180W Vsetín
Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
-
180W Vsetín
Zdravím,
tak jsem dneska rozchodil testovací ostrov pro účely rozchození vysílačů na místech bez elektrické energie.
Sestava:
180Wp panel Kyocera od LUI
Phocos CX40 včetně vzdáleného displeje od vaty (děkuji)
2x 12V 20Ah vyhozené z APC UPSky (kapacita zatím neznámá
kabely co dům dal
RouterBoard RB411 + CM9 karta jako zátěž a dohled živosti systému.
Panel mám opřený na zahradě o plot, svítit by na něj mělo teď v létě cca od 8 ráno do 17 večer, sklon mezi zemí a panelem je cca 60°.
Určitě by to k takovémuto panelu chtělo MPPT, maximum, co jsem dostal z témhle sestavy je 12V 8A, zbytek pálí Phocos
Baterie mám ještě připravené 2 za auta, 12V 44Ah a 12V 74 Ah, ale nevím, jak je ideálně zapojit. 24V systém z toho neudělám - panel dává málo nad 26V Asi je připojím zase paralelně a uvidím.
Fotky udělám zítra
tak jsem dneska rozchodil testovací ostrov pro účely rozchození vysílačů na místech bez elektrické energie.
Sestava:
180Wp panel Kyocera od LUI
Phocos CX40 včetně vzdáleného displeje od vaty (děkuji)
2x 12V 20Ah vyhozené z APC UPSky (kapacita zatím neznámá
kabely co dům dal
RouterBoard RB411 + CM9 karta jako zátěž a dohled živosti systému.
Panel mám opřený na zahradě o plot, svítit by na něj mělo teď v létě cca od 8 ráno do 17 večer, sklon mezi zemí a panelem je cca 60°.
Určitě by to k takovémuto panelu chtělo MPPT, maximum, co jsem dostal z témhle sestavy je 12V 8A, zbytek pálí Phocos
Baterie mám ještě připravené 2 za auta, 12V 44Ah a 12V 74 Ah, ale nevím, jak je ideálně zapojit. 24V systém z toho neudělám - panel dává málo nad 26V Asi je připojím zase paralelně a uvidím.
Fotky udělám zítra
-
Re: 180W Vsetín
krásná práce na rozjezd přes vsetín jezdím nějaké baterky by jsme pořešili něco bych zpároval.Hoj kuky.
-
Tady jsou fotky:
Tohle je takový dočasný figl - je to radom od antény a pod něj jsem schoval baterii.
A mám dotaz - CX40 na displeji píše u baterie 100%, napětí baterie je 13,2V a prej do toho peru 7,5A. Je to všechno ok? Mám jen podezření, že tu baterku nabíjím moc rychle.
V gewisce je schovaný CX40, nechtěl jsem dělat dlouhé dráty od panelu A hlavně jsem neměl velký průřez.Tohle je takový dočasný figl - je to radom od antény a pod něj jsem schoval baterii.
A mám dotaz - CX40 na displeji píše u baterie 100%, napětí baterie je 13,2V a prej do toho peru 7,5A. Je to všechno ok? Mám jen podezření, že tu baterku nabíjím moc rychle.
-
- Lokalita: Brno
Zdravím ,
moc pěkné ... takhle vypadají počátky "infekce" FV mánie ... jen tak dál .
Já mám na 125Wp ostrově také CX ale 20 , jediné co ukazuje na displeji jsou létající kostičky , PC rozhraní jsem
poskytl Vatě . Regl. neví jak velkou aku nabíjí a taky neumí během nabíjení regulovat proud = je na dvě věci .
Do aku tlačí to co leze z panelu , "zbytek pálí Phocos " - nikoli , napětí se degraduje v FV panelu :
48 článků x 0,5V = 24V , 13V : 48 článků = 0,27V / článek => MPPT .
Rád bych ten můj CX20 nahradil nějakým levným MPPT (10A by mi asi stačilo) .
Elektronům zdar /
moc pěkné ... takhle vypadají počátky "infekce" FV mánie ... jen tak dál .
Já mám na 125Wp ostrově také CX ale 20 , jediné co ukazuje na displeji jsou létající kostičky , PC rozhraní jsem
poskytl Vatě . Regl. neví jak velkou aku nabíjí a taky neumí během nabíjení regulovat proud = je na dvě věci .
Do aku tlačí to co leze z panelu , "zbytek pálí Phocos " - nikoli , napětí se degraduje v FV panelu :
48 článků x 0,5V = 24V , 13V : 48 článků = 0,27V / článek => MPPT .
Rád bych ten můj CX20 nahradil nějakým levným MPPT (10A by mi asi stačilo) .
Elektronům zdar /
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- Lokalita: Senec
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
- Kapacita baterie [kWh]: malá
Ahoj.
No vidím,že si sa konečne dopracoval už k nejakému výsledku....
(bez peňazí to samozrejme nejde.... ....osobná skúsenosť)
Sklon máš nastavený "zimný"....ale záleží to od toho,ako stíhaš míňať energiu.
Tak to MPPT by tomu sakramentsky pomohlo....to je pravda....mal by si takmer dvojnásobný prúd z jedného panela pri 12V....
A čo sa týka tej batérky....no ak tam máš len tie APC-čkové....tak to ich riadne "kopeš"....pripoj tam ešte niečo paralelne nech tú batérku neporazí.....
PS:panel má naprázdno 30V....to že Ti to ukazuje len málo nad 26V...znamená,že je moc horúci.....skús ho schladiť s vodou....a uvidíš,že to napetie sa zvečší....to napetie platí pri konkrétnej teplote....teraz z hlavy neviem....asi 20 stupňov....
Ináč paráda...presne takto som začínal aj ja.... ....a dnes som už o "kúsok" na tom lepšie....
No vidím,že si sa konečne dopracoval už k nejakému výsledku....
(bez peňazí to samozrejme nejde.... ....osobná skúsenosť)
Sklon máš nastavený "zimný"....ale záleží to od toho,ako stíhaš míňať energiu.
Tak to MPPT by tomu sakramentsky pomohlo....to je pravda....mal by si takmer dvojnásobný prúd z jedného panela pri 12V....
A čo sa týka tej batérky....no ak tam máš len tie APC-čkové....tak to ich riadne "kopeš"....pripoj tam ešte niečo paralelne nech tú batérku neporazí.....
PS:panel má naprázdno 30V....to že Ti to ukazuje len málo nad 26V...znamená,že je moc horúci.....skús ho schladiť s vodou....a uvidíš,že to napetie sa zvečší....to napetie platí pri konkrétnej teplote....teraz z hlavy neviem....asi 20 stupňov....
Ináč paráda...presne takto som začínal aj ja.... ....a dnes som už o "kúsok" na tom lepšie....
málo kwp , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion + 60V 198Ah Lifepo4 , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
-
Tak od května až doteď jede systém i se zátěži 4W nonstop Už se těším na zimu, jestli to přežijeme
-
tým batériam to teplo pod tým "hrncom" určite neprospieva...
3,2kWp REC320NP - juh
3,6kWp - Phonosolar PS450M5GFH-24/TH- východ
2x IGridSV-IV5.6KW, 2x Li-ion - 48V / 156Ah =312Ah
3,6kWp - Phonosolar PS450M5GFH-24/TH- východ
2x IGridSV-IV5.6KW, 2x Li-ion - 48V / 156Ah =312Ah
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi