Aku nářadí Dewalt 18V
Brusky, frézy, pily, vrtačky, soustruhy, obráběcí stroje, trafopájky a jiné zařízení pro domácí dílnu
-
Aku nářadí Dewalt 18V
Po 10ti letech musím obměnit baterie 18Vv akunářadí Dewalt o baterie jsem se nijak nestaral. Řešil to někdo z vás ? Jít do origo baterii nebo si udělat repas sám http://repase-baterie.eu/dewalt/41-dewa ... e9095.html nebo jít do Lithium 5S https://www.youtube.com/watch?v=J0ENDuW71_Y
-
- Lokalita: Brno
Re: Aku nářadí Dewalt 18V
Zdravím ,
původní NiCD nahradit novými je nejspíš vhodnější řešením . Jednak jde o záměnu rozměrově stejných článků žádné úpravy plastového obalu a také je zachován charakter zdroje pro motor .
Před pár roky jsem zaměnil origo 18V 1,7Ah NiCD aku do aku řetěz pily za modelářský 18V 5Ah Li-Pol (obdoba z uvedeného youtube videa) jež svou proudovou tvrdostí dakázal doslova spálit orogo el. motor . Pila jela jako voheň dokd nevzplál motor .
Jste-li spokojen s chováním origo aku , tak jej repasujte stejnými články .
Elektronům zdar
původní NiCD nahradit novými je nejspíš vhodnější řešením . Jednak jde o záměnu rozměrově stejných článků žádné úpravy plastového obalu a také je zachován charakter zdroje pro motor .
Před pár roky jsem zaměnil origo 18V 1,7Ah NiCD aku do aku řetěz pily za modelářský 18V 5Ah Li-Pol (obdoba z uvedeného youtube videa) jež svou proudovou tvrdostí dakázal doslova spálit orogo el. motor . Pila jela jako voheň dokd nevzplál motor .
Jste-li spokojen s chováním origo aku , tak jej repasujte stejnými články .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- Lokalita: Praha 6
Nebo je repasujte rozměrově stejnými NI-MH o vyšší kapacitě, to jsem dělal ve svém aku kladivu Bosch s výbornými výsledky. Jen 2-3 první nabíjecí cykly to chtělo přestat pracovat při prvních známkách slábnutí výkonu. Pak už to bylo jedno a mohlo se vybíjet dokud kladico aspoň trochu vrtalo. Nabíječku jsem používal původní na nicd a nebyl problém. Články mi pájel místní modelář silnou pájkou, propojky byly z cca 1-1,5 mm plechu. Díky tomu se baterky nehřály a měly životnost výrazně větší než bodované originály bosch. Pokud jsi z Prahy mohu doporučit. Navíc cena byla oproti originálům skoro třetinová.
Nemám rád tenhle stát.
-
Když mě dosloužily li ion akumulátory ve vