Invertor Green Cell
Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
-
- Lokalita: Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 500
- Kapacita baterie [kWh]: 2,4
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Invertor Green Cell
Zdravim, chci se zeptat, jetli mel nekdo podobny problem s menicem green cell 24v 2kw.
Ze zapadem slunce se mi menic vypl. Pripojene v tu chvili byly panely+baterie 24v 100ah+zatez dve zarovky(cca 15w celkem) Jakmile jsem jej on/off spinacem opet zapl, klasicky se rozbehl; zacal stridat a presne po minute z niceho nic vypl. To se opakovalo pri opetovnem zapnuti a vypnuti menice. S prichodem dalsiho dne, kdy panely zacaly vyrabet, jsem menic zapl a ten zacal jako obycejne stridat a zaroven panely dobijely baterii a nebo napajely zatez ( podle toho jake bylo nastaveni).
Pri odpojeni panelu odpojovacem menic bezel na zbytkove napeti a jakmile ono kleslo pod 30v tak se opet vypl.
Baterie ma napeti zmerene multimetrem 27,6v.
System jako takovy je cca pul roku stary a je umisten na chate kde je minmilni teplota 0 stupnu.
Prosim o radu. Dekuji
Ze zapadem slunce se mi menic vypl. Pripojene v tu chvili byly panely+baterie 24v 100ah+zatez dve zarovky(cca 15w celkem) Jakmile jsem jej on/off spinacem opet zapl, klasicky se rozbehl; zacal stridat a presne po minute z niceho nic vypl. To se opakovalo pri opetovnem zapnuti a vypnuti menice. S prichodem dalsiho dne, kdy panely zacaly vyrabet, jsem menic zapl a ten zacal jako obycejne stridat a zaroven panely dobijely baterii a nebo napajely zatez ( podle toho jake bylo nastaveni).
Pri odpojeni panelu odpojovacem menic bezel na zbytkove napeti a jakmile ono kleslo pod 30v tak se opet vypl.
Baterie ma napeti zmerene multimetrem 27,6v.
System jako takovy je cca pul roku stary a je umisten na chate kde je minmilni teplota 0 stupnu.
Prosim o radu. Dekuji
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Re: Invertor Green Cell
Třeba projít nastavení co kde máš nastavené, případně ho dát sem.
PS. Nemáš ho vypnutý tím kolíbkovým vypínačem? Protože tak se chová vypnutý, když svítí se zapne jak nesvítí vypne.
Nebo špatný vypínač?
PS. Nemáš ho vypnutý tím kolíbkovým vypínačem? Protože tak se chová vypnutý, když svítí se zapne jak nesvítí vypne.
Nebo špatný vypínač?
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
- Lokalita: Olomouc
- Výkon panelů [Wp]: 500
- Kapacita baterie [kWh]: 2,4
>> Třeba projít nastavení co kde máš nastavené, případně ho dát sem.
— Nastaveni sem hodim po vikendu.
> > PS. Nemáš ho vypnutý tím kolíbkovým vypínačem? Protože tak se chová vypnutý, když svítí se zapne jak nesvítí vypne.
— problem s vypinamin po minute nastava i v pripade, ze mam k menici pripojenou pouze baterii. V tom pripade mam vzdy kolibkac v poloze ON. Kdyz se sam vypne dam do polohy OFF a pri opetovne zapnuti, polohy ON, se situace opakuje
>>> Nebo špatný vypínač?
— tezko rict, ale na OFF/ON reaguje normalne. Kdyz je v poloze off a pripojim panely, zapne se, dobiji, ale nestrida.
Kazdopade dekuji moc za podnety.
PS: nevite, jestli funguje nejaky servis v okoli Jeseniku?
— Nastaveni sem hodim po vikendu.
> > PS. Nemáš ho vypnutý tím kolíbkovým vypínačem? Protože tak se chová vypnutý, když svítí se zapne jak nesvítí vypne.
— problem s vypinamin po minute nastava i v pripade, ze mam k menici pripojenou pouze baterii. V tom pripade mam vzdy kolibkac v poloze ON. Kdyz se sam vypne dam do polohy OFF a pri opetovne zapnuti, polohy ON, se situace opakuje
>>> Nebo špatný vypínač?
— tezko rict, ale na OFF/ON reaguje normalne. Kdyz je v poloze off a pripojim panely, zapne se, dobiji, ale nestrida.
Kazdopade dekuji moc za podnety.
PS: nevite, jestli funguje nejaky servis v okoli Jeseniku?
-
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Skouknem nastavení a uvidíme....
Nemáš tam nějaký eko režim, že by ty žárovky nestačily? Vypne se to i při větší zátěži?
Jinak měří napětí jak na panelech tak na baterce OK, sedí s externím měřidlem?
Nemáš tam nějaký eko režim, že by ty žárovky nestačily? Vypne se to i při větší zátěži?
Jinak měří napětí jak na panelech tak na baterce OK, sedí s externím měřidlem?
3,6kWp | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
MPPT invertor Green Cell 12VDC 230VAC 1000VA problém
od Pendy » » v DC-AC měniče, střídače, invertory
MPPT invertor Green Cell 12VDC 230VAC 1000VA problém
- 5 Odpovědi