Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 01, 2023 8:46 pm


Home Assistant MotionEye

Diskuze, rady a návody ohledně HomeAssistant

Home Assistant MotionEye

Příspěvekod kodl69 » úte led 03, 2023 4:11 pm

doinstaloval jsem si MOTIONEYE do HA, celkem to funguje, akorát mi nejde přidat další kamery, protože od čínskejch shitů nejsem schopen najít RSTP URL, a ani netuším, jak to případně nastavit, když kamera nemá klasický web rozhraní na portu 80 ani 443. Nemáte někdo tip, co s tím? jde o tohle: https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 18027gvV7Q
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 1802Iq6zVa
https://www.aliexpress.com/item/3294656 ... 1802Iq6zVa
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
podporuje fórum
 
Příspěvky: 6653
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod TomHC » úte led 03, 2023 4:24 pm

kodl69 píše:doinstaloval jsem si MOTIONEYE do HA, celkem to funguje, akorát mi nejde přidat další kamery, protože od čínskejch shitů nejsem schopen najít RSTP URL, a ani netuším, jak to případně nastavit, když kamera nemá klasický web rozhraní na portu 80 ani 443. Nemáte někdo tip, co s tím? jde o tohle: https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 18027gvV7Q
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 1802Iq6zVa
https://www.aliexpress.com/item/3294656 ... 1802Iq6zVa


Použi Port scanner, ten ti prezradí sieťové porty na ktorých beží RSTP aj ostatné služby.

https://www.advanced-port-scanner.com/
aps.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MUST PV1800 VHM 48V 5.5kW, 5.52kWp (12x TPL mono 460W, 2S2P východ, 2S4P juh), 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), 18650 13S20P (3.3 kWh) pre DC spotrebiče (NAS Synology, IPcam, switche, routre...)
Uživatelský avatar
TomHC
 
Příspěvky: 126
Registrován: pát lis 11, 2022 8:14 am
Bydliště: Hlohovec, SR


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod silverfox » úte led 03, 2023 4:50 pm

Zdravím, všechny 3 kamery by měli mít ONVIF (otázka je dodržení standartu) - zkuste Onvif device manager : https://sourceforge.net/projects/onvifdm/
+ jestli má Ha nějaký onvif plugin
?
silverfox
 
Příspěvky: 21
Registrován: čtv říj 20, 2022 5:07 am


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod kodl69 » úte led 03, 2023 5:53 pm

motiomeye je dvr jako addon HA, ale tam se při konfiguraci kamery zadává URL RSTP streamu. A u těchto kamer je neznám ani nikde nemůžu najít.
tipy na sw dobrý, ale wokna už mám jenom prosklený, některý s kličkou na otevření...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
podporuje fórum
 
Příspěvky: 6653
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod cipis » úte led 03, 2023 6:03 pm

Onvif je "protokol", kterým ty kamery posílají video stream, tak potřebuješ něco, co ten onvif umí.
RSTP stream nepodporují všechny kamery.
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
SinusPro 2000 S, Epever 8420, 6420, 2x 4210, 5x 4415
3x CARSPA 2kW, 1x CARSPA 4kW (dva bojlery a žebříky, světla, chladničky, "lehké" zásuvky)
15 912 Wh staré olovo
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
?
cipis
Moderátor
 
Příspěvky: 2264
Registrován: pon srp 16, 2021 8:31 pm
Bydliště: blízko Brna

Lokalita: blízko Brna
Chci prodávat energii a využít dotace: NE

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod kodl69 » úte led 03, 2023 6:32 pm

Všechny kamery z ali, co jsem kupoval, tak rtsp podporují (s tím jsou taky vybrány). problém je jenom stím, že dvě z nich mají IP někde jinde a nemají nastavený dhcp, a u té poslední, které dhcp přidělí adresu, neznám celou cestu ke streamu, tj rtsp://ipadresa:554/nějaká /cesta/někam a další věc, u té jedné teda nazdařbůh zkouším obvyklý :554/stream/0 a tam končím na jménu a heslu.
Pro zpbrazení rtsp streamu stačí VLC, je to nejjednodušší, stačí "otevřít síťový proud" a tam zadat kompletní url (ne jenom IP) a na jméno a heslo se to pak zeptá. Tohle už znám, ale nejdou mi tyhle tři kousky...
Leckerý kamery se dají najít na netu, ale zrovna tyhle ne.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
podporuje fórum
 
Příspěvky: 6653
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod lzahradil » úte led 03, 2023 6:40 pm

moje kamery fungují s touto rtsp adresou
Kód: Vybrat vše
rtsp://ip.ad.re.sa:554/user=admin&password=tajneheslo&channel=1&stream=0


používat jen v rámci LAN protože se jedná o nešifrovaný GET
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
?
lzahradil
Site Admin
 
