Bojler 1,2KW elektrocentrála 750W
Ohřev TUV, aku nádrže, boilery, ohřívače vody, vytápění, klimatizace
-
Bojler 1,2KW elektrocentrála 750W
Prosím o radu bude fungovat alespoň částečně bojler s příkonem 1200W / 220V připojený na elektrocentrálu s výkonem 750W/ 220V
Potřebuji vědět zda se bojler sepne a spirála bude hřát i když ne na plný výkon a nebo zda se ani nesepne popřípadě centrála vypne.
Děkuji za radu pokud to tu někdo zkoušel
Potřebuji vědět zda se bojler sepne a spirála bude hřát i když ne na plný výkon a nebo zda se ani nesepne popřípadě centrála vypne.
Děkuji za radu pokud to tu někdo zkoušel
-
- Lokalita: Brno
Re: Bojler 1,2KW elektrocentrála 750W
Zdravím ,
centrála toto neustojí ... i ty šity za "pár" tisíc mají proudovou pojistku proti přetížení .
Termostat bojléru sepne i bez elektriky - funguje totiž na principu rozpínavosti tekutiny vlivem teploty .
Jedině se podívat jaké jsou v tom bojléru topná tělesa ... možná by se stím dalo něco dělat .
Teď mě napadl mnohem účinější postup ... topit pod bojlérem přímo tím benzínem .
Elektronům zdar
centrála toto neustojí ... i ty šity za "pár" tisíc mají proudovou pojistku proti přetížení .
Termostat bojléru sepne i bez elektriky - funguje totiž na principu rozpínavosti tekutiny vlivem teploty .
Jedině se podívat jaké jsou v tom bojléru topná tělesa ... možná by se stím dalo něco dělat .
Teď mě napadl mnohem účinější postup ... topit pod bojlérem přímo tím benzínem .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
To je pravda
Topná tělesa mě už také napadlo vyměnit jen sem hledal jinou možnost. A s výkonem pod 1000W je nabídka těles minimální.
děkuji za odpověď
Topná tělesa mě už také napadlo vyměnit jen sem hledal jinou možnost. A s výkonem pod 1000W je nabídka těles minimální.
děkuji za odpověď
-
abrams no ono kdyz by jsi tam dal webasto z auta ktere ma spotrebu 0,5l za hodinu malej okruh tak si mylslim ze to bude ucinejsi))
-
To Webasto nieje zlý nápad
Tiež sa mi nezdá kúrenie teplej vody centrálou najšťastnejším riešením . No ak to podmienky inak nedovolia, skúsil by som:
-silnejšiu centrálu. Ohrev pôjde normálne. Alebo
-najprv skúsiť pripojiť bojler cez diódu (dostatočne silnú) na jestvujúcu centrálu. Ak to centrála ustojí, tak do špirály potečie každá druhá polvlna a teda i polovičný výkon (600W). Čas ohrevu (koncertu centrály) sa však zdvojnásobí. Ak by sa centrále nepáčilo takéto (polovičné) zaťaženie, je ešte možnosť
-použiť trafo a znížiť napätie na špirále. Pri použití správneho napätia, by mal byť ohrev asi 1,6 x dlhší, ako pri 230V.
Tiež sa mi nezdá kúrenie teplej vody centrálou najšťastnejším riešením . No ak to podmienky inak nedovolia, skúsil by som:
-silnejšiu centrálu. Ohrev pôjde normálne. Alebo
-najprv skúsiť pripojiť bojler cez diódu (dostatočne silnú) na jestvujúcu centrálu. Ak to centrála ustojí, tak do špirály potečie každá druhá polvlna a teda i polovičný výkon (600W). Čas ohrevu (koncertu centrály) sa však zdvojnásobí. Ak by sa centrále nepáčilo takéto (polovičné) zaťaženie, je ešte možnosť
-použiť trafo a znížiť napätie na špirále. Pri použití správneho napätia, by mal byť ohrev asi 1,6 x dlhší, ako pri 230V.
-
- Lokalita: Brno
Zdravím ,
... kolik že sotjí to webasto ? Oheň pod bojlerem byl jen fór ... . V našem starém bojleru byly tři 800W tělesa ,
žel je již ve šrotu - tekl . Tuším že to byl Elektrolux .
Elektronům zdar
... kolik že sotjí to webasto ? Oheň pod bojlerem byl jen fór ... . V našem starém bojleru byly tři 800W tělesa ,
žel je již ve šrotu - tekl . Tuším že to byl Elektrolux .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Čo sa niekomu zdá ako fór, môže iný s kľudom používať (ako napríklad aj fotovoltaiku). Z nejakého vraku, by to snáď nebolo až také drahé. Moje v aute má myslím 4kW a to by bolo vyhriate jedna radosť . A bez zbytočného revu centrály.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7 Odpovědi
- 779 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ElektroEzs
-
- 0 Odpovědi