RPi a Venus neměří bez spojení?

Souhrn tématu

Venus běžící na Raspberry Pi 4B neukládá měřená data během výpadku internetového spojení, což způsobuje datové díry na VRM portálu. Externí USB paměť, která by měla sloužit k lokálnímu ukládání dat, vykazuje nesprávnou hodnotu volného místa, což může znamenat problém s USB flash diskem nebo jeho kompatibilitou s Venus. Tento stav vede k neúplným datům po obnovení spojení.
Ivo12s
Reputace:55
Lokalita: Kolínsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 4880
Kapacita baterie [kWh]: 35
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Lokalita:KolínskoSystémové napětí:48VVýkon panelů [Wp]:4880 Kapacita baterie [kWh]:35

RPi a Venus neměří bez spojení?

Nový příspěvek od Ivo12s »

Ahoj,
vždy jsem se domníval, že externí USB paměť mimo jiné slouží k uložení měřených veličin při výpadku spojení do internetu a jejich následné zaslání na VRM portál při obnově. Venus mám nainstalovaný na RPi 4B, vše funguje jak má. Nicméně se mi podařilo shodit spojení... a po opětovném nahození se žádné údaje na VRM neobjevily, je tam datová díra. Jak je to tedy - na co tohle nastavení tedy je?
RPI-venus-Ivo.jpg
Mimochodem, ta hodnota "Free disk space" vůbec neodpovídá skutečnosti. Je tam někajá xGB USB flashka. Tak možná je závada v té USB Flash a ta hodnota MB je moc malá na to, aby se tam něco ukládalo...?
100% OSTROV SČ KRAJ = 16 panelů Canadian Solar CS3K-305; 2 větve 2S4P; 2x Regulátor Victron BlueSolar Charger MPPT 150/60; Měnič 1F Smart Phoenix Inverter 48V 5000VA 230V; Monitoring Victron BMV700 + Raspberry Pi 4B; Energy Meter ET112 a spousta kabelů.
Baterie LiFePo4 =2P x 48V/120Ah +16S x 120Ah + 1P/311Ah= cca 35,2 kWh, skládaná z článků Winston WB-LYP60AHA a EVE LF304 ✔ Zlepšení pozice u vyhledávačů; Aktuální stav FVE instalace.