Povinná revize kotlů nad 10kw

Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
goodbie
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od goodbie »

RCZf píše:Velky rozvoj automatickych kotlu vidim jako docela velky problem. Jelikoz jejich tolik , tak nastava nedostatek biopaliv typu stepka, peletky piliny a pod. Takze pak neni jina moznost je prejit na topeni uhlim. Zaradit hede uhli jako ekologicky setrne reseni mi pripada naprosto ujete. Takove spalovani sice necmoudi, ale ale ta sira je v uhli stale a oxidy siry vznikaji stejne. Pri vyssich spalovacich teplotach bude akorat misto oxidu siriciteho bude vznikat oxid sirovy....
Jelikoz mi spalovani plynu zbytecne drahe, tak jsem pocital vyhodnost kongregacni jednotky v ruznych variantach a vykonech a vypocetl jsem ze to nema cenu :-(
Takze porad mi vychazi nejlepsi varianta TC a pri velkych mrazech,kterych v poslednich letech moc neni, pritopit drevem.
Pritom pod celou Ostravou az ke Karvine je jedno obrovske podzemni jezero s teplotou vody 35 stupnu ,ktere se stejne musi cerpat bez uzitku do reky :-(
Problém to začíná být určitě je poptávka po uhlí které dříve nikdo nechtěl tedy ořech 2 už teď ho uhelné společnosti začínají zdražovat je poptávka tak proč si nenamastit kapsu na národu který vše zaplatí a drží hubu!!biomasa nebo pelety jsou stále dvakrát dražší než uhlí je to eko zak to vosolíme a to je celá problematika ekologie
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2210
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od gupa »

Okolo metanu či co to k těm plynovým kotlům plyne.
Měl jsem tu čest se bavit s plynařem co běhá okolo vrtů. Tvrdí, a já mu věřím, že plyn, zprovozněním podzemních zásobníků metanu na českém území, protože tím lze velmi dobře míchat plyny různých kvalit, je nejpančovanější komodita a nikdo otom nemá ani páru znalostí. Takže ty kalometrické ouřady můžou za tu zlodějinu. Je mi ztohoto systému nablití. Zprominutím. Člověk se chce chovat úsporně, tady se vábí na kotle, potom se majitelé osmahnou poplatkama a všichni se tváří důležitě jak hodně dělají pro své děti místo kde žijí a budoucnost tohoto systému. Zákony se tu tvoří pro práskače. Toto, kvůli čemu se tu diskutuje, je jeden znich. Zákon spoléhá nato, že jeden druhého práske tak, že dodá pracovníkům obce na životním prostředí video o délce delší než 30 min, barvu kouře, svědectví sousedů, takže i jim musíte lhát a tvrdit, že máte Petry, klubky, teplovzdušný krb atp, palivo vystavené jak na brněnským veletrhu, protože tyto důkazy na základě zákona o kterém se tu bavíme dodá práskač a úředník na základě těchto důkazů otevře řízení a bude vyžadovat to čím topíte a jak. Takže se přestaňme bavit nejlépe v této republice na internetu otom, co tu bastlíme , zavřeme takové diskuze, protože i to jsou důkazy které práskač napráská. A to nejde jen o kotle ale skoro o veškerou možnou studijní a i nestudijní internetovou činnost ve volném čase a jako hobby.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Uživatelský avatar
volente
Příspěvky: 2414
Registrován: stř srp 20, 2014 1:01 am
Bydliště: Brno - venkov

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od volente »

Stádečko ovčanů pěkně nahnat kde je chceme mít. Pod kontrolu. NIC víc NIC míň. A z toho NIC upleteme bič. Stačil by překlad slova Homo Sapiens (člověk rozumný) a bylo by jasno že to asi neklapne. I moje chobotnice s inteligencí průměrné domácí kočky si nenechá líbit všechno.
5,5kWp - 4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 10x Solea 170Wp mono + 6x Husinage HSG 190Wp + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 19 kWh Li-Ion, Axpert MSXE PF1, 24V/3,0kW, Axpert MSXE 24V/2,4kW.
fukuši
Příspěvky: 356
Registrován: úte úno 19, 2013 10:27 pm

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od fukuši »

Je potřeba se zamyslet proč nějakej kokot něco nařídí a to platí o komínech,kotlech,stk a pod. a ovce to maj zaplatit.
Když někdo něco chce tak si to taky musí zaplatit!!!!Maj i bič na tepelné čerpadla tam u chladiva 3Kg a víc chtěj taky za
cca 3000Kč roční revizi.Za mě odpověděl Karel Kryl odpověd čekáte nasr.. jo nas...
Uživatelský avatar
fugas
Příspěvky: 2244
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od fugas »

Jeden "konspirátor" v jednom pořadu řekl ,že je to nejjednodušší a nejméně napadnutelná cesta jak zotročit masy.Tahat z nich peníze až na kost pod záminkou ušlechtilé myšlenky.Zaplať daň ,nebo si kup kotel.Ten ale už za pět let nebude vyhovovat ,tak na něj uvalí daň a přijdou nové kotle.UKAŽME SI PRSTEM NA TOHO ,KDO PODKUŘUJE SVINSTVA VAŠIM DĚTEM!!!!Tento proces škubání lze nastavit ve většině běžných životních oblastí.Do státní správy jsou postupně instalováni ideologicky správně nastavení jedinci nebo ještě lépe ,užiteční idioti.Postupným utahováním šroubů se pak plebs dostane někam odkud už není úniku.Další generace pak už ani nechápe že je něco špatně.Dějiny ve školách a médiích se přetvoří k obrazu režimu ,jak tomu bylo a dnes je znovu.Povinnosti začnou silně převažovat práva a společnosti se vštípí jakýsi kastovně karierní žebříček ,jehož budou chtít být všichni součástí.Cílem je smazat jakoukoliv sounáležitost.Bude potlačena identita osobnosti a bratr bude udávat bratra v zájmu rádoby vyšších principů.Kdo nebude poslouchat ,bude diskreditován.V zemi kde by náhodou ještě vladnul zdravý rozum ,dojde k revoluci v zájmu svobody a blahobytu atd atd...
Až by se soused dozvěděl ,že jsem těch 1100 peněz nezaplatil a on ano ,možná mě udá už jen z principu.Kouřivost komína není vůbec podstatná.A tak na konec zaplatí všichni a snad se budou předhánět ,kdo tam bude první.Jak prosté.

Tak bych řekl že jsme už za polovinou cesty.Ale že to vezmou s porušením domovní svobody takovým hákem ,to bych byl nečekal.Zrušení osoby blízké v případech dopravních přestupků je jasným zásahem do ústavy a ovce neřekly ani popel.Je věcí státního aparátu dokázat vinu a ctít ústavu.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
brin
Příspěvky: 930
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od brin »

Lidi, vaše teorie o utahování šroubů a podobně jsou sice možná pravdivé, ale mě opravdu nezajímá, co máte za kotel, jestli máte revizi apod. Mě zajímá jediné. Jestli mi sakra nikdo nevykuřuje balkon, zahradu a jestli můžu v noci bez obav větrat. Protože někdy to je tedy fakt síla, člověk chce vyvětrat a pak musí pomalu utéct pryč, protože se doma nedá dýchat. Ať si klidně všichni vyhoří a nemají revize na nic. To mi je fakt úplně šumák. Ale když jsou lidi takový hovada, že místo toho, aby se zastyděli, když je někdo upozorní, že hulí z komína jak fabrika, tak na tebe vyběhnou s lopatou nebo sekyrou, tak se to holt nedá řešit jinak, než utahováním šroubů.
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2210
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od gupa »

Brin, nato je jedná odpověď. S jídem roste chuť. Až se bude platit z pometla, a ono to tak směruje, tak si vzpoměň na celou tu logiku okrádání. Kdyby ouřada a parlamentní zástupce neprodukoval zmetkové zákony. Měl byl podle mne určit cenu kotle, zbytek dorovnat z titulu nějaké dotace a v podmínkách dotace určil kolik zaplatí spotřebitel, a kolik dostane coby subvenci výrobce na ks kotle. Jenže to je v EU ovlivňování společného trhu. Tady zase lžou, protože zemědělství je přímo dotováno, jen aby produkovalo. Problém totiž není vtom, žeby neuměli výrobci vyrobit kotle na cokoli, ale vtom, že se šulí materiál, oblbují lidi okrádáním na daních, poplatcích za samotnou produkci, daně pro daně. Potkal jsem minulý týden Moskvana. Nadával, že se tam krade jak sviňa, ale paliva jsou oproti cenám v EU na polovině. Za ty prachy bych ani nekupoval pilu a topil jen plynem. Toto je odpověď na problém při znečišťování vzduchu. EU sere daně, a lidi se musí stím nějak poprat. Někdo opravdu kašle nato a pálí co má. Proč? A důvod špatného spalování a exhalací? Protože nemají odpovídající kotle, protože mají takový zdroj paliv, protože musí, jinak by za fakturu za plyn přišli o vše a skončili pod mostem a nějak si ty zadky lidi v zimě musí ohřát.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2210
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od gupa »

Edit: Vedle zákona o subvencování výrobců kotle na veškerý spalitelný zdroj, bych uzákonil ořezat reklamní spoty a povinně a bezplatně v sezoně, vzdělával v hlavních vysílacích časech návody jak topit a to tak, že všichni výrobci kotlů co tu oficiálně nabízí své zboží by museli dodat do TV společností co tu šíří podrobné návody na zatápění a údržbu kotlů a komínů. A také povinně informovat o palivech, které mají své podmínky spalování. Jenže to tu nikdy za vlády trhu žního systému nebude. Pokud ne, tak bych tvrdě zdanil TV společnosti podle minut odvysílaných reklam zato, že nevzdělává povinně národ v odborných otázkách prostřednictvím nejsledovanějších médií. To samé raklama na internetu. Mezi tyto videa bych dal i to, jaka poznat falšované zboží, tz. aby lidi věděli, jak se mají bránit proti nekalým praktikám prodejců. A takový systém by přinels lidem mnohem více než práskčské zákony podporující bujný trh s reklamou na oblbování každého a navíc nezdaněnou reklamou.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Uživatelský avatar
gupa
Příspěvky: 2210
Registrován: sob pro 29, 2012 10:22 pm
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od gupa »

U plynových kotlů bych uzákonil povinnou cejchovanou kalorimetrickou jednotku v měření u nově zakoupených kotlů. Byla by to dobrá možnost, jak podle analogového vlastního plynoměru, coby měl kotel a jeho logika vyhodnocovala a podle teploty vody kotle, zjišťovala kvalitu plynu a stím i jeho okamžitou cenu. Cejchování by byla možnost jak se nenechat okrádat za kvalitu plynu. Z kotle, by setakto stal vlastně online kalorimetr.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
Uživatelský avatar
fugas
Příspěvky: 2244
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od fugas »

Jednoduše ,někdo prostě topí petky protože je prase.Někdo proto že má pocit že si to teplo zaslouží když už si koupil ten obsah a té energie je přece škoda.Někdo proto že se mu nechce ke kontejneru a někdo proto že se to prý stejně všechno nakonec smíchá a vyletí ve spalovně komínem.Kdo komu smrdí pod nos je věcí společenského soužití a ŽÁDNÁ REVIZE KOTLŮ tomu nikdy nezabrání.Když soused vyběhne se sekerou ,bude udán ,počká si na nejbližší příležitost taktéž uškodit.Pak si vrchnost konečně pomne ruce dle hesla "když se dva perou třetí se směje".Samozřejmě pokud starousedlík topí dřevem po dvě generace ,nikomu to nevadí a náplava začne protestovat ,setká se s nevolí.Takže zatím co si sousedé budou hrát na komedii "Zítra to roztočíme drahoušku" ,budou oba platit a ani si nevzpomenou že je úředník otevřeně okrádá :lol:
Základem problému je dle mého názoru to ,že pod záminkou nějakých nesmyslných revizí kotlů se pomalu chystá porušování základního práva jako je domovní svoboda.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
goodbie
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od goodbie »

tenhle zákon je pouze pokračování předešlého čím lidi topí revizák to píše do protokolu jaké je palivo ale už jaksi nikdo nedomyslel co tam kdo narve na večer nebo kdo bude kupovat nejlevnější uhlí podobě polského bordelu protože na kvalitní prostě nemá mocipánům dochází peníze z běžných daní tak budou dělat zákony po vzoru Ferenc a Lorenc z pohádky
Uživatelský avatar
fugas
Příspěvky: 2244
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od fugas »

Kodl69:To porušování domovní svobody máš ve smlouvě s vodárnou, EONem a tohle je další.
Je to tak.Nicméně od vodárny a elektrárny něco chci.Na to mám smlouvu jejíž součástí je kontrola/odečet jejich zařízení a podpisem jsem na to přistoupil.Kotel je můj ,nikdo mi na něj nedal a palivo jsem si zaplatil včetně daně ,pořezal a poštípal.Je tedy taky moje.Od nikoho v tomto směru nic nežádám a případné revize ,kontroly a opravy si tedy vyhrazuji.Tohle není ve smlouvě ,to je prachobyčejný vpád.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
rva
Příspěvky: 3609
Registrován: úte dub 23, 2013 10:21 am
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Kousek od Lysé nad Labem

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od rva »

Problém je, že jsou lidé v Česku chudí. Málokdo topí petkami nebo jiným bordelem, protože je to jeho koníček, ale proto, že nemá peníze na topení plynem nebo elektřinou. Povinnými revizemi a dalšími buzeracemi bohužel nikdo nezbohatne. A naopak - když budou lidé bohatí, nebudou vykuchávat filtry z aut ani spalovat bordel.
_______________________________________________________________________
43 kWp, LiFePO4 46 kWh,
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
goodbie
Příspěvky: 1453
Registrován: pát bře 08, 2013 7:19 pm
Bydliště:

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od goodbie »

rva píše:Problém je, že jsou lidé v Česku chudí. Málokdo topí petkami nebo jiným bordelem, protože je to jeho koníček, ale proto, že nemá peníze na topení plynem nebo elektřinou. Povinnými revizemi a dalšími buzeracemi bohužel nikdo nezbohatne. A naopak - když budou lidé bohatí, nebudou vykuchávat filtry z aut ani spalovat bordel.
Alespoň někdo to pochopil.Ale naše vláda nepotřebuje bohaté lidi ona bude dřít ty chudé ty se jí nepostaví !!!
Uživatelský avatar
petrzobran
Příspěvky: 145
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od petrzobran »

brin píše: Mě zajímá jediné. Jestli mi sakra nikdo nevykuřuje balkon, zahradu a jestli můžu v noci bez obav větrat. Protože někdy to je tedy fakt síla,.
A co pomůže revize?
Mam kotel na peletky, asi by revizí prošel, ale vytáhnu hořák a stějně můžu topit čím chcu (i když to nedělám, jen kvalitní dřevo).
Dotace na kotel jsem nedostal a nedostanu, v té době to nešlo. Proč jsem o ty dotace ošizen? Proč nejsou dotace formou ulev na daních?
brin
Příspěvky: 930
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od brin »

Píšu tam něco o revizích? Píšu o tom, že lidi jsou hovada a když na to nejde po dobrém a s domluvou, tak to holt půjde po zlém. Já nikdy žádné dotace nedostal a z principu je nechci. I ten elektromobil jsem si koupil za vlastní zdaněné peníze. Ale serou mě lidi, kteří topí kdejakým bordelem. A netvrďte mi tady, že jsou všichni chudí. Chuďas obvykle netopí uhlím, ale dřevem a ví, jak na to, protože to vědět musí. Největší hovada jsou lidi, kterým je prostě líto investovat něco do čistšího kotle a vytápění, kolenovrti apod. A pak si koupí novou Octávii, aby soused viděl! Prasata.
Uživatelský avatar
petrzobran
Příspěvky: 145
Registrován: sob pro 07, 2013 5:41 pm
Bydliště: 8 KM východně od Brna

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od petrzobran »

brin píše: Píšu o tom, že lidi jsou hovada
A revize toto řeší? to bych se moc divil.
Uživatelský avatar
fugas
Příspěvky: 2244
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od fugas »

Revize evidentně funguje.Jedinci se dohadují.Takže nejsou soudržní a navíc sypou :D Tomu se říká dvě mouchy jednou ranou.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
brin
Příspěvky: 930
Registrován: sob úno 18, 2012 3:59 pm

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od brin »

Ale ono nejde jen o revizi. Ono jde i o zákaz starších kotlů.
Uživatelský avatar
fugas
Příspěvky: 2244
Registrován: sob pro 21, 2013 6:58 pm

Re: Povinná revize kotlů nad 10kw

Příspěvek od fugas »

brin píše:Ale ono nejde jen o revizi. Ono jde i o zákaz starších kotlů.
:D :D :D
No nejsem extrémní smajlíkář ale tohle mi nedá.
Můj kotel je starý padesát let.Topím dřevem a po zahřátí komína si obláček kouře neprohlédneš.O stáří kotle to opravdu není.Navíc mi žádný moderní plecháč nesmí přes práh.To že někdo neumí topit a pálí kde co neznamená ,že je třeba plošný nákup moderních řízených kotlů.A když si tvůj soused koupí chytrý kotel a bude pálit sajrajty ,smradu se nezbavíš.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek