EGD - výměna elektroměru distributorem

Souhrn tématu

Výměna elektroměru distributorem v rámci EGD se týká odběratelů s odběrem nad 6 MWh a dvoutarifní sazbou, často i majitelů balkonových FVE. Distributor instaluje chytré elektroměry, které měří spotřebu i výrobu elektřiny v 15minutových intervalech. Proces výměny může probíhat i bez zásahu odběratele, přičemž se řeší kompatibilita zařízení, certifikace měničů a technické detaily připojení. Diskutuje se také o možnostech přepanelování solárních panelů a vlivu chytrých měřičů na evidenci přetoků a spotřeby.
thesaro
Reputace:23
Lokalita: Rajhrad

Re: EGD - výměna elektroměru distributorem

Nový příspěvek od thesaro »

Co z toho výše zmíněného vyplývá, pánové? Já si z toho beru, že i průběhovým měřením typu "B" na nějakém přetoku až tak moc nesejde. Samozřejmě za předpokladu, že má člověk FVE řádně nahlášenou (třeba jako balkonovku).

Dneska jsem doplnil druhý 2.2kWh boxík, oba dva napájí 600W mikroměnič. Víc ani nebudu potřebovat, šlo mi o vykrytí večerní a noční klidové spotřeby z vlastních zdrojů, zatímco tu denní pokryje jiný kolega solárník sdílením. Takhle mi to zatím bude stačit a dělat radost. A o tom by naše bohulibá záliba v elektronech ze Slunce, pánové, měla v prvé řadě být.