechový kisny nemají aktivní větrák za ty prachy, i když i JK i Seplos BMS by měla mít vývod,..
A hlavně, kombinaci / aby to mělo povoleno 175A (nejen peak), jsem nikde nenalezl, i když na to dávají jenom dvouletou záruku…
(Chápu že to je nějak certifikovaný s že většinou je 160A = 0.5C z 320A článku, ale snad je i spousta článků - kde je povoleno C > 0.5 nebo i nějaký, co mají větší kapacitu třeba 340 CATL?)
Takže, jak byste vyřešili problém, znáte, kde lze zakoupit takovouto hotovou baterii?
Koukal jsem na mivy, seplos com, nkon wattery a pár dalších… většinou ani ty jejich plechový kisny nemají aktivní větrák za ty prachy, i když i JK i Seplos BMS by měla mít vývod,..
A hlavně, kombinaci / aby to mělo povoleno 175A (nejen peak), jsem nikde nenalezl, i když na to dávají jenom dvouletou záruku…
(Chápu že to je nějak certifikovaný s že většinou je 160A = 0.5C z 320A článku, ale snad je i spousta článků - kde je povoleno C > 0.5 nebo i nějaký, co mají větší kapacitu třeba 340 CATL?)
- unicast
- Reputace:571
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 49
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: 16 kWh (50V) baterie - co umí min. 175A trvale
Žádný výrobce nechce, aby články v jeho baterii byly trvale namáhané nad 0.5 C, protože to mj. zvyšuje náklady na záruční opravy.
Ale můžeš tam dát tohle (asi 10 sekund hledání): https://eu.humsienk.com/cs/products/hav ... me-battery
16 kWh bys svými 175 A vytloukl za necelé dvě hodiny, tohle vydrží aspoň o něco déle.
Je to jen střelba na slepo nebo pro to máš nějaký reálný use case, kde to chceš využít?
Ale můžeš tam dát tohle (asi 10 sekund hledání): https://eu.humsienk.com/cs/products/hav ... me-battery
16 kWh bys svými 175 A vytloukl za necelé dvě hodiny, tohle vydrží aspoň o něco déle.
Je to jen střelba na slepo nebo pro to máš nějaký reálný use case, kde to chceš využít?
Naposledy upravil(a) unicast dne ned zář 20, 2026 1:32 pm, celkem upraveno 1 x.
- TomHC
- Reputace:964
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Otázok si tu položil už asi 100. Teraz sa pýtam ja - už si niečo vybral a máš doma?
Offtopic: to by bola zaujímavá metrika užívateľov, že vyrobené kWh deleno počet príspevkov
Offtopic: to by bola zaujímavá metrika užívateľov, že vyrobené kWh deleno počet príspevkov
Hlavný spotrebič: VW ID.4 | 2x MUST PH1800 5.5kW + GWL-SUN2000, 9kWp V+J+Z | 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A | SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT... | HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485).
Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
- Kajap
- Reputace:18
- Lokalita: Okoli
Jo něco už mám … samozřejmě takovou experiments jako ty máš v podpisu nemám … tento dotaz je jasně daný a jestli chceš řešit něco jiného tak si na to založ vlastní vlákno ne?
Proto zmínka o 16 kWh, pravděpodobný usecase to zdvojit…350A celk… Hums… cena neni kdovíjaká na asi noname (nebo značku jen neznám?).
Prostě z 32kWh dostat on/out ~ 18 kW a ne jen 11…
Kdyby byla nutnost to zbastlit, tak bych to asi viděl na
mivvyenergy.cz/cs/bateriove-clanky/clanky-lifepo4-rept-32v-345ah-grade-a-r246-vi26.html
A kdyby se vychytala ta akce zachycena v grafu, tak to vyjde na 1974,- za kus a vyšlo by to jen 0.51C tedy asi v normě…
1974x16=31 584 Kč za články 8000 DOD není špatny z Česka… Jasně propojky kabely čas bedna BMS …
Takže, co si myslíte o REPT? Někteří na to reptají že prej to nejni gradeA.
Pris. vik. bude akce na nejaky clanky. Psst.
Druhá možnost jsou články 280Ah třeba EVE, s nižší hustotou, kde je dovoleno 1C. Netuším nakolik by se to hřálo
Ps: ale jak říkám, baslit jsem to nechtěl, protože netuším jak by to bylo s takzvanou certifikaci a oficialitami a požárníky a dotacemi a co já vím, kterou se ti výrobci ohánějí…
Dik. Rozumim že nechce. A přesto na to dá jenom dvouletou záruku a jenom 4000 cyklu a stojí to třeba přes 70 …unicast píše: ned zář 20, 2026 1:24 pmŽádný výrobce nechce, aby články v jeho baterii byly trvale namáhané nad 0.5 C, protože to mj. zvyšuje náklady na záruční opravy.
Proto zmínka o 16 kWh, pravděpodobný usecase to zdvojit…350A celk… Hums… cena neni kdovíjaká na asi noname (nebo značku jen neznám?).
Prostě z 32kWh dostat on/out ~ 18 kW a ne jen 11…
Kdyby byla nutnost to zbastlit, tak bych to asi viděl na
mivvyenergy.cz/cs/bateriove-clanky/clanky-lifepo4-rept-32v-345ah-grade-a-r246-vi26.html
A kdyby se vychytala ta akce zachycena v grafu, tak to vyjde na 1974,- za kus a vyšlo by to jen 0.51C tedy asi v normě…
1974x16=31 584 Kč za články 8000 DOD není špatny z Česka… Jasně propojky kabely čas bedna BMS …
Takže, co si myslíte o REPT? Někteří na to reptají že prej to nejni gradeA.
Pris. vik. bude akce na nejaky clanky. Psst.
Druhá možnost jsou články 280Ah třeba EVE, s nižší hustotou, kde je dovoleno 1C. Netuším nakolik by se to hřálo
Ps: ale jak říkám, baslit jsem to nechtěl, protože netuším jak by to bylo s takzvanou certifikaci a oficialitami a požárníky a dotacemi a co já vím, kterou se ti výrobci ohánějí…