LiFeYPO4 akumulátory
LiFePO4, LiFeYPO4, atd., zkušenosti, rady, tipy ...
-
LiFeYPO4 akumulátory
Pokud bych si chtěl udělat vlastní 12V LiFeYPO4 aku ze samostatných 3.2V článků, co budu potřebovat? má někdo zkušenost?
Předpokládám 4x Lithium Cell LiFePO4/LiFeYPO4 (3.2V/40Ah)
http://www.i4wifi.cz/wb-lyp40aha-lithiu ... d1123.html
+ spojky článků
a 4 balancer? jaké existují a kde/za kolik se dají pořídit?
Předpokládám 4x Lithium Cell LiFePO4/LiFeYPO4 (3.2V/40Ah)
http://www.i4wifi.cz/wb-lyp40aha-lithiu ... d1123.html
+ spojky článků
a 4 balancer? jaké existují a kde/za kolik se dají pořídit?
czANSO.com - český amaterský balon na hranici vesmíru (první let dosáhl výšky 31 084 m! - fotky a videa z letu)
Malý fotovoltaický ostrovní systém v panelovém bytě - 62Wp handmade, LifeYPO4 40Ah/12V, sběrnice 12V (modem, router, LED)
Bitcoinman.cz představuje ฿ Bitcoin ฿ - decentralizovanou svobodnou elektronickou měnu, která je mimo dosah vlád a bank
Malý fotovoltaický ostrovní systém v panelovém bytě - 62Wp handmade, LifeYPO4 40Ah/12V, sběrnice 12V (modem, router, LED)
Bitcoinman.cz představuje ฿ Bitcoin ฿ - decentralizovanou svobodnou elektronickou měnu, která je mimo dosah vlád a bank
-
- Lokalita: Brno
Re: LiFeYPO4 akumulátory
Zdravím ,
před chvílí jsem narazil na zprávu o testu akumulátoru 90Ah 3,2V po 13.000 cyklech . Psáno v angličtině , ale číslům porozumí každý .
http://www.auto88.cz/_info/Tests/GWL-Po ... e-Test.pdf
Elektronům zdar
před chvílí jsem narazil na zprávu o testu akumulátoru 90Ah 3,2V po 13.000 cyklech . Psáno v angličtině , ale číslům porozumí každý .
http://www.auto88.cz/_info/Tests/GWL-Po ... e-Test.pdf
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- Lokalita: Žabčice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
jo ale 10% deep coz je pri solarnim provozu tezko dosazitelny. V takovych laboratornich podminkach by spis byl lepsi presnej 100%deep test at se ukaze co vydrzi kdyz se jim dava po prdeli nejvic a je pak logicky ze cim je cykl melci tak vydrzi vic. ale beztak to je zajimavy a ty aku sou supr.
-
Zdravím ,
10% hloubka vybíjení je docela málo , ale i tak to trvalo 144 dní .
100% by zabralo nejmíň 1.600 dní = 4 roky a 146 dní .
Já osobně po tomto testu plně věřím v uváděných 8.000 cyklů .
Elektronům zdar
10% hloubka vybíjení je docela málo , ale i tak to trvalo 144 dní .
100% by zabralo nejmíň 1.600 dní = 4 roky a 146 dní .
Já osobně po tomto testu plně věřím v uváděných 8.000 cyklů .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- Lokalita: Žabčice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Chci prodávat energii: ANO
ja tem cyklum taky verim ... urychlit by to slo treba vybijenim 2-2,5C pokud by to presto aku snesly tak to je asi to nejlepsi cena/vykon
-
moc zajímavý test, díky za link!
Po 13 000 cyklech při 10% DOD je efektivita aku stále 91.4% ! ... při rozložení do dní to je úctyhodných 36 let.
Teď by měli udělat test při 20% DOD, pak by možná šla udělat určitá predikce i pro hlubší vybíjení.
Po 13 000 cyklech při 10% DOD je efektivita aku stále 91.4% ! ... při rozložení do dní to je úctyhodných 36 let.
Teď by měli udělat test při 20% DOD, pak by možná šla udělat určitá predikce i pro hlubší vybíjení.
czANSO.com - český amaterský balon na hranici vesmíru (první let dosáhl výšky 31 084 m! - fotky a videa z letu)
-
Zdravím ,toxic_cz píše:moc zajímavý test, díky za link!
test 20% DOD 13.000 cyklů na tom samém článku .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Ještě jsem narazil na
http://www.auto88.cz/_info/Doc/GWL-Powe ... Charge.pdf
POZOR na "Overcharge by keeping the cell under full voltage for long period of time"... Snižuje se tím životnost!
http://www.auto88.cz/_info/Doc/GWL-Powe ... Charge.pdf
POZOR na "Overcharge by keeping the cell under full voltage for long period of time"... Snižuje se tím životnost!
-
LiFeYPO4 akumulátory
Zdravím ,
zničené aku jsou již na cestě k "reinkarnaci" , jejich místo brzy zaujme osm článků po 200Ah .
Už dva dny je inicializačně nabíjím , jsu v polovině a zatím pojmuli +/- 110Ah každý .
Zakoupil jsem také SBM moduly - ještě je trochu vytuním , což bude první stupeň ochrany .
Druhý stupěň bude CellLog 8 ovládající alarmovým výstupem odstavení celého systému , a to jak nabíječe tak měniče
(bude hlídat přebití a vybití jednotlivých článků)
Třetí stupeň budou termostaty na každém článku , při přehřátí článku(ů) se aktivuje nouzový odpojovač celého
aku bloku .
najdu-li ještě něco dalšího , už nebudu váhat to realizovat
Elektronům zdar
zničené aku jsou již na cestě k "reinkarnaci" , jejich místo brzy zaujme osm článků po 200Ah .
Už dva dny je inicializačně nabíjím , jsu v polovině a zatím pojmuli +/- 110Ah každý .
Zakoupil jsem také SBM moduly - ještě je trochu vytuním , což bude první stupeň ochrany .
Druhý stupěň bude CellLog 8 ovládající alarmovým výstupem odstavení celého systému , a to jak nabíječe tak měniče
Třetí stupeň budou termostaty na každém článku , při přehřátí článku(ů) se aktivuje nouzový odpojovač celého
aku bloku .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 1160
- Chci prodávat energii: NE
Co dodat...nádhera..Já jsem se taktéž konečně po přečtení mnoha informací dokopal a nakoupil LiFe (konkrétně zatím jen 4 tyhle nádherné 200Ah bloky + dalších 24 40Ah které budu mít v e-scooteru), dostal jsem na ně krásnou slevu od i4wifi, takže paráda..zatím je inicializačně nabíjím, až udělám nějaké fotky, měření, napíšu své dojmy, ale zatim se mi líbí mooc..úžasný to baterčičky
Jinak tobě Abramsi moc dík, vpodstatě díky tobě jsem o nich začal uvažovat a olovo teď vykopnu do světa
Jinak tobě Abramsi moc dík, vpodstatě díky tobě jsem o nich začal uvažovat a olovo teď vykopnu do světa
(polo) ostrov 1160Wp monokrystal, Midnite Classic 150 + WB Jr, 8S3P (24V) ~540Ah LiFePO (14kWh), HF čína KS-6000p 6kW / 24V čistý sinus
P106 Electric, Samsung SDI 40s3p 148V/180Ah (27kWh) + 9kW fastcharger
-
Práve som zaregistroval asi 10% zníženie cien LiFePO4 akumulátorov na i4wifi
-
- Lokalita: Okolí Uherského Brodu
no jo, ale dost razantně zmenšili nabídku ... Už je tam jen 12V a jeden článek 20Ah. nemají náhadou nějaký problém s kvalitou?
kdo si hraje nezlobí
9xRenesola 240Wp+9x Benq 265Wp, 6xTrina 410Wp, 14x Leapton 450Wp, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV
9xRenesola 240Wp+9x Benq 265Wp, 6xTrina 410Wp, 14x Leapton 450Wp, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV
-
Zdravím ,
asi před měsícem a něco spustili E-shop : http://www.ev-power.eu/ a postupně tam přesouvají nabídku z i4wifi.cz .
Takže na i4wifi.cz budou jen wifiny a na ev-power.eu jen LiFeYPO4 trakce .
Elektronům zdar
asi před měsícem a něco spustili E-shop : http://www.ev-power.eu/ a postupně tam přesouvají nabídku z i4wifi.cz .
Takže na i4wifi.cz budou jen wifiny a na ev-power.eu jen LiFeYPO4 trakce .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 1160
To abrams: ten web je dle p. Sedláka určený pro zahraniční zákazníky ale máš asi pravdu, vypadá to tak...Každopádně když jsem si baterky kupoval tak jsem porovnával právě s cenama na ev-power.eu a dostal ještě nižší projektové sazby. Na oplátku ale zas oba projekty popíšu, nafotim a materiály poskytnu i4wifi Myslím že dobrý obchod...
(polo) ostrov 1160Wp monokrystal, Midnite Classic 150 + WB Jr, 8S3P (24V) ~540Ah LiFePO (14kWh), HF čína KS-6000p 6kW / 24V čistý sinus
-
Ted jsem na vikipedii narazil na tohle.abrams píše:Zdravím ,
aku bloku .
Elektronům zdar
LiFePO 4
Nevýhody:
1.Uváděná energetická kapacita nové LFP baterie je o něco nižší než u nových LiCoO 2 baterií. Výrobci baterií na celém světě v současné době pracují na nalezení způsobů, jak maximalizovat výkon a energetickou kapacitu, snížit velikost a hmotnost.[4]
2.U zcela nových LFP bylo zjištěno, že předčasně selžou, pokud jsou "hluboko cyklovány" (vybity pod úroveň 33%). Pauza po 20 nabíjecích cyklech je v současné době doporučována některými distributory. (březen 2009)
3.Rychlé nabíjení zkrátí životnost lithium-iontové baterie (včetně LFP) v porovnání s tradičním neustálým dobíjením (trickle charging). (březen 2009)
Je na to nejaka odpoved?
Drobek
-
Zdravím ,
výše zmíněné informace jsou pro mne nové , nemohu je potvrdit , ale spíše vyvrátil :
1. tecnologií Li- je hejno (Li-Ion , Li-Pol , LiFeYPO4 , LiCo2 , Li-TiO2 atd.) každá má své přednosti i mouchy .
2. výrobní vady se vyskytují u všeho , od toho je tu záruka , vrozené vady asi u rodičů nikdo nereklamoval , že ,
hluboké vybíjecí cyklování zabíjí zaručeně jen volovo , mým LiFe se to líbí (nová 87Ah a po roce cca 150 x 100% cyklů
kapacita vzrostla na 96Ah .... )
3. kde je hranice rychlého nabíjení ? 0,5C .. 0,8C .. 1C .. 2C .. 3C .. 5C .. 10C ? LiFe se s proudy kolem 10C setkají
leda v elektromobilech , pokud natrefí na DC rychlonabíječku (CHADEMO) .
To co se stalo mě byla porucha nabíječe = masivní přebití . Nehoda , havárie , extrémní událost .
Ze svých zkušeností mohu LiFeYPO4 jen doporučit každému , kdo chce ušetřit a mít klid (LiFeYPO4 vs. volovo) .
Elektronům zdar
výše zmíněné informace jsou pro mne nové , nemohu je potvrdit , ale spíše vyvrátil :
1. tecnologií Li- je hejno (Li-Ion , Li-Pol , LiFeYPO4 , LiCo2 , Li-TiO2 atd.) každá má své přednosti i mouchy .
2. výrobní vady se vyskytují u všeho , od toho je tu záruka , vrozené vady asi u rodičů nikdo nereklamoval , že ,
hluboké vybíjecí cyklování zabíjí zaručeně jen volovo , mým LiFe se to líbí (nová 87Ah a po roce cca 150 x 100% cyklů
kapacita vzrostla na 96Ah .... )
3. kde je hranice rychlého nabíjení ? 0,5C .. 0,8C .. 1C .. 2C .. 3C .. 5C .. 10C ? LiFe se s proudy kolem 10C setkají
To co se stalo mě byla porucha nabíječe = masivní přebití . Nehoda , havárie , extrémní událost .
Ze svých zkušeností mohu LiFeYPO4 jen doporučit každému , kdo chce ušetřit a mít klid (LiFeYPO4 vs. volovo) .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
10C je u 100Ah baterie 1000A?abrams píše:3. kde je hranice rychlého nabíjení ? 0,5C .. 0,8C .. 1C .. 2C .. 3C .. 5C .. 10C ? LiFe se s proudy kolem 10C setkají
Mimochodem - pokud LiFe zvládají hlubší cykly a vyšší proudy, jaký ekvivalent by jste dal 400Ah olovu v LiFe? Díky
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
Zdravím ,vata píše:10C je u 100Ah baterie 1000A?
Mimochodem - pokud LiFe zvládají hlubší cykly a vyšší proudy, jaký ekvivalent by jste dal 400Ah olovu v LiFe? Díky
10C lze pužít jen pulzně a to do hranice 80% nabití viz. poslední test v pořadu Autosalon na TV prima 14.04. 2012
http://www.autosalontv.cz/autosalon-15-1 .
LiFe se dají zatěžovat 80% DOD , takže z tohoto se dá vypočítat potřebná aktivní kapacita , 400Ah = 320Ah cyklické
kapacity .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
No jo, tak to pak je LiFe jen o něco málo dražší než kvalitnější olovo. Jen kdyby nebylo těch tanečků okolo inicializačního nabíjení a okolo balancování Každopádně, příští baterky budou už patrně lithiové.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
Tie tanečky okolo to nieje nič strašné.Treba len chytiť správny rytmusvata píše:No jo, tak to pak je LiFe jen o něco málo dražší než kvalitnější olovo. Jen kdyby nebylo těch tanečků okolo inicializačního nabíjení a okolo balancování Každopádně, příští baterky budou už patrně lithiové.
Nabije sa raz na začiatku a o balancovanie sa postarajú obvody na to určené.Ale to isto ovládate.
Ja by som ich nemenil.Sú tu taký čo to potvrdia.Že abrams? Elektronům zdar
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12 Odpovědi
- 1945 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od pitaa
-