Multiplus II a seriove zapojeni
Souhrn tématu
Diskuze na fóru se zaměřuje na seriové zapojení měničů Victron Multiplus II a Axpert King, včetně praktických zkušeností s připojením na AC vstup a řízením výkonu pomocí NodeRed. Uživatelé řeší, jak bezpečně a efektivně spínat měniče při zvyšování výkonu fotovoltaické elektrárny a jak využít relé v Multiplusu pro automatizaci. Téma je vhodné pro ty, kteří plánují rozšíření svého FVE systému a chtějí optimalizovat spolupráci více měničů.
- kodl69
- Reputace:1059
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Multiplus II a seriove zapojeni
to je celkem jedno, jestli rpi nebo cerbo. Tohle mi přijde nějaký komplikovaný. Co teda zapne ten předřazenej měnič? kontakt z MPII, nastavenej vitz modrá obrazovka výše, nebo něco jinýho?
U mě je to relé v MPII v nastavení tak nějak ko máš ty (nehledal jsem rozdíly). V node red mám jenom nastavení limitu vst. proudu pro MPII. aby se ty měniče o tu zátěž nějak rozumně podělily.
A když už ten měnič zapínáš přes node red, tak proč si to cešlý nenapíšeš v node red? výkon měniče je tam přístupnej.
U mě je to relé v MPII v nastavení tak nějak ko máš ty (nehledal jsem rozdíly). V node red mám jenom nastavení limitu vst. proudu pro MPII. aby se ty měniče o tu zátěž nějak rozumně podělily.
A když už ten měnič zapínáš přes node red, tak proč si to cešlý nenapíšeš v node red? výkon měniče je tam přístupnej.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
- skybor
- Reputace:240
- Lokalita: Lašská brána Beskyd
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 20kWh
Re: Multiplus II a seriove zapojeni
Jo, jasně už jsem o tom samozřejmě taky přemýšlel. Jen jsem si to chtěl trochu zjednodušit (možná). V NR info o odběru z MP problém získat není, takže to asi udělám takhle ...
Prostě, když odběr přesáhne nějakou hodnotu, zapnu APC, a když zase poklesne, tak ji vypnu a pojede to jen z MP.
Díky chlapi. Zase asi hledám vědu, kde není třeba hledat.
Prostě, když odběr přesáhne nějakou hodnotu, zapnu APC, a když zase poklesne, tak ji vypnu a pojede to jen z MP.
Díky chlapi. Zase asi hledám vědu, kde není třeba hledat.
SkyFVE 8 kWp na výzkumné "chytré" chatě. 4x MPPT Epever XTRA4415N 4x40A, 3x LG Chem Li-Ion 12s 156Ah (cca 20 kWh/44V), SkyPowerBox LF 4810 1kVA, Victron MP 48/3000, REVO VM II 5.5kW , APC SmartUPS 5000 + PLC Siemens Logo! + Dell Optiplex 3040 Micro (Proxmox: HA, Node-RED, InfluxDB, Grafana, Mqtt, Zigbee2Mqtt, Samba, Tailscale)