NMC- 12S nebo 8S

Archiv ukončených inzerátů
opetulka
Reputace: 0

Re: NMC- 12S nebo 8S

Nový příspěvek od opetulka »

BattWolf píše:
Ahoj,
Nabízím k prodeji bateriové moduly VW Id4 6,85kWh v provedení 8S nebo 12S.

8S moduly jsou 24 - 34VDC
12S moduly jsou 36 - 51VDC

Moduly jsou nové nepoužité.
Cena 14200CZK / ks

Osobní převzetí, nebo dovezu v rámci ČR při větším množství.

Pište do SZ
Dobrý den, jsou 12S moduly ještě k mání ? Děkuji Petr ( q7q@email.cz )
Drobek2

Nový příspěvek od Drobek2 »

Mel bych zájem o více informaci, prosim o kontakt do SZ, nemohu je posílat. Jsem kousek od Brna. Diky Drobek
BattWolf
Reputace: 1

Nový příspěvek od BattWolf »

K samovibijeni, každá Li baterie má nějakou míru samovibijeni typicky do 3% měsíčně (a rozhodně to nemá souvislost s nějakým vnitřním zkratem). Dalším důležitým faktorem pro samovibijeni je stupeň nabití článku.
Pokud je článek plně nabit je samovibijeni 2x vyšší než u článku nabitého v rozmezí 40 - 60%.
Proto Li články/ baterie od výrobců přichází ve stavu nabití cca 40 až 60%.
Bateriím zdar
kyocera
Reputace: 318

Nový příspěvek od kyocera »

Zdravím,
nerad Vám do prodeje vstupuji poznámkou, mohl bych to udělat z vlákna srovnávače cen
a uvést odkaz na Váš prodej, ale používání srovnávače cen některým lidem vadí..
Ale k věci. Měl jsem možnost koupit jak staré Li aku, tak i nové. A musím uvést, že ty nové
aku samovybijením netrpí. Když má aku problém tak se zvětšuje míra samovybijení.
V tom dávám za pravdu brinovi. Jednou jsem koupil inzerované - jako nové aku od
bazarového prodejce na mypower a tyhle inzerované - nové vydržely jen 5 cyklů a jen jeden rok.
Některé pak měly zkraty a některé trpěly velkým samovybijením.
Od té doby kupuji již jen nové od schváleného prodejce na mypower.
Schválený prodejce na mypower dává i záruku a prodává aku za férové ceny.
S aku od schváleného prodejce na mypower nikdy problém nebyl.
Jednou i uživatel jose popsal někde na mypower mechanismus , který vede ke zhoršováním parametrů li
co je příčinou a byl to jose, kterému jednou li aku začaly v noci hořet a shořely mu úplně všechny
ani přivolaní hasiči to nezachránili.
Hodně informací o aku se dá získat na odkazu zde
https://batteryuniversity.com/articles/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
cipis
Moderátor
Reputace: 647
Lokalita: blízko Brna
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
Kapacita baterie [kWh]: 30+7
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od cipis »

Jen technicka na okraj, i soukromy prodej se ridi obcanskym zakonikem, tudiz prodejce ruci za skryte vady 1 rok.
Veskera prohlaseni typu "bez zaruky", "dam 14 dnu na vyzkouseni" atd. jsou jen prazdna slova, protoze odporuji zakonu a tudiz neplati.
Jedina moznost, jak se vyvazat z ruceni, je "prodavam, jak lezi a bezi", tedy uz je pak na kupujicim, jestli toto za danou cenu akceptuje a nakoupi.
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
BattWolf

opetulka píše:
BattWolf píše:
Ahoj,

Cena 14200CZK / ks

Pište do SZ
Moduly 12s mám k dispozici.
Takže není problém.
Bohužel přístupno SZ je tu za odměnu. Takže můžete psát na Battwolf38 zavináč Google.
Děkuji

Dobrý den, jsou 12S moduly ještě k mání ? Děkuji Petr ( q7q@email.cz )
BattWolf

HonzaK píše:
Ahoj, nemuzu ti napsat SZ, tak pisu sem. Mel bych zajem o 2ks 8S. Kde se daji vyzvednout? Diky

Moduly 8s mám k dispozici.
Takže není problém.
Bohužel přístupno SZ je tu za odměnu. Takže můžete psát na Battwolf38 zavináč Google.
Děkuji
Naposledy upravil(a) BattWolf dne pon říj 10, 2022 9:15 am, celkem upraveno 1 x.
BattWolf

ptech píše:
BattWolf píše:
Ahoj,

Cena 14200CZK / ks

Pište do SZ
Je součástí BMS (např. s CAN komunikací) nebo jsou jen vývody jednotlivých článků do nějakého konektoru?
Moduly jsou jen baterie s vyvedenymi napětími článku a dvě teplotní čidla.

Děkuji
fugas
Reputace: 383

Nový příspěvek od fugas »

Na Bazoši se dá prodávat normálně přes mail. Ale zase tam není taková koncentrace potenciálních kupců. Všechno je holt za něco a tohle prostě NENÍ prodejní místo. Bazar zde sloužil vždy k drobnému prodeji mezi členy zájmového fóra. Tak asi proto ty komplikace.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
BattWolf

fugas píše:
Na Bazoši se dá prodávat normálně přes mail. Ale zase tam není taková koncentrace potenciálních kupců. Všechno je holt za něco a tohle prostě NENÍ prodejní místo. Bazar zde sloužil vždy k drobnému prodeji mezi členy zájmového fóra. Tak asi proto ty komplikace.
Chápu ale když je možnost dát mezi lidi baterky co jsou ok a za dobrou cenu je to výhodné pro všechny.
Můj názor
PetrDubi
Reputace: 271
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 10790
Kapacita baterie [kWh]: 13

Nový příspěvek od PetrDubi »

BattWolf píše:
Děkuji
Možnost psaní SZ tu není za odměnu, ale je funkční po zveřejnění dvou příspěvků na fóru.

Za původního admina bylo v registraci info o tom, že je vhodné se po registraci představit a popsat svojí (plánovanou) elektrárnu. Takže pokud se někdo představil a potom odpověděl na inzerát, tak mohl už i posílat SZ.
Že to tu někteří lidé v poslední době používají jen jako specializovanou verzi bazoše ja věc jiná, ale potom se nemohou divit, že jim něco nefunguje. Za původního admina by se sem takoví lidé ani nedostali, protože po registraci bylo nutné pro aktivaci účtu poslat email s popisem kdo jsem a proč se chci registrovat na fóru.

Holt pokud nováčci nedodržují doporučený postup (ale neznají souvislosti) a k tomu většinou ani nečtou podmínky fóra, které odsouhlasují, tak se potom diví 8-)
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68 a Victron 75/15 MPPT
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, 3690 Wp SZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
BattWolf

PetrDubi píše:
BattWolf píše:
Děkuji
Možnost psaní SZ tu není za odměnu, ale je funkční po zveřejnění dvou příspěvků na fóru.

Za původního admina bylo v registraci info o tom, že je vhodné se po registraci představit a popsat svojí (plánovanou) elektrárnu. Takže pokud se někdo představil a potom odpověděl na inzerát, tak mohl už i posílat SZ.
Že to tu někteří lidé v poslední době používají jen jako specializovanou verzi bazoše ja věc jiná, ale potom se nemohou divit, že jim něco nefunguje. Za původního admina by se sem takoví lidé ani nedostali, protože po registraci bylo nutné pro aktivaci účtu poslat email s popisem kdo jsem a proč se chci registrovat na fóru.

Holt pokud nováčci nedodržují doporučený postup (ale neznají souvislosti) a k tomu většinou ani nečtou podmínky fóra, které odsouhlasují, tak se potom diví 8-)
Představení js udělal do vlákna hybridních FVE, kde si myslím že to patří, jelikož to co doma provozují už 11let je z tohoto ranku.
PetrDubi
Reputace: 271
Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 10790
Kapacita baterie [kWh]: 13

Nový příspěvek od PetrDubi »

Pokud jsi dal svojí elektrárnu do do vlákna hybridních FV a potom napsal tenhle inzerát, tak už jsi (po napsání inzerátu) měl možnost posílat SZ, takže potom nechápu ten příspěvek o SZ za odměnu, když už se tě to netýkalo..
Chápu že se ti ten mechanismus třeba nelíbí, ale pokud napíšeš, že je SZ za odměnu, tak to je podle mě už spíš dehonestující označení, protože nejde o žádnou odměnu. Když někdo napíše dva příspěvky, kde v prvním bude "ahoj" a ve druhém "jak se máte?", tak bude mít možnost posílat SZ taky a jestli to považuješ jako chování, za které se dává odměna, tak pak nevím..
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68 a Victron 75/15 MPPT
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, 3690 Wp SZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
SAKO

Nový příspěvek od SAKO »

BattWolf píše:
K samovibijeni, každá Li baterie má nějakou míru samovibijeni typicky do 3% měsíčně (a rozhodně to nemá souvislost s nějakým vnitřním zkratem). Dalším důležitým faktorem pro samovibijeni je stupeň nabití článku.
Pokud je článek plně nabit je samovibijeni 2x vyšší než u článku nabitého v rozmezí 40 - 60%.
Proto Li články/ baterie od výrobců přichází ve stavu nabití cca 40 až 60%.
Bateriím zdar
V listopadu 2019 jsem kupoval nové články Samsung SDI 60, koupil jsem jeden navíc, kdyby náhodou....Když jsem ho ukládal v práci do kanclu, tak měl 3,85V. Ted má přesně 3,82. Měřeno stejným multimetrem. Pro mě neuvěřitelné, ale je to tak.

Naposledy oživil BattWolf v pon pro 26, 2022 5:32 pm