GRID TIE inverter
Měniče stejnosměrného proudu na střídavý proud, porovnání účinnosti, ztráty, optimalizace použití měničů, střídače v UPS - záložní zdroje.
-
GRID TIE inverter
Zdravím všechny, poradí mi někdo?
Mám panely 3x 130w a často se mi stává, že mám plně nabitou baterii 12V a energii z panelů tím již nedokážu využít.
Zvažuji před regulátor připojit ON GRID měnič s nafázováním na domácí sít s výkonem 350 nabo 500W
Nevím jak vyřešit střídání nebo ovládání přepojování proudu z panelů do regulátoru nebo do GRID měniče při plně nabité baterii. Nebo je to uplně špatný nápad?
Mám panely 3x 130w a často se mi stává, že mám plně nabitou baterii 12V a energii z panelů tím již nedokážu využít.
Zvažuji před regulátor připojit ON GRID měnič s nafázováním na domácí sít s výkonem 350 nabo 500W
Nevím jak vyřešit střídání nebo ovládání přepojování proudu z panelů do regulátoru nebo do GRID měniče při plně nabité baterii. Nebo je to uplně špatný nápad?
3kWp, 2xEPsolar, 24v 500Ah Lifepo, Axpert King 3kw, Carspa 5kw,Arduino
-
Re: GRID TIE inverter
Jaký tam máte regulátor? Umí signalizovat že jsou už baterie nabité?
Potom už něco z tohoto, podle napětí:
http://shop.mypower.cz/menice-dc-ac-sitove-1
Potom už něco z tohoto, podle napětí:
http://shop.mypower.cz/menice-dc-ac-sitove-1
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
Měřím napětí na baterii, pokud mám už nad 13V předpokládám že dobíjení už neprobíhá.
Myslel jsem že tam dám jenom před on grid měnič vypínač co zvládne 30A a budu to zapínat ručně pokud budu mít nabitou baterii. po poklesu napětí když budu používat měnič krmený z baterie to zas vypnu a budu dobíjet. Jen nevím jak se bude chovat proud z panelů pokud bude mít možnost v určitou dobu jit oběma směry do regulátoru i měniče najednou, např když zapomenu vypnout grid měnič a poklesne napětí na baterii a regulátor bude chtít dobíjet.
Myslel jsem že tam dám jenom před on grid měnič vypínač co zvládne 30A a budu to zapínat ručně pokud budu mít nabitou baterii. po poklesu napětí když budu používat měnič krmený z baterie to zas vypnu a budu dobíjet. Jen nevím jak se bude chovat proud z panelů pokud bude mít možnost v určitou dobu jit oběma směry do regulátoru i měniče najednou, např když zapomenu vypnout grid měnič a poklesne napětí na baterii a regulátor bude chtít dobíjet.
3kWp, 2xEPsolar, 24v 500Ah Lifepo, Axpert King 3kw, Carspa 5kw,Arduino
-
jestli že je bat olověná tak při 13V a současnym dobíjením je baterie ještě velmi hladová a rozhodně nedobitá, nabitá bude v cca (neberte mě doslova přesně, nevim co máte za sastém a i nic o baterii) 14,5V, popište váš systém, nevim jakou má logiku přepnout z jednoho měniče na druhý když v domě není odběr? cpát to do sítě není ideální, nehledě na to že sem to skusil a můj elektroměr naopak přičítá to co sem dodal(že se to nesmí psát nemusím že), popište váš systém.
7,1kWp - 8x3 panely Renesola 240Wp, 2x3x235Wp lightway, 2xTristat TS60, trakční 48V 2x750Ah olovo, 2xměnič Studer XTM 4000, SDS Micro, solární dvouosý tracker se třemi panely
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3 Odpovědi
- 842 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od peater
-
- 15 Odpovědi