JK-BMS Con. Wire Res parameter

LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
Aldron
Reputace: 3
Lokalita: Rožňava
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7600
Kapacita baterie [kWh]: 15

JK-BMS Con. Wire Res parameter

Nový příspěvek od Aldron »

Ahojte všetci. Máte niekto skúsenosti s týmito prametrami? Vo väčšine návodov tento parameter nikto nerieši, prípadne odkazuje na vodiče pre meranie napätia a balancovanie článkov, čo je podľa mňa hlúposť. Meranie prebieha pri takmer nulovom prúde a pri balancovaní odpor vodičov nehrá podstatnú rolu vzhľadom k veľkosti prúdov, navyše tento odpor si BMS vie vypočítať.. Ja pre istotu nechávam dĺžku týchto vodičov rovnakú.
Malo by sa skôr jednať o odpor prepojok medzi článkami, ale nemám to potvrdené. To mi dáva väčši zmysel, vzhľadom k prúdom, ktoré tečú cez prepojky. Napríklad pri prúde 100A a odpore 1mOhm, je úbytok napätia 100mV, čo je pri meraní napätia článku dosť veľká odchýlka.
Ostrov 7,6kWp, 1f menič Daxtromn 10kW, LiFePo4 15kWh, tepelné čerpadlo LG Therma V Monobloc 9kW, ohrev vody z prebytkov, HomeAssistant
Aldron
Reputace: 3
Lokalita: Rožňava
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7600
Kapacita baterie [kWh]: 15

Re: JK-BMS Con. Wire Res parameter

Nový příspěvek od Aldron »

Tak som to skúsil premerať. Nemám merák na také malé odpory, tak som meral úbytok napätia na prepojkách pri odbere 60A. Vyšlo mi to na 2,1 - 2,4mV, čo je teda nejakých 0,04 mOhm. Nastavil som to, ale nejaký extrémny význam to asi mať nebude, keďže udávaná presnosť merania BMS je +/-5mV. Tiež presnosť merania multimetra pri takom malom napäti nie je bohvieaká.
Ostrov 7,6kWp, 1f menič Daxtromn 10kW, LiFePo4 15kWh, tepelné čerpadlo LG Therma V Monobloc 9kW, ohrev vody z prebytkov, HomeAssistant