Příspěvky: 639
Registrován: ned srp 12, 2012 12:18 am
Bydliště: CZ


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod silverfox » úte led 03, 2023 8:07 pm

"Onvif je "protokol", kterým ty kamery posílají video stream, tak potřebuješ něco, co ten onvif umí." - do 4 kamer zdarma - Ateas - https://www.ateas.net/. Před lety mi na něm úplně nejlevnější čínské kamery nechodily - číňani nedodržovali specifikaci ONVIF, třeba už pokročili.
Ten Onvif device manager u některých kamer dokáže vyčíst i odkaz na RSTP stream včetně obrazu. Moje zkušenost, co nefungovalo s ODM (kde se neukázal obraz) se většinou nepodařilo rozchodit s nějakým slušným SW. Pokud mají kamery v nastavení kompresi h264+ třeba vypnout, někde (Hickvision) bylo třeba zadat i dalšího uživatele pro ONVIF přístup.
popř. pokud nechcete win Linux - Zoneminder.
?
silverfox
 
Příspěvky: 21
Registrován: čtv říj 20, 2022 5:07 am


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod kodl69 » stř led 04, 2023 3:21 pm

Ta jedna kamera chodí s
Kód: Vybrat vše
 rtsp://IPADRESA:554/0
jméno "admin" a heslo "123456" to je změna, do nedávna to bylo jenom "1234"
Spíš mi je o to, že bych rád změnil ty IP adresy na pevný, změnil jména a hesla. Samozřejmě jenom ve vnitřní síti.
HA motioneye má videostream na IPADRESA:8081 tj tohle už bych se nebál poslat někam na veřejnou IP.
Ještě bojuju s těma dvěma kusy, těm DHCP nepřiřadí IP adresu, tj je tam pevná, v nějakým jiným rozsahu, a nikde není napsaný, kde. Laciný dvakrát placený...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
podporuje fórum
 
Příspěvky: 6653
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod Kostěj » stř led 04, 2023 4:04 pm

kodl69 píše:Ještě bojuju s těma dvěma kusy, těm DHCP nepřiřadí IP adresu, tj je tam pevná, v nějakým jiným rozsahu, a nikde není napsaný, kde.

Stáhnout a nainstalovat wireshark (včetně pcap), kameru natvrdo připojit ethernetem k PC a spustit wireshark. Obvykle je tam něco vidět.
?
Kostěj
podporuje fórum
 
Příspěvky: 329
Registrován: úte úno 25, 2014 9:33 pm


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod TomHC » stř led 04, 2023 4:05 pm

Nechce sa mi veriť, že by mali pevnú adresu. Skúšal si nejaký IP scanner? Poprípade skús tento čínsky soft, teraz som to uploadol - https://ulozto.net/file/xVWp5WK81Xba/cms-20140912-exe
MUST PV1800 VHM 48V 5.5kW, 5.52kWp (12x TPL mono 460W, 2S2P východ, 2S4P juh), 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), 18650 13S20P (3.3 kWh) pre DC spotrebiče (NAS Synology, IPcam, switche, routre...)
Uživatelský avatar
TomHC
 
Příspěvky: 126
Registrován: pát lis 11, 2022 8:14 am
Bydliště: Hlohovec, SR


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod silverfox » stř led 04, 2023 5:26 pm

kodl 69 Ještě bojuju s těma dvěma kusy, těm DHCP nepřiřadí IP adresu, tj je tam pevná, v nějakým jiným rozsahu, a nikde není napsaný, kde. Laciný dvakrát placený.
Jestli už není co zkazit, otevřít, když bude štěstí najít na DPS body pro připojení seriového převodníku (3,3V) lze i odměřit, restartovat při puštěném terminálu nebo jiném SW a sledovat bootování po zavedení U-bootu začne kamera vypisovat, zde odchytit IP.
Kdysi jsem si naběhl stejně "Laciný dvakrát placený", ze 2 kusů se mi na jednom povedlo flashnout jiný FW (ne úplně OK, ale použitelná), druhý kus nabořený U-boot. Ještě možná zkusit utility různých výrobců pro vyhledávání kamer na síti. Rozsah bývá většinou 192.168.1.0/24. Vnitřek kamery (střeva) bývá stejný liší se jen nápis na krytu, popř FW.
?
silverfox
 
Příspěvky: 21
Registrován: čtv říj 20, 2022 5:07 am


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod kodl69 » stř led 04, 2023 5:46 pm

další kamera se vzdala - měla default adresu shodnou s čímsi v síti, ale trvalo mi to, než jsem na to přišel. U té se dokonce ta IP adresa přes konfigurační rozhraní dala nastavit. Jedna se zatím brání úplně (možná má stejnoiu adresu jako má router) a u jedné nejsem sto najít konfigurační rozhraní, už jse ze zoufalství i skenoval porty, a našel otevřenej jenom 554 - rtsp, a 555, což nikde nemůžu najít, ale konfigurační rozhraní to není.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
podporuje fórum
 
Příspěvky: 6653
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod silverfox » stř led 04, 2023 6:31 pm

Zkoušel jste se u té poslední kamery připojit přes mobil a čínskou apku? Pro zajímavost v jakém IP rozsahu pracují ty 2 rozchozené kamery?
?
silverfox
 
Příspěvky: 21
Registrován: čtv říj 20, 2022 5:07 am


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod kodl69 » stř led 04, 2023 8:32 pm

Ještě otázečka k PoE: musí být těch 48V galvanicky oddělenejch? nějak se mi nechce provozovat DC/DC 48V/48V zbytečně...

Adresy: Jedna dostala ip od dhcp, 192.168.1.161 (mám nastaven rozsah hcp 100-200), druhá měla default 192.168.1.10, zde bylo web rozhraní na portu 80 pro nastavení, tak jsem si nastavil jinou pevnou IP, kde bych rád měl všechny kamery. U té co má adresu od DHCP, jsem se na nějaký nastavení nedostal, a ta třetí má asi adresu mimo tenhle rozsah, podstrčím to sousedovi, co se tímhle živí, aby s tím něco udělal.
Co mě na začátku potěšilo (ale pak přestalo fungovat) tak je to, že se mi podařilo připojit k historickýmu domácímu vrátnýmu s dvěma analog kamerama, (netsurveillance, co musí mít plugin a funguje jen v IE), tak jsem na netu našel rtsp adresu... Ale to nějak přestalo jet, netuším proč.
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
podporuje fórum
 
Příspěvky: 6653
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod silverfox » stř led 04, 2023 9:07 pm

Děkuji za IP, tak se soudruzi moc neposunuly. Některé starší kamery jdou nastavit, resp. lze se do nich přihlásit pouze přes IE (10+11), někdy se ještě musel zapínat v IE režim kompaktability pro zobrazení videa ActiveX a jiné fičuriny. Vyžadovalo to i změny v nastavení zabezpečení IE - důvěryhodné servery atd. Ještě máte možnost pokud vidíte na routeru přidělované IP adresy a nějaká po zapnutí kamery přibude.
Krom 192.168.1.0/24, občas čínani používali i 192.168.100.0/24. POE - https://www.i4wifi.cz/cs/faq/370-jaky-j ... tivnim-poe
?
silverfox
 
Příspěvky: 21
Registrován: čtv říj 20, 2022 5:07 am


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod kodl69 » stř led 11, 2023 4:25 pm

číňan mi poslal RTSP url a konfigurační IP kamer ASECAM, viz:
Default IP Address:192.168.1.10
Account Name:admin
Password:123456
If your DVR is Hikvision,Modify the IP camera address the same way as for your DVR network .The camera's IP address is the same as the NVR address
URL主码流:
rtsp://相机IP:554/stream1

URL辅码流:
rtsp://相机IP:554/stream2
Main URL stream:
rtsp:// Camera IP:554/stream1

URL secondary code stream:
rtsp:// Camera IP:554/stream2
už vím, proč mi to nešlo, na téhle adrese mám domícího vrátnýho... A to heslo, už ne admin/1234, ale admin/123456 :)
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
podporuje fórum
 
Příspěvky: 6653
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm


Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvekod kodl69 » úte led 17, 2023 6:49 pm

Tak další testy kamer: je to strašlivá věc, našel jsem si jakejsi "ONVIF device manager" a "device manager" - oba fungují, najdou kameru, pokud má IP v rozsahu sítě, něco se dá nastavit, ale IP adresa pořád a pořád přeskakovala na DHCP. Po uložení byla kamera chvilku na zadané adrese, a za chvilku zase DHC adresa, navíc pokaždý jiná - obvykle mi mikrotik drží jednu adresu tak dlouho, až získám dojem že je napevno, a pak se divím, že není :) . A to tolikrát, až mě to naštvalo, a nastavil jsem pevný přiřazenií podle MAC v Mikrotiku. Teď už vypadá, že je to hodný...
ostrov 4600Wp neustále ve stádiu zrodu: midnite classic 150 lite+whizbang jr., 16S a různě P cca 300Ah Winston, Ex Powerjack 8kW (momentálně samodomo cca 6kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
?
kodl69
podporuje fórum
 
Příspěvky: 6653
Registrován: sob črc 19, 2014 7:56 pm



Zpět na HomeAssistant

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: pilsenpatriots a 0 návštevníků

Reputation System ©'