EGD - výměna elektroměru distributorem
Souhrn tématu
Diskuze se zaměřuje na zkušenosti uživatelů s výměnou starých elektroměrů za chytré elektroměry z podnětu distributora, zejména u odběrů nad 6 MWh a dvoutarifních sazeb. Uživatelé sdílejí své postřehy o průběhu instalace, technických požadavcích a možných komplikacích, zvláště v souvislosti s připojením fotovoltaických systémů (FVE). Téma zahrnuje i detaily o kompatibilitě měničů a certifikacích potřebných pro připojení k distribuční síti.
- thesaro
- Reputace:23
- Lokalita: Rajhrad
Re: EGD - výměna elektroměru distributorem
Co z toho výše zmíněného vyplývá, pánové? Já si z toho beru, že i průběhovým měřením typu "B" na nějakém přetoku až tak moc nesejde. Samozřejmě za předpokladu, že má člověk FVE řádně nahlášenou (třeba jako balkonovku).
Dneska jsem doplnil druhý 2.2kWh boxík, oba dva napájí 600W mikroměnič. Víc ani nebudu potřebovat, šlo mi o vykrytí večerní a noční klidové spotřeby z vlastních zdrojů, zatímco tu denní pokryje jiný kolega solárník sdílením. Takhle mi to zatím bude stačit a dělat radost. A o tom by naše bohulibá záliba v elektronech ze Slunce, pánové, měla v prvé řadě být.
Dneska jsem doplnil druhý 2.2kWh boxík, oba dva napájí 600W mikroměnič. Víc ani nebudu potřebovat, šlo mi o vykrytí večerní a noční klidové spotřeby z vlastních zdrojů, zatímco tu denní pokryje jiný kolega solárník sdílením. Takhle mi to zatím bude stačit a dělat radost. A o tom by naše bohulibá záliba v elektronech ze Slunce, pánové, měla v prvé řadě být.