Balancer MANDY- zapojení

Souhrn tématu

Pro 8s baterii se používají dva 4s balancery, které je třeba správně propojit. Minusový pól druhého balanceru se připojuje na mínus pátého článku baterie. Důležité je zajistit, aby oba balancery měly stejné označení a šarži, protože rozdílné verze mohou způsobit přehřívání a nefunkční balancování.
vla
Reputace:136
Lokalita: Praha 6
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 1300
Kapacita baterie [kWh]: cca.15
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Lokalita:Praha 6Systémové napětí:24VVýkon panelů [Wp]:1300 Kapacita baterie [kWh]:cca.15

Balancer MANDY- zapojení

Nový příspěvek od vla »

Mám 8s baterii a dva 4S uvedené balancery. Mám zapojit minus pol a pak 4x plus pol a druhý balancer stejně a pak navzájem propojit, nebo zapojit minus pol a pak jen 8x plus pol a navzájem balancery propojit. Prostě nevím jestli to zapojit jako dva samostatné balancery a ty pak spojit, nebo minus na druhém balanceru vynechat. Díky za pomoc.
Nemám rád tenhle stát.
JiříK
Reputace:83

Re: Balancer MANDY- zapojení

Nový příspěvek od JiříK »

Mínus druhého balanceru na mínus pátého článku. A hlavně si zkontroluj, jestli máš oba balancéry stejného označení - nápis na plošném spoji. Já měl šarže různé a byl to big problem, balancery zběsile topily a nebalancovaly.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
vla
Reputace:136
Lokalita: Praha 6
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 1300
Kapacita baterie [kWh]: cca.15
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Lokalita:Praha 6Systémové napětí:24VVýkon panelů [Wp]:1300 Kapacita baterie [kWh]:cca.15

Re: Balancer MANDY- zapojení

Nový příspěvek od vla »

Moc díky za rychlou odpověď.
Nemám rád tenhle stát.