Mám 5ks desek navíc, tak se přihlaste. Deska 60Kč + dopravné a balné, zásilkovna tuším zdražila na 85kč tak to zaokrouhlím na 100Kč, hrozně nerad ty věci balím... Rozdám s deskama i trafa 230/9V co přesně pasují do desky, a 9V oproti 12V by neměl být žádný problém, tl494 jede od 7V a tady je po usměrnění nějakejch 12-14V...
Trochu mi přijde "odrbaný" buzení triaku, podle datasheetu a následně dle AN to má být drobek složitější, ozvlášť v instalacích s rušením, viz
https://www.st.com/resource/en/applicat ... ronics.pdf na straně 8 obrázek 8. A to určitě nějakej výstup z axperta zarušenej bude až hrůza... Triak bude chtít pořádnej kus chladiče, čímž to pádem nehrozí, aby byl filtr přímo na desce, tam kde má místo. Podle datasheetu bude potřeba vyzářit 12W pro 2.2kW topné těleso... A ještě otázka ke schématu: M47 kondenzátor ve zpětné vazbě je "haluz" nebo je tahle hodnota nějak kritická ohledně stability? Jinak jsem na svůj kus skoro všechno vyšuplíkoval...
Vidím chladič z procesoru... Asi to udělám taky tak, samozřejmě izolovaný. Pokud se zaplácne např. silikonem tyristor a buzení, tak zbytek obvodu je na bezpečném napětí (teda ještě filtr) takže pokud to je někde v rozvaděči, kterej se otvírá nástrojem, nebo navíc pod maskou, není tak krabička, co stojí skoro stejně jako celý zapojení, nutná, navíc krabička znemožní chlazení. Pokud budu dělat novou desku, udělám ji v šířce na standartní držák na DIN lištu, musím si jej změřit, má tuším 75mm, a na prázdné části držáku by mohl být upevněný filtr. Cvičně jsem si naházel jenom tak nazdařbůh součástky na desku, a vychází mi, že SMD stejně nepřinese výrazný zmenšení, protože je tam spousta velikejch THT součástek tak jako tak, a musí se dodržet izolační mezery...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.