Kolektivní vina a nálepkování

Souhrn tématu

V diskusi se rozebírá problematika kolektivní viny a nálepkování, kdy je zdůrazněno, že trestat jednotlivce za činy jiných, se kterými nesouvisí, je nesmyslné. Uživatelé upozorňují na rozdílné postoje konkrétních lidí a odmítají kolektivní odsuzování na základě společného jazyka nebo geografické blízkosti. Výzva je k rozumnému přístupu, který neodsuzuje celé skupiny za chyby jednotlivců.
unicast
Reputace:478
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 49
Chci/Mám dotaci: NE

Kolektivní vina a nálepkování

Příspěvek od unicast »

Franta2776 píše: sob kvě 16, 2026 10:05 am
Vztah českého národa k půdě od roku 1948 je strašidelný.Nejdříve hromadná krádež, roztrhání vztahu rodin k půdě, potom meliorace téměř všude, těžká technika a nakonec ji zákony nasměřujeme do vlastnictví slovenského lháře.😢😢😢To je naše vizitka.

Já žádného pana Českého Národa neznám. Já znám jenom konkrétní lidi, kteří mají k půdě konkrétní vztah, každý trochu jiný. Stejně tak jsem nikdy neviděl žádnou "naší vizitku", zase to jsou jenom následky názorů a činů konkrétních lidí.

Kolektivní vinu jsme odvrhli, protože rozumný člověk ji prostě odvrhnout musí -- jaký má smysl trestat někoho, kdo za nic nemůže, za něco, co udělal někdo úplně jiný, s kým sdílí jenom jazyk nebo to, že žijí pár kilometrů od sebe, mohl tomu snad ten dotyčný nějak zabránit? Tak asi nebude od věci odvrhnout i kolektivní nálepkování. Jak by ses, Františku, cítil, kdyby na Tebe někdo plival za to, že většina obyvatel ve Tvém okolí jezdí kouřícím dieselem?
gupa
Reputace:175
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Kolektivní vina a nálepkování

Příspěvek od gupa »

To je blbost že ji někdo odvrhl. Jezdi za "pomstou za Sudety" pokud někdo neví vůz značky Trabant a pochopíš že akce vyúsťuje v reakci, což je základní děj energií a pomsta natom autě již byla vykonána. Stalo se totiž to, že dvoutaktní auta se politicky a ekologicky zrušily.

Takový je to přirozený mechanismus a může zato akce a reakce. Každý národ má jiný způsob jak bodnout druhý národ do zad. Někdy to nejde ani poznat jaký boje probíhají ve skutečnosti. A základem je provokace, která se zase dělí na několik linií dějových průběhů. Něco jako šachy.
Naposledy upravil(a) gupa dne sob kvě 16, 2026 10:54 am, celkem upraveno 2 x.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.czAť ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali! Nový a aktuálně platný je termín v diskuzích na Seznam.cz mediokratická totalita.
eman
Reputace:331
Lokalita: Praha
Chci prodávat energii: NE

Příspěvek od eman »

Kolektivní vinu na tebe uplatňují každý den, takže můžeš začít na úřadech.
Platíš třeba poplatek za to, že kradeš software a média...........
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
glottis
Reputace:518
Lokalita: okolí Mělníka
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 30

Příspěvek od glottis »

osa neni urad a nema se statem nic poslecneho. Je to banda normalnich zlodeju.
cipis
Moderátor
Reputace:1000
Lokalita: blízko Brna
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 18+ kWp
Kapacita baterie [kWh]: 40+26
Chci prodávat energii: NE

Příspěvek od cipis »

Nesir bludy emane ...
Poplatek za media (fleska, disk, ...) je za to, ze si muzes udelat kopii zverejneho audiovizualniho dila pro svou potrebu. Tedy muzes klidne stahovat film z internetu (ale uz nesmis sdilet dal), coz neni treba jinde mozne. Takze takoveto, ze nekdo upiratil film na internetu, tak je u nas blbost, protoze je to legalni. A zaplacene prave tim poplatkem za media.
Ostatne o vraceni toho poplatku muzes zazadat, kdyz uvedes, ze tam nahravas jen svoje.
18+ kWp v provozu, 7+ kWp čeká na montáž/zapojení
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,25+0,8 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Franta2776
Reputace:613

Příspěvek od Franta2776 »

unicast píše: sob kvě 16, 2026 10:36 am
Franta2776 píše: sob kvě 16, 2026 10:05 am
Vztah českého národa k půdě od roku 1948 je strašidelný.Nejdříve hromadná krádež, roztrhání vztahu rodin k půdě, potom meliorace téměř všude, těžká technika a nakonec ji zákony nasměřujeme do vlastnictví slovenského lháře.😢😢😢To je naše vizitka.

Já žádného pana Českého Národa neznám. Já znám jenom konkrétní lidi, kteří mají k půdě konkrétní vztah, každý trochu jiný. Stejně tak jsem nikdy neviděl žádnou "naší vizitku", zase to jsou jenom následky názorů a činů konkrétních lidí.

Kolektivní vinu jsme odvrhli, protože rozumný člověk ji prostě odvrhnout musí -- jaký má smysl trestat někoho, kdo za nic nemůže, za něco, co udělal někdo úplně jiný, s kým sdílí jenom jazyk nebo to, že žijí pár kilometrů od sebe, mohl tomu snad ten dotyčný nějak zabránit? Tak asi nebude od věci odvrhnout i kolektivní nálepkování. Jak by ses, Františku, cítil, kdyby na Tebe někdo plival za to, že většina obyvatel ve Tvém okolí jezdí kouřícím dieselem?
Ten národ rád používá.Já nic to oni.viz tvoje odpověď
32540Wp, 90ks vakuové trubice jihozápad, (Lifepo4 17S 520Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85, 150/100
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
unicast
Reputace:478
Lokalita: JV od pekla :)
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 49

Příspěvek od unicast »

Tak znovu. Jak by ses cítil, kdyby na Tebe někdo plival za to, že většina obyvatel ve Tvém okolí jezdí kouřícím dieselem?