Tak se mi konečně po dvou, nebo po třech měsících usilovné dřiny v programování, odhalování chyb mých i přístroje podařilo rozchodit vyčítání vybraných parametrů z komponentů "STUDER". Dříve jsem řešil vyčítání pomocí arduino MEGA s displejem, ETH shieldem a různými jinými sarapetičkami. Protože se můj výtvor jen hemžil různými propojkami a kablíky, tak tento můj výtvor nebyl zrovna z nejspolehlivějších, nehledě na zahřívání se různých součástek. Před časem mi odešel displej a již se mi přístroj nepodařilo nikdy plně rozchodit. Pokaždé mi upadl jiný drátek, nebo se někde něco..

Také replikovatelnost výtvoru byla nulová a neopakovatelná. Přikročil jsem tedy k hledání nějakého jiného systému, který tyto moje nedokonalosti odstranil. Našel jsem na internetu společnost
http://www.hwpro.cz. Tam jsem objevil jejich výrobek pod označením "ARMOSY". (před časem jsem zde na fóru dával nějaké odkazy). Tedy jedná se o škatulku na DIN lištu o úctihodné šířce 12M.
V základní sestavě ARMOSY obsahuje horní desku s dotykovým displejem, slotem pro MINI SD kartu, RTC obvodem s baterií, I2C EEPROM pamětí, 2x rozhraním RS-232, RS-485, dvěma tlačítky, dvěma LED, aktivním beepem a samozřejmě Arduinem DUE s programovacím kabelem. Spodní část je osazena 8x optočlenem oddělenými vstupy, 8x optočlenem oddělenými výstupy, měničem pro napájení v rozsahu 8~32V. Ostatní rozšíření je možné přidat z nabídky. Základní sestava stojí cca 3000,- Kč i s deskou DUE. Při klikání na různá rozšíření jsem se dostal cca na 7000,- Kč. Holt každá sranda něco stojí.
Kromě vyčítání údajů přes jedno rozhraní RS232, vyčítám údaje z BMS od pana Kolaříka přes další rozhraní RS232. Mám tam rozjetou jednoduchou WEB stránku s vyčtenými údaji. Údaje se dále odesílají přes ETH port do malého servříku s RPI, kde jsem s pomocí všech mých přátel a příznivců rozjel složitější html stránku, grafy a odesílání na mypower. Všem kdo se podílely a radily děkuji (LZahradil, díky Luboši za vše a Frýdek-Místek, děkuji i tobě Jaromíre)
Omylem jsem si pří nákupu naklikal i GSM modul, tak jsem do přístroje koupil i SIM-ku a rozjel přes AT příkazy odesílání SMS-ek při nějaké akci. Zatím tedy posílám SMS typu "Nabijeni" a přístroj mi odpoví: Ubat = 26,80 V|Ibat = 12 A|SOC = 98,35 %. Sice jsem to původně nezamýšlel, ale mám to.
Tady je odkaz na WEB mého RPI
http://frenky.dreamsys.cz/index.htmlJedinou velkou záhadu jsem řešil, když mi chodily z dohledového modulu STUDER RS232i poškozená data a vznikaly mě chyby. Nevím, zda byl obvod MAX3232 poškozený již z výroby, nebo jsem mu ublížil já nevím. Po výměně za nový MAX3232 se vše rozjelo bez chyb. Jenom ta práce s titěrnými obvody již není pro moje unavené oči a rozklepané ruce. Ale nakonec jsem to dal.

Naštěstí jsem si před časem pořídil kombajn pájku, která má nejenom klasickou mikropájku, ale také pájku foukající horký vzduch. (au, opravdu je to horké, myslím, že jsem si se souboje s pájkou přinesl i nějaká ta dočasná zranění - popálení )

.Ono bojovat s dvěma rukama s deskou, obvodem, pájkou, cínem a ještě to všechno ukočírovat koukajíce se přes sklo lupy, no zážitek. Když jsem se poprvé přiblížil mikropájkou k obvodu a koukal přitom do lupy, tak jsem se lekl. (kdo tam proboha dal ten telegrafní sloup)
Dotykový displej má jenom 2,4" a je hodně malý, takže něco přečíst je pro mě hodně obtížné. Chtělo by to displej větší, ale to by se zase nevešel na DIN lištu a musel by se dát někam bokem.
Konec písmenek, pokusím se nahrát pár foteček.
WP_20170424_17_03_25_Pro.jpg
WP_20170424_17_03_25_Pro.jpg
WP_20170509_17_03_39_Pro.jpg
WP_20170509_17_03_58_Pro.jpg
WP_20170509_17_03_48_Pro.jpg
Tady je řešení jak umístit stylus na ovládání dotykového displeje. Použil jsem těsnění do oken, které se prodává běžně v obchodech a přilepil ho na zaslepovací kryt na jističe. (zaslepovací okénko).
WP_20170509_17_20_55_Pro.jpg
Snažil jsem se i o nahrání jak vypadají jednotlivé obrazovky, ale fotky můj telafon dělá při detailu takové, že je sem na fórum nejdou nahrát. Překračují 2M přidělené adminem, tak se zatím musíte kochat jen obrázky, co se vešly do limitu.

Přeji všem pěkný den a hodně

do

a hodně kWh do

a jiných užitečnějších spotřebičů.
Frenky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.