Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 7:23 am
brumlaj píše:No tak já tu otázku položím jinak. Poslední 3 roky je sotva vidět že bys plyn používal. Vyplatí se tedy cpát jim 1670 Kč ročně za (předpokládám) nic?
dano píše:Co som pocul od ludi z ministerstva hospodarstva, tak sa mame v buducnosti naco tesit... Na Slovensku budu vsade v kratkej dobe smart elektromery. Doteraz ich montovali iba na odberne miesta velkoodberov a strednych odberov (podnikatelov), teraz ich vo velkom montuju aj beznym domacnostiam. Takze pani od energetiky budu vediet, cim a kedy svietim, kedy ide pracka, alebo kedy varim, proste parada. Pred par dnami mi dosiel list, ze mi bude vymeneny (za 10 rokov 5. krat) elektromer "Váš nový inteligentný elektromer, nazývaný tiež smartmeter, je súčasťou elektronického Inteligentného meracieho systému (IMS)."
Vďaka presnému elektronickému meraniu môže byť zaznamenané v prípade vašej spotreby elektriny prekračovanie niektorých zmluvných hodnôt, ktorým ste doteraz nemuseli venovať väčšiu pozornosť. Aby ste sa vyhli zvýšeným účtom za elektrinu v dôsledku uplatňovania ostatných taríf (prekročenie dohodnutej hodnoty rezervovanej kapacity a maximálnej rezervovanej kapacity, nedodržanie účinníka v predpísanej tolerancii a tarify za jalovú dodávku elektriny do distribučnej sústavy), odporúčame po zavedení inteligentného elektromera:
- sledovať vývoj vašej spotreby prostredníctvom účtu v Distribučnom portáli;
- v prípade prekročenia hodnôt prijať opatrenia na optimalizáciu výkonu a spotreby.
Nech zije EU na vecne casy !
volente píše:dano píše:Co som pocul od ludi z ministerstva hospodarstva, tak sa mame v buducnosti naco tesit... Na Slovensku budu vsade v kratkej dobe smart elektromery. Doteraz ich montovali iba na odberne miesta velkoodberov a strednych odberov (podnikatelov), teraz ich vo velkom montuju aj beznym domacnostiam. Takze pani od energetiky budu vediet, cim a kedy svietim, kedy ide pracka, alebo kedy varim, proste parada. Pred par dnami mi dosiel list, ze mi bude vymeneny (za 10 rokov 5. krat) elektromer "Váš nový inteligentný elektromer, nazývaný tiež smartmeter, je súčasťou elektronického Inteligentného meracieho systému (IMS)."
Vďaka presnému elektronickému meraniu môže byť zaznamenané v prípade vašej spotreby elektriny prekračovanie niektorých zmluvných hodnôt, ktorým ste doteraz nemuseli venovať väčšiu pozornosť. Aby ste sa vyhli zvýšeným účtom za elektrinu v dôsledku uplatňovania ostatných taríf (prekročenie dohodnutej hodnoty rezervovanej kapacity a maximálnej rezervovanej kapacity, nedodržanie účinníka v predpísanej tolerancii a tarify za jalovú dodávku elektriny do distribučnej sústavy), odporúčame po zavedení inteligentného elektromera:
- sledovať vývoj vašej spotreby prostredníctvom účtu v Distribučnom portáli;
- v prípade prekročenia hodnôt prijať opatrenia na optimalizáciu výkonu a spotreby.
Nech zije EU na vecne casy !
Prima, jenže asi 95% odběratelů neví co je učiník. A o rezervovaný příkon se snad má postarat mnou placený příkon podle jističe.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků