JK-BMS Con. Wire Res parameter
LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
-
- Reputace: 3
- Lokalita: Rožňava
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7600
- Kapacita baterie [kWh]: 15
JK-BMS Con. Wire Res parameter
Ahojte všetci. Máte niekto skúsenosti s týmito prametrami? Vo väčšine návodov tento parameter nikto nerieši, prípadne odkazuje na vodiče pre meranie napätia a balancovanie článkov, čo je podľa mňa hlúposť. Meranie prebieha pri takmer nulovom prúde a pri balancovaní odpor vodičov nehrá podstatnú rolu vzhľadom k veľkosti prúdov, navyše tento odpor si BMS vie vypočítať.. Ja pre istotu nechávam dĺžku týchto vodičov rovnakú.
Malo by sa skôr jednať o odpor prepojok medzi článkami, ale nemám to potvrdené. To mi dáva väčši zmysel, vzhľadom k prúdom, ktoré tečú cez prepojky. Napríklad pri prúde 100A a odpore 1mOhm, je úbytok napätia 100mV, čo je pri meraní napätia článku dosť veľká odchýlka.
Malo by sa skôr jednať o odpor prepojok medzi článkami, ale nemám to potvrdené. To mi dáva väčši zmysel, vzhľadom k prúdom, ktoré tečú cez prepojky. Napríklad pri prúde 100A a odpore 1mOhm, je úbytok napätia 100mV, čo je pri meraní napätia článku dosť veľká odchýlka.
Ostrov 7,6kWp, 1f menič Daxtromn 10kW, LiFePo4 15kWh, tepelné čerpadlo LG Therma V Monobloc 9kW, ohrev vody z prebytkov, HomeAssistant
-
- Reputace: 3
- Lokalita: Rožňava
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7600
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Re: JK-BMS Con. Wire Res parameter
Tak som to skúsil premerať. Nemám merák na také malé odpory, tak som meral úbytok napätia na prepojkách pri odbere 60A. Vyšlo mi to na 2,1 - 2,4mV, čo je teda nejakých 0,04 mOhm. Nastavil som to, ale nejaký extrémny význam to asi mať nebude, keďže udávaná presnosť merania BMS je +/-5mV. Tiež presnosť merania multimetra pri takom malom napäti nie je bohvieaká.
Ostrov 7,6kWp, 1f menič Daxtromn 10kW, LiFePo4 15kWh, tepelné čerpadlo LG Therma V Monobloc 9kW, ohrev vody z prebytkov, HomeAssistant