Komunikace Infinisolar 10kw s pylontech US2000C

Souhrn tématu

Propojení hybridního měniče Infinisolar 10kw s bateriemi Pylontech US2000C vyžaduje řešení rozdílných komunikačních protokolů a rychlostí přenosu dat. Spojení baterií US2000B a US2000C v jedné skupině může způsobit výpadky komunikace. Přenos dat přes modbus RTU do PLC S7 1200 často nefunguje kvůli nesprávné kartě nebo rozdílným nastavením baud rate, což může vyžadovat použití převodníků nebo kontrolu fyzického připojení.
Hrochna
Reputace:0
Lokalita: Jičín
Lokalita:Jičín

Komunikace Infinisolar 10kw s pylontech US2000C

Nový příspěvek od Hrochna »

Dobrý večer, potřeboval bych radu, jak zkomunikovat hybrid Infinisolar s pylontechama us2000c.

Případně i radu, jestli je možné v jedné skupině baterek spojit US2000B s US2000C(to už je zase na studerech, kde s B to funguje, ale připojí se k nim C a celá komunikace spadne). Pokud někdo ví jak to udělat a bude to funkční, má u mě flašku. Já už si s tím nevím rady.

Další věc je, že jsem chtěl vytáhnout data přes modbus z měniče do plc S7 1200 a taky bohužel bez úspěchu. Možná mám akorát špatnou kartu v inteligentním slotu, ale píšou k ní že má modbus RTU(je to ta co se používá pro připojení k elektroměru) a já z toho prostě do PLC nic nedostanu. Řešil to tady někdo už?

Dik
SeaOtter
Reputace:0

Re: Komunikace Infinisolar 10kw s pylontech US2000C

Nový příspěvek od SeaOtter »

Ten problém taky řešim.
Karta má baud rate 19200 a nejde to změnit.
Baterie mají baud rate 9600 nebo 115000.
Elektromer Eastron muze mit baud rate 19200 a komunikuje s menicem.
Takze ty baterie naprimo asi komunikovat nebudou, leda tam vlozit prevodnik a menit frekvenci...

Pokud ti nefunguje karta vubec s nicim, zkus se podivat, jestli se ti neposunul vnitrni konektor ve slotu. Ja jsem se s tim vyvztekal cely den vcetne updatu firmware a nakonec to byla tato blbost.