aplikace SMART Value (používá ji někdo?)
Souhrn tématu
Uživatelé řeší zkušenosti s aplikací Smart Value, která slouží k monitorování měničů MUST. Někteří mají problém s připojením třetího měniče a správným nastavením časového pásma, protože aplikace je omezená a některé části jsou špatně přeložené. Diskuze nabízí i alternativní řešení pro lepší správu a sledování dat z měničů.
- fremma
- Reputace:2
- Lokalita: Třebívlice
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 10240 + 4040
- Kapacita baterie [kWh]: 25,6 + 16,077
- Chci prodávat energii: NE
aplikace SMART Value (používá ji někdo?)
Zdravím mám nově 3. měnič MUST a k tomu wifi datalogger. Na další 2. starší Musty používám apku SmartEss. Bohužel se mi nepodařilo úspěšně připojit ten 3. měnič, pořád je to off-line, na routeru vidím, že je na netu.... Zřejmě je aplikace omezená na 2 měniče... K obj. wifi modulu z Ali... přišel spolu s modulem QR kod na jejich aplikaci Smart Value... Vše se povedlo nastavit a měří mi to.... Bohužel se mi nedaří nastavit správný čas a časové pásmo. Něco mi měří správně v jiné položce dat to ukazuje o 6 hod posunutý čas dopředu. V té apce jsem dal čas +3hod, jinak se nic nastavovat nedá, v ostatních položkách to není v Aj, ale v jazyce "rozsypaného čaje". Tak se chci zeptat, zda tu aplikaci někdo má? a poradil s praxe? Děkuji
- rva
- Reputace:1010
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 62
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: aplikace SMART Value (používá ji někdo?)
Toto jsou všechno slepé cesty, které nikam nevedou a brzy se narazí na limit. Třeba ti to i pak bude stačit, ale pokud máš na víc a chuť se něco málo doučit a natrénovat, tak obdobné komunikace s měniči jsou už dávno k dispozici a i s celkem základním vybavením se to dá zprovoznit. Něco takového si uděláš (cca 150,-Kč) a nahradí ti wifi modul: Poskytne ti to mnohem víc informací i možnosti nastavení a třeba i ukládání dat a vytváření statistik. Začátek je těžký, ale je to cesta, která nemá limity.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS