ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
goodbie
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od goodbie »

kodl69 píše:není tam těch měničů a regulátorů nějak moc?
Proč?každá řada panelú má svůj regulátor a měniče jedou jen tři
kodl69
Příspěvky: 7471
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od kodl69 »

Však právě, tři měniče, to trochu nechápu, já bych rád provozoval systém úplně bez měniče (zatím světla a IT infrastruktura, je to sci-fi, ale krásný, žádná klidová spotřeba měniče...)
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
Uživatelský avatar
redcrown
Příspěvky: 1133
Registrován: pát říj 12, 2012 8:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od redcrown »

goodbie píše:Tak téměř hotovo měnič je opraven velké poděkování patří autobaterie Mulač Plzeň za perfektní servis měničů
To je dobrej temelín....[THUMBS UP SIGN]

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk
V provozu: poloostrov 19kWp, 4x XTM4000-48, 4xVT80, 18kWh LFP 14S10P + Batrium
mart.fish
Příspěvky: 165
Registrován: pát srp 15, 2014 9:11 pm
Bydliště: okolí Kladna

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od mart.fish »

goodbie:

combox, včetně regulátoru a měniče používám já:-) Copak máš na srdci?
4800Wp ,2xregulátor Schneider Conext MPPT 60/150, Xantrex XW8048+, LiFePo4/180Ah
goodbie
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od goodbie »

mart.fish píše:goodbie:

combox, včetně regulátoru a měniče používám já:-) Copak máš na srdci?
combox nechtěl po přehrání firmewaru vůbec fungovat nakonec mi ho ve schnaideru vyměnily a už mi to funguje regulátory bms,akorát nemám přístup z venku.co máš za měnič??taky schneider??
mart.fish
Příspěvky: 165
Registrován: pát srp 15, 2014 9:11 pm
Bydliště: okolí Kladna

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od mart.fish »

Fungoval ti někdy přístup zvenčí? Pokud ano, tak zkontroluj port 80, protokol HTTP, musíš mít vyplněnou kartu TCP/IP(Gateway a DNS). Jo v systému mi maká CSW4024 s podporou BattMonu
4800Wp ,2xregulátor Schneider Conext MPPT 60/150, Xantrex XW8048+, LiFePo4/180Ah
goodbie
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od goodbie »

mart.fish píše:Fungoval ti někdy přístup zvenčí? Pokud ano, tak zkontroluj port 80, protokol HTTP, musíš mít vyplněnou kartu TCP/IP(Gateway a DNS). Jo v systému mi maká CSW4024 s podporou BattMonu
ne nefungoval mám poskytovatele připojení který si nechává platit veřejnou IP adresu a nějak se mi to platit nechce
mart.fish
Příspěvky: 165
Registrován: pát srp 15, 2014 9:11 pm
Bydliště: okolí Kladna

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od mart.fish »

tak to máš jedinou možnost.Použití dynamické DNS, např. DynDNS
4800Wp ,2xregulátor Schneider Conext MPPT 60/150, Xantrex XW8048+, LiFePo4/180Ah
jars10
Příspěvky: 96
Registrován: úte čer 07, 2016 8:26 pm

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od jars10 »

Obávám se, že pokud nemáš veřejnou IP alespoň dynamicky, ale jsi za NAT 1:N, tak ani DDNS nepomůže.
Buď veřejnou IP, nebo použít prográmky na principu propojování přes vzdálený server (Iniciovat spojení zevnitř) jako např. dělá TeamViewer, LogMeIn apod.
goodbie
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od goodbie »

jars10 píše:Obávám se, že pokud nemáš veřejnou IP alespoň dynamicky, ale jsi za NAT 1:N, tak ani DDNS nepomůže.
Buď veřejnou IP, nebo použít prográmky na principu propojování přes vzdálený server (Iniciovat spojení zevnitř) jako např. dělá TeamViewer, LogMeIn apod.
Jasný ta veřejná IP je nejlepší řešení akorát nevim zda se vyplatí jí každý měsíc platit :?
Uživatelský avatar
rottenkiwi
Příspěvky: 5451
Registrován: pát úno 13, 2015 2:24 pm
Lokalita: SO, SK
Bydliště: SO, SK

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od rottenkiwi »

Ak je IP prideľovaná dynamicky a je prístup k rutru, tak sa treba zaregistrovať na noip.com
a vytvoriť si tam potrebný počet hostov. Ak si to človek nechce zaplatiť, tak sa stačí raz
za mesiac pripojiť a urobiť update, mne to tak funguje niekoľko rokov.

Ešte treba presmerovať InBound a OutBound services cez príslušné porty a povoliť
to v NAT, resp. presmerovať ich na mašiny v LAN s konkrétnymi local IPs.

Klient z noip raz za pár min updatene IP, ak došlo k zmene z nejakých príčin.

Ak to z nejakého dovodu nie je možné, tak asi len zaplatiť u svojho IP
alebo prejsť k inému, kde je to možné resp. sa za verejnú IP neplatí.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
timpomat
Příspěvky: 92
Registrován: úte zář 13, 2011 3:18 pm
Bydliště: Bratislava

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od timpomat »

Ono je asi dost rozdiel dynamicka ale verejna IP adresa a neverejna za providerovym NAT-om.

Na dns odkazovanie dynamickej IP pouzivam (po spoplatneni dyndns) freedns.affraid.org, v dd-wrt funguje spolahlivo.

Co sa tyka lokality za NATom, konretne mam chatu s 3G pripojenim bez verejnej IP adresy a tam to riesim VNPkou na "pevnu" lokalitu doma (UPC s dynamickou ale verejnou IP). Na chate bezi kvoli spotrebe OpenVPN klient priamo na dd-wrt routri, OpenVPN server bezi kvoiu pohodlnosti na publikovanom win servri.

Bohuzial parkrat do roka sa vie VPKna "kusnut" a aj ked je dostupny internet, tak sa uz vpn pripojenie nespoji, a kedze tam nemam iny remote geret (napr. PC s teamviewerom), ktorym by som to rucne "pretocil", mam router na watchdogu (LAN Controller 2.xx), ktory pinga VPN IP adresu servera.
luky
Příspěvky: 879
Registrován: pon kvě 19, 2014 11:38 am

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od luky »

Potvrzuji verzi uživatele "timpomat". Mám na chalupě LTE modem (tam veřejná adresa údajně vůbec nejde). Zároveň tam je nejlevnější Mikrotik (hAP lite). VPN tunelem je to připojené ke mně domů (ten samý Mikrotik) a používá to mojí veřejnou IP. Důvod je, že na chalupě mám webkameru.
mobilní elektrárna: viewtopic.php?t=4597, 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 12/250VA, Victron charger 20A
domácí elektrárna: viewtopic.php?t=6898, FV 4010Wp (6x415+4x380), CATL 48V/120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + MakeSkyBlue
goodbie
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od goodbie »

když svítí,tak to kape :lol:
Přílohy
IMG_20190223_122959.jpg
PavelR
Příspěvky: 3137
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od PavelR »

Co je produktem teto kolony? Vypada to zajimave
goodbie
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od goodbie »

PavelR píše:Co je produktem teto kolony? Vypada to zajimave
bohužel jen destilovanou vodu :lol: žádný alkohol :roll:
PavelR
Příspěvky: 3137
Registrován: ned led 29, 2012 3:59 pm
Lokalita: Žabčice
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 12
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: NE

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od PavelR »

Vypada to ze pani domu hodne zehli ....
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2774
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od abrams »

Zdravím ,

parádní alchymistická výzdoba :yes: , hodně destilky sežerou i ultrazvukový zvlhčovače vzduchu ;) .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
goodbie
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od goodbie »

Zdravím Vás,křísil tady už někdo měnič meanwell TS3000 byl v opravě a prý ho opravily ale měnič po připojení hlásil velké výstupní napětí a nefungoval,pak se ozvala rána a konec,proražený je jak dc měnič tak i ac měnič usměrňovač přežil,řešit opravu v servise už nehodlám byla to oprava prasácká,koupil jsem všechny tranzistory i optočleny a další součástky na opravu,tak jsem zvědav zda se to podaří.
kodl69
Příspěvky: 7471
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: ostrovní FVE Pastviny okr.Cheb 3,2Kwp

Příspěvek od kodl69 »

Máš aspoň základní vybavení, jako lab. zdroj a osciloskop? Jestli ne, tak jsi mohl ty prachy za součástky hned spálit nebo hodit do kanálu...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek