Navrh FVE bungalov
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
Re: Navrh FVE bungalov
Takze s tebou vydr...l i tak dacan .rasto1 píše:Uz som to rozluskol, zle som analizoval problem
Indian mi tam neprilozil krimpovacie koncovky a vo vnutry som videl iba aretacny pliesok.
Jj jistici plechy jsou v obou modelech a vetsinou to s nimi i vyrazis ten pin.(samec/samice)
Takze tak i tak budes na dalsi varku cekat???!!!
Jako pripravenemu solaristovi ti doporucuju mit 5+5ks tj 5paru v zasobe, nikdy nevis
-
Pockam co uz.NOPARasito píše:Takze s tebou vydr...l i tak dacan .rasto1 píše:Uz som to rozluskol, zle som analizoval problem
Indian mi tam neprilozil krimpovacie koncovky a vo vnutry som videl iba aretacny pliesok.
Jj jistici plechy jsou v obou modelech a vetsinou to s nimi i vyrazis ten pin.(samec/samice)
Takze tak i tak budes na dalsi varku cekat???!!!
Jako pripravenemu solaristovi ti doporucuju mit 5+5ks tj 5paru v zasobe, nikdy nevis
Este nejdem davat panely na strechu, lebo nemam hotove baterie a pripravene priestory na ne
7425Wp-J 27ks, 4125Wp-Z 15ks - SUN275-60P; 3525Wp-J plot 15ks TSM-235PC05; Li-ion 30kWh CATL; 3x5048MK do 1f.
-
ježiš.... jak se říká školácká chyba...
Hele podivej se do toho pytle jak máš krimpovací koncovky, já objednával 200 párů MC4 a vše bylo smichane v jednom pytli !! abys nekopal do čínanů zbytečně strejdo rosto... hlavně že máš v bungalovu 28 zásuvek vedle sebe , promin nešlo si nerejpnout
Hele podivej se do toho pytle jak máš krimpovací koncovky, já objednával 200 párů MC4 a vše bylo smichane v jednom pytli !! abys nekopal do čínanů zbytečně strejdo rosto... hlavně že máš v bungalovu 28 zásuvek vedle sebe , promin nešlo si nerejpnout
-
Dnes som si vsimol, ze v jednej baterii bol zalomeny srob.
Tak som ho vyvrtal a ked som docistoval zavit, tak sa mi tam zlomil i zavitnik den blbec
Tak som sa nasral a vykuchal cely umely drziak.
Tak som ho vyvrtal a ked som docistoval zavit, tak sa mi tam zlomil i zavitnik den blbec
Tak som sa nasral a vykuchal cely umely drziak.
7425Wp-J 27ks, 4125Wp-Z 15ks - SUN275-60P; 3525Wp-J plot 15ks TSM-235PC05; Li-ion 30kWh CATL; 3x5048MK do 1f.
-
Pred par dnami mi dorazil merac.
Prvy dojem dobry, len to este nemam kde odskusat, tak som ho hodil ku ostatnym veciam
Prvy dojem dobry, len to este nemam kde odskusat, tak som ho hodil ku ostatnym veciam
-
V priebehu par tyzdnov idem montovat klimatizaciu i ked snad tie horka uz skoncili.
Nemam momentovy kluc v "rukach" ako profi montery tak som si urobil redukciu na moj nastrckovy, lebo na montaz klimy potrebujem vidlicovy.
Akurat padol za obed moj oblubeny francuzak, ale neva za par evri si kupim novy
Nemam momentovy kluc v "rukach" ako profi montery tak som si urobil redukciu na moj nastrckovy, lebo na montaz klimy potrebujem vidlicovy.
-
Ahoj koukni na princip momentoveho klice. Pak laicky koukni na princip toho tveho modif francouzaku. Osy otaceni nejsou v ose sroubu. Tzn bude to ukazovat jinak nez ten origo.ze potreba se zamerit na to abys byzkousel ze 45Nm odpovida nejakemu kroutaku pres francouzak...rasto1 píše:V priebehu par tyzdnov idem montovat klimatizaciu i ked snad tie horka uz skoncili.
Jinak napad je fajn videl jsem aj podobne nastrcky ale nesmi se kombi ovat na otocnou racnu
Ahoj V.
-
Mas recht, neni problem klasickym dotahnout oznacit si a pak tim redukcakem zacit treba na 20Nm a po 5 pridavat dokud se nepohne.Vitek píše:Ahoj koukni na princip momentoveho klice. Pak laicky koukni na princip toho tveho modif francouzaku. Osy otaceni nejsou v ose sroubu. Tzn bude to ukazovat jinak nez ten origo.ze potreba se zamerit na to abys byzkousel ze 45Nm odpovida nejakemu kroutaku pres francouzak...rasto1 píše:V priebehu par tyzdnov idem montovat klimatizaciu i ked snad tie horka uz skoncili.
Jinak napad je fajn videl jsem aj podobne nastrcky ale nesmi se kombi ovat na otocnou racnu
Ahoj V.
Jde videt Vitku ze jsi praktik .
-
Viem ze tam vznika paka a nebude zodpovedat stupnici klucu, ale teraz by to uz mohlo byt podla tvohich predstavVitek píše:Ahoj koukni na princip momentoveho klice. Pak laicky koukni na princip toho tveho modif francouzaku. Osy otaceni nejsou v ose sroubu. Tzn bude to ukazovat jinak nez ten origo.ze potreba se zamerit na to abys byzkousel ze 45Nm odpovida nejakemu kroutaku pres francouzak...rasto1 píše:V priebehu par tyzdnov idem montovat klimatizaciu i ked snad tie horka uz skoncili.
Ahoj V.
-
Predstav si jak funguje kroutak. Tohle je zase spatne. Nechci delat chytreho ale jen lisu ze moment na ose sroubu bude jiny nez moment na ose momentaku. Zbytek bud nastudovat to zde odvozovat nebudu nebo zkusit. Musis ale pro spravmost porovnat utahnuti sroubu primo momentakem vs tvym novym werkcajkem
-
Já ti nevim, energie do zlepšováků ti nechybí ale utahovat s tím takovou 12mm trubku bych nechtěl,
bude se to žvejkat bokem,
vem to normálníma stranovýma klíčema "téměř na krev" a moc neřeš momenty (hlavně vždycky drž klíčem i protikus (na venkovní i vnitřní jednotce).
Zatím jsem neviděl klimatizéra který by řešil moment.
Stejně je každá trubka trochu odlišně vyžíhaná a tím pádem se jimak rozlisuje na dosedací kužel.
Pavel
bude se to žvejkat bokem,
vem to normálníma stranovýma klíčema "téměř na krev" a moc neřeš momenty (hlavně vždycky drž klíčem i protikus (na venkovní i vnitřní jednotce).
Zatím jsem neviděl klimatizéra který by řešil moment.
Stejně je každá trubka trochu odlišně vyžíhaná a tím pádem se jimak rozlisuje na dosedací kužel.
Pavel
7,1kWp - 8x3 panely Renesola 240Wp, 2x3x235Wp lightway, 2xTristat TS60, trakční 48V 2x750Ah olovo, 2xměnič Studer XTM 4000, SDS Micro, solární dvouosý tracker se třemi panely
-
To s tym elektrickym je skor na taku skusku a kalibraciu.
A potom to jednoducho utiahnem
Na buduci tyzden mi pride vakuovacka a jednoduche budiky s hadickami, tak musim dovtedy vymysliet a pripravyt konzolu na zavesenie na vazniky cez, podbitie.
A potom to jednoducho utiahnem
Na buduci tyzden mi pride vakuovacka a jednoduche budiky s hadickami, tak musim dovtedy vymysliet a pripravyt konzolu na zavesenie na vazniky cez, podbitie.
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
jako venkovní jednotka pod střechou? To mi rozmluvil chlaďař už dávno.
A pokud chceš korektní momenťák na dotažení trubky, tak si prořízni dlouhej ořech, abys ho dokázal nasadit na trubku a máš to bez bastlení. Ale jak se píše v přechozím příspěvku, ještě jsem neviděl chlaďaře s momenťákem.
A pokud chceš korektní momenťák na dotažení trubky, tak si prořízni dlouhej ořech, abys ho dokázal nasadit na trubku a máš to bez bastlení. Ale jak se píše v přechozím příspěvku, ještě jsem neviděl chlaďaře s momenťákem.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
V com je problem mat vonkajsiu pod strechou?kodl69 píše:jako venkovní jednotka pod střechou? To mi rozmluvil chlaďař už dávno.
Najradsej by som ju dal na zem ale zavadzala by tam cely zivot.
-
Ahoj 2 věcirasto1 píše:V com je problem mat vonkajsiu pod strechou?kodl69 píše:jako venkovní jednotka pod střechou? To mi rozmluvil chlaďař už dávno.
1) teplota v letě pod střechou je příliž velká pokud se jedná o bungalov a střecha není izolovaná. také tam není dostatečná výměna vzduchu. slabší cop a eer v tom případě
2) problém montáže jednotek na vazníky vidím ve vibracích které se mohou přenášet do konstrukcí. dále věc kondenzátu v létě a v zimě při odmražování.
3) napiš Noparasitovi, má klimu na střeše zvenku a má s tím zkušenosti.
4) nejlepší je mít venkovku někde na separátním základu aj mimo barák kvůli vibracím a hluku do konstrukce. a servisovatelnosti
to jest moje zkušenost
-
Dikes, toto vsetko viem, len sme sa neporozumeli.Vitek píše:Ahoj 2 věcirasto1 píše:V com je problem mat vonkajsiu pod strechou?kodl69 píše:jako venkovní jednotka pod střechou? To mi rozmluvil chlaďař už dávno.
1) teplota v letě pod střechou je příliž velká pokud se jedná o bungalov a střecha není izolovaná. také tam není dostatečná výměna vzduchu. slabší cop a eer v tom případě
2) problém montáže jednotek na vazníky vidím ve vibracích které se mohou přenášet do konstrukcí. dále věc kondenzátu v létě a v zimě při odmražování.
3) napiš Noparasitovi, má klimu na střeše zvenku a má s tím zkušenosti.
4) nejlepší je mít venkovku někde na separátním základu aj mimo barák kvůli vibracím a hluku do konstrukce. a servisovatelnosti
to jest moje zkušenost
Ona bude pod strechou, ale pod podbitim cize exterier.
O vibracie by sa malo postarat 8 silentblokov.
-
- Lokalita: SZ od Mělníka
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 20000
- Kapacita baterie [kWh]: 44
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
K těm silentblokum. Montoval jsem klimu letos na jaře. Je pověšená na konzolích na zdi, která je z 30cm tvárnice + 10cm vaty. Šrouby držící konzole jsou v tom pěnosilikátu na chemii. Na konzolích jsem dal 2x tak vysoké silenbloky než byly originální a navíc ty moje jsou superelastické. Když chladí, tak nic, ale když jednotka topí, tak jsou ty vibrace vevnitř slyšet! Né moc, ale slyšet to prostě ja. Asi jak to je pověšené uprostřed zdi cca 6 x 3 m tak si to z ní udělá ozvučnici
Pokud je to jen trochu možné radil bych dát jednotku opravdu mimo konstrukci domu
Pokud je to jen trochu možné radil bych dát jednotku opravdu mimo konstrukci domu
FV pole - 20kWp mono panelů (24ks AUO+42ks GWL)
MPPT a invertory - 3x PIP5048MK paralelně + EPever IPower Plus 5kW, 2x 60A MrPower
Baterie - 44kWh LiIon (10P15S 60Ah+1P15S 200Ah)
Řízení, vytěžování a vzdálené ovládání - LK3, na RPi běžící SolarAssistant, Home Assistant
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/9257/,
MPPT a invertory - 3x PIP5048MK paralelně + EPever IPower Plus 5kW, 2x 60A MrPower
Baterie - 44kWh LiIon (10P15S 60Ah+1P15S 200Ah)
Řízení, vytěžování a vzdálené ovládání - LK3, na RPi běžící SolarAssistant, Home Assistant
https://mqtt.ats.pl/viewpanel/public/graph/9257/,
-
dikes uz som to viac krat zvazil a mozne to nie je z viacerych dovodov.Majkl píše:K těm silentblokum. Montoval jsem klimu letos na jaře. Je pověšená na konzolích na zdi, která je z 30cm tvárnice + 10cm vaty. Šrouby držící konzole jsou v tom pěnosilikátu na chemii. Na konzolích jsem dal 2x tak vysoké silenbloky než byly originální a navíc ty moje jsou superelastické. Když chladí, tak nic, ale když jednotka topí, tak jsou ty vibrace vevnitř slyšet! Né moc, ale slyšet to prostě ja. Asi jak to je pověšené uprostřed zdi cca 6 x 3 m tak si to z ní udělá ozvučnici
Estetika, bude to medzi dvoma domami namiesto pred domom od cesty.
Montaz, keby som to chcel dat na zem, tak by to musel nainstalovat chladiar, koli doplnaniu chladiva (dlhsia trasa) a nedokazal by som to zrealizovat sam.
Odvod kondenzu bude priamo do vsaku , pricom rura je priamo pod visiacou jednotkou.
Jednotka bude visiet na rohu budovy, cize nebude primontovana na stene, tak by to malo pomoct, alebo sa podelym so skusenostou ze je to nakoniec cele zle
Jedna sa o 5kW jednotku Sinclair ASH-18bis.
S jednotkou sa bude na 100% chladit a ohrev len vynimocne ak vobec.
TC na bazen bude samozrejme na zemi a betonovych patkach
-
Dokopal som sa na konci sezony spravit synovi nahradnu bateriu pre detsku stvorkolku, a potesilo ma, ze takto pekne sadli poistky ako prepoje baterii
-
A si si vedomý úbytku napätia na každej poistke? Môže byť aj 100mV, plus až desať watov per poistka tepelnej straty.
1,77kWp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45, 1,6kWp +Victron MPPT 250/60, 2xStuder XTM4048 + 25kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 15 Odpovědi
- 1847 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od kodl69
-
- 0 Odpovědi