Přehled realizovaných systémů
Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
-
Přehled realizovaných systémů
Dobrý den
objevil jsem tohle fórum a těším se na podnětné informace, které tu doufám najít;)
Přehled zatím realizovaných systémů:
Ostrovní systém "Vartovna":
Plně ostrovní provoz především pro svícení, provoz NTB a hudby. 2X panel 180w , PB accu 2x 200Ah, regulátor CX40, střídač 300w mod. sinus. Přez zimu v kombinaci s generátorem. Systém v provozu 2 roky. Svícení úsporky a částečně LED.
Ostrovní systém rotunda:
Ostrovní systém pro svícení a NTB. 1x panel 20W , regulátor CX20, accu 12V/80Ah , 12V rozvod, bez instalovaného střídače.
Svícení LED celkem 24W spotřeba (několik okruhů). Led svítidla vlastní konstrukce. Provozováno 2. rokem k plné spokojenosti.
Ostrovní systém "Kyjov" :
plně ostrovní systém svícení, čerpání vody a provoz jednoduchého RD.
3x panely 200W solartec, 2x 180Ah Banner, CX40, střídač 2kW, měnič z 24v na 12V a LED svícení. Provoz 2.rokem.
Ostrovní systém "Křtiny"
"Line interaktive/UPS;)
3x Shott ASI103, CX40, 2x 180Ah AGM střídač 3kW mod. sinusovka. Systém zajištuje svícení v RD a zálohu 1,5Kw čerpadla pitné vody ve studni. Tedy měl momentálně si nerozumí střídač s měničem ovládajícím čerpadlo;) V plánu je dodělat inteligentnější řízení za pomoci Arduina, které bude přebytky energie směrovat do dalších okruhů.
LED svítidla vlastní kontrukce.
Hned vedle mám instalovanou fototermiku 3x trubicový vakuový kolektor http://www.agenia.cz/index.html a ten mi dobíjí 1000l akumulační nádrž. Slunce je můj velký favorit;) a jsem velmi spokojen, vše funguje dle propočtů a předpokladů.
Data z tohoto FV mám za 1rok.
objevil jsem tohle fórum a těším se na podnětné informace, které tu doufám najít;)
Přehled zatím realizovaných systémů:
Ostrovní systém "Vartovna":
Plně ostrovní provoz především pro svícení, provoz NTB a hudby. 2X panel 180w , PB accu 2x 200Ah, regulátor CX40, střídač 300w mod. sinus. Přez zimu v kombinaci s generátorem. Systém v provozu 2 roky. Svícení úsporky a částečně LED.
Ostrovní systém rotunda:
Ostrovní systém pro svícení a NTB. 1x panel 20W , regulátor CX20, accu 12V/80Ah , 12V rozvod, bez instalovaného střídače.
Svícení LED celkem 24W spotřeba (několik okruhů). Led svítidla vlastní konstrukce. Provozováno 2. rokem k plné spokojenosti.
Ostrovní systém "Kyjov" :
plně ostrovní systém svícení, čerpání vody a provoz jednoduchého RD.
3x panely 200W solartec, 2x 180Ah Banner, CX40, střídač 2kW, měnič z 24v na 12V a LED svícení. Provoz 2.rokem.
Ostrovní systém "Křtiny"
"Line interaktive/UPS;)
3x Shott ASI103, CX40, 2x 180Ah AGM střídač 3kW mod. sinusovka. Systém zajištuje svícení v RD a zálohu 1,5Kw čerpadla pitné vody ve studni. Tedy měl momentálně si nerozumí střídač s měničem ovládajícím čerpadlo;) V plánu je dodělat inteligentnější řízení za pomoci Arduina, které bude přebytky energie směrovat do dalších okruhů.
LED svítidla vlastní kontrukce.
Hned vedle mám instalovanou fototermiku 3x trubicový vakuový kolektor http://www.agenia.cz/index.html a ten mi dobíjí 1000l akumulační nádrž. Slunce je můj velký favorit;) a jsem velmi spokojen, vše funguje dle propočtů a předpokladů.
Data z tohoto FV mám za 1rok.
-
Re: Přehled realizovaných systémů
Zaujímavé.Ten popis - provoz jednoduchého domu sa mi páči.
Nezvažuješ použitie Mppt regulátora?
Tiiež som chcel vyrobiť led svietidlá doma ale pri cene samotných SMD lediek som radšej kúpil hotové led pásiky z DX čína.
Tiiež som chcel vyrobiť led svietidlá doma ale pri cene samotných SMD lediek som radšej kúpil hotové led pásiky z DX čína.
-
Ano pásky na jednodušší svícení stačí, ale tamtéž a jinde ve světě pořídíš i daleko efektivnější ledky třeba XML od cree;)luge píše:Zaujímavé.Ten popis - provoz jednoduchého domu sa mi páči.
-
Aha to som ani nevedel že existujú.burda píše:Ano pásky na jednodušší svícení stačí, ale tamtéž a jinde ve světě pořídíš i daleko efektivnější ledky třeba XML od cree;)
-
Jaké mají charakteristiky ty Vámi vyrobená světla - cena, příkon, výkon, světelný tok a jak se osvědčily uživatelům?
Zdraví SJM
Zdraví SJM
-
Charakteristiky jsou plně podřízeny požadavkům uživatele. Vzhledem k tomu, že je nenabízím komerčně a nejsem firma - neprezentuji tu vyrobené produkty. Nicméně mám nějaké penzum zkušeností a není problém se nad konkrétním problémem podělit. Jen není čas na sepisování sáhodlouhých seznamů a elaborátů;)
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Dotěrný přehled, resp. výzkum vzdělanosti vs.FV
od NOPARasito » » v MyPower.CZ
Dotěrný přehled, resp. výzkum vzdělanosti vs.FV
- 60 Odpovědi
- 5510 Zobrazení