EGD: Zdroje do 800 W bez dodávky do sítě (balkonové FVE)

ChlapeczDediny
Reputace: 128
Lokalita: Juh BBSK
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 3100
Kapacita baterie [kWh]: 30
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: EGD: Zdroje do 800 W bez dodávky do sítě (balkonové FVE)

Nový příspěvek od ChlapeczDediny »

Ja to říkám vždy, je lepší prosit o odpuštění, než žádat o dovolení.
Modulárna rozšíriteľná FVE pod kopcom: 3s2p Amerisolar 285 = 1,7 kWp JJV + 3s2p 240 = 1,4 kWp ZJZ, Epever 5420AN, Epever 6420AN, 12 kWh 14s100p LiIon 18650 + JK BMS 200A, 18 kWh CATL 14s3p LiIon 115Ah +JBD BMS 60A, Epever iPower 5 kW
Naša dôchodková reforma, naša sbestačnosť
gupa
Reputace: 157
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Nový příspěvek od gupa »

gupa píše: pát zář 19, 2025 9:56 pm
Cipis: politiku si nech na zvanirnu!
Cipis, bez vykřičníku:

Dokonce jsi mi smazal i ryze ekonomicko-matematickou část příspěvku kdy popisuji myšlenku mypower, což je energie zdarma.

A tím je námět na výpočet když skoro milion balkónovek a když svítí a z deseti mám třeba cca 1kWh za hodinu přetok, kolik je to třeba za rok elektřiny zadarmo pro německou distribuční síť. A nakonec stačí vědět, kolik stojí průměrně přes den kWh elektřiny někde v Německu.

Toliko nepoliticky. Cipis. Sorry. Toto je téma masochismu na mypower (cílem celého fóra je diskuze elektřina zdarma) protože je po poznání pro Čecha toto téma drama a dle myšlenky se totiž odehrává tento děj jen v Německu, (a možná jinde) při pohledu nato jak se tu to téma brání politicky. Pro Němce musí být Čech při četbě tohoto směšný a nepochopitelný.

Chápeš to cipis? To je technické téma a vyloženě směšné téma a můj technický příspěvek ve fóru kde se diskutuje o elektřině zdarma, politika nepolitika.

Nebo jaký je jiný technický rozdíl mezi českou a německou distribuční síti v otázkách přetoků u balkónovek než politika.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!
cipis
Moderátor
Reputace: 861
Lokalita: blízko Brna
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
Kapacita baterie [kWh]: 40+15

Nový příspěvek od cipis »

Panove, ac je srovnani balkonovek v EU zajiste zajimave tema, tak toto vlakno je ciste o pripojeni balkonovky v distribucnim uzemi EGD. Mlcky je tolerovano srovnani asi nejlepsiho mozneho pristupu tohoto distributora s pristupy ostatnich distributoru na uzemi Ceska.
Vsechno ostatni je v tomto vlakne OT, pokud je treba debatovat vice, zalozte si nova vlakna! Nicmene obecne tema o balkonovkach tu je tez. Toto vlakno je ciste technicke vlakno, co je treba u balkonovky u EGD. Mnozstvi balkonovek, kdo z nich ma penize atd., tak je take sice zajimave tema, ale ne do tohoto vlakna!
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40 680 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Valdano
Reputace: 216
Lokalita: Česká Lípa

Nový příspěvek od Valdano »

Vytvořil jsem nové vlákno Legislativa k balkonovým FVE s výkonem do 800W napříč EU Prosím tedy moderátora o rozdělení tohoto tématu o EG.D a přesunutí těch příspěvků, které se na posledních zhruba dvou stranách tohoto tématu (zřejmě počínaje příspěvkem viz tento odkaz) týkají diskuse okolo legislativy v jiných zemích EU, do toho nového tématu.
 ! Zpráva od: lzahradil
přesunuto do nového tématu Legislativa k balkonovým FVE s výkonem do 800W napříč EU.