Licence ERU

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
MilanK
Příspěvky: 161
Registrován: ned led 15, 2012 11:31 pm
Bydliště: Slavkov

Re: Licence ERU

Příspěvek od MilanK »

A zažalovat ČEZko u mezinárodního soudu za maření provozu obnovitelných zdrojů. Tak jako poviná platba na reciklaci panelů. Za 20let ten panel pujde prodat za stejnou cenu jako je ted. Sklo,Hliník.
U všeho chtějí parchanti platit reciklační poplatky a vše se dá prodat tak jak je to u Autobaterí Až 8Kč za kilo,Vyjeté oleje 2.50Kč litr,elektroodpad atd.
Naposledy upravil(a) MilanK dne pát bře 16, 2012 8:46 pm, celkem upraveno 1 x.
kuky
Příspěvky: 46
Registrován: stř dub 20, 2011 9:30 pm

Re: Licence ERU

Příspěvek od kuky »

OK šel bych do toho jak to rozjedem
JiříK
Příspěvky: 1023
Registrován: pon bře 21, 2011 6:29 pm
Bydliště: 345m n.m. v Chřibech

Re: Licence ERU

Příspěvek od JiříK »

Já bych byl s tichú dušú. Čím víc se do hovna rýpe, tím víc smrdí. A navíc-kdo z nás tady vlastní nějaký fotovoltaický systém? Snad jen mypower. Já mám doma výkonové měřidlo síly slunce, například... Používám pouze pro svou soukromou statistiku.
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
Uživatelský avatar
Toul
Příspěvky: 322
Registrován: čtv dub 21, 2011 2:46 pm

Re: Licence ERU

Příspěvek od Toul »

Já bych nic nezakrýval. JSou to panely na testování, vždyť tu všichni testujeme:-)
Pokud jsem něco vyrobil, tak ať mi někdo dokáže kolik toho bylo. Přeci nemám cejchovaný DC wattmetr a nejsem si jist zda si jej můžu legislativně pořídit když ostrovní systémy tak nějak neexistují:-)
Juj, neměl bych platit i za to že mám na kole dynamo?
Uživatelský avatar
abrams
Příspěvky: 2774
Registrován: ned črc 17, 2011 12:19 pm
Lokalita: Brno
Bydliště: Brno

Re: Licence ERU

Příspěvek od abrams »

tomas píše:To není sranda, v lednu přišel každému výrobci OZE v zapojení pro zelený bonus (vlastní spotřeba) (pevného výkupu se to netýká, protože tyto OZE má i ČEZ) dopis :write: od distributora :comp: , že mu bude za vlastní vyrobenou a spotřebovanou energii účtovány dle CR ERÚ č. 5/2011 tyto poplatky: systémové služby 144Kč/MWh, podpora OZE a KVET 419,22Kč/MWh, zúčtování OTE 6,75Kč/MWh. Když se k tomu přičte DPH tak je to celkem 683,96Kč/MWh. Toto platí pro všechny OZE i ostrovní. Je to absurdní, ale je to tak, výrobci OZE si dotují vlastní účet s dotacemi OZE. :uh: U ostrovních systémů je to opravdu na rozbití huby, nebo "někoho" zase přetáhnout po hlavě tyčí. :hell:
Spotřebitelé si dotují OZE v ceně elektřiny a vláda (Kocourek) přišla na tunel který část těchto peněz výrobcům OZE vezme a přesměruje na ty "správná" místa a politických trafik (ČEZ, OTE, ČEPS, ERU atd..) :write: :sm1:

V Německu toto neplatí, tam je to naopak. Ten kdo spotřebuje určitou část své energie kterou "nezatěžuje" síť, tak má ještě nějaký bonus navíc.
Zdravím ,

mě doposud žádný takový dopis nepřišel :eek2: , a to tu licenci mám od roku 2008 na výrobu el. z FVE .

A jak si ten kri*l myslí že se má měřit výroba ostrovního systému ? Jako že ČEZáci nebo Eoňáci budou montovat
elektroměry na každej kousek křemíku co najdou ?

Bych zavedl daně a pokuty za každej debilní blábol co ty paka vypustí z huby - by si vystačili sami a nesr*li by normálni
inteligentní lidi :wood: .

Fakt , "u nás" je všechno naruby - svět jde dopředu a my musíme couvat :uh: .

Elektronům zdar *sun*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
avatar
Příspěvky: 484
Registrován: ned kvě 08, 2011 10:16 am

Re: Licence ERU

Příspěvek od avatar »

No s měřením si oni nebudou dělat starosti . Udělají si na to qvótu 1m2 panelů x svit slunce za rok a to napaří....

ALe jak říkam dokazovat že ten můj panel tam neni jen tak na okrasu ale vyrábí to nikdy nedokážou.

1. bez soudního povolení nesmí nikdo na tvůj pozemek nikdy... (vyjímka je když bys týral zvíře to můžou) zde me napada otázka že týrání může být dnes cokoli...
neznám soudce který povolí vstup protože si někdo myslí ... myslet neznamená vědět....
protože dokazat že ten panel není zábrana proti sněhu zateplení střechy výplně zábradlí na terase proti čumivejm sousedům atd... něco jako tepelné koule (žárovky)
2. proste ostrovaci pokud nemaji licenci zelenej bonus tak jim nedokažou zatím nic protože co není podepsaný to neexistuje
3. to by pak mohly zdanit i veškeré kalkulačky na fotovoltaiku = blbost

jinak je jasné že stát se bude chtít bránit proti lidem pokud vynaleznou totiž panely s účiností 70% v tu chvíli nastane pro čež těžká doba. Protože každému budou stačit 4 panely . A kdo by platil elektřinu když se poflakuje zadarmo po střeše
ace
Příspěvky: 98
Registrován: stř říj 26, 2011 10:55 pm

Re: Licence ERU

Příspěvek od ace »

Potřebu mít licenci v případě ostrovního systému nečerpajícího dotaci vnímám jako nehoráznost. V tomhle by neuškodilo mít znovu ve vládě zelené, kteří by legislativu v tomhle korigovali (ačkoli občas nad nějakými jejich kroky kroutím hlavou...) Stanovovat spotřebu bez cejchovaného elektroměru a revize nevidím jako reálné. Sice, jak píše avatar, by se mohl stanovit odhad dle m2, ale to je tak extrémně nepřesné, že podle mě nemá žádnou šanci projít. To spíše až se začnou ostrovní elektrárny více rozmáhat, tak mohou vymyslet předpis, že se prostě bez revize, elektroměru (příp. instalace certifikovanou firmou) nesmí instalovat a bude to spadat pod stavební povolení... Zatím bych byl v klidu, ale je třeba to sledovat a kdyby něco v tomto směru hrozilo, tak se hlasitě na patřičná místa ozývat.
Uživatelský avatar
vata
Příspěvky: 1403
Registrován: pon zář 12, 2011 11:32 am

Re: Licence ERU

Příspěvek od vata »

tomas píše:To není sranda, v lednu přišel každému výrobci OZE v zapojení pro zelený bonus (vlastní spotřeba) (pevného výkupu se to netýká, protože tyto OZE má i ČEZ) dopis :write: od distributora :comp: , že mu bude za vlastní vyrobenou a spotřebovanou energii účtovány dle CR ERÚ č. 5/2011 tyto poplatky: systémové služby 144Kč/MWh, podpora OZE a KVET 419,22Kč/MWh, zúčtování OTE 6,75Kč/MWh. Když se k tomu přičte DPH tak je to celkem 683,96Kč/MWh.
Zdravím, jsem si tohle znovu procházela, a uvědomila jsem si, že nerozumím, kdo je příjemcem těch poplatků - stát, nebo DS? Protože pokud DS, pak snad by to mělo být žalovatelné nebo proboha tak něco, kdyby po mě někdo vymáhal něco, co jsem si od něj prokazatelně neobjednala ani nijak neužila... Pokud státu, byla by to samozřejmě velmi problematická, ale prostě daň ze slunce.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
MilanK
Příspěvky: 161
Registrován: ned led 15, 2012 11:31 pm
Bydliště: Slavkov

Re: Licence ERU

Příspěvek od MilanK »

DS to platí každý odběratel jako podpora OZ. Tak pokud to dostávají 2x to se pak podniká.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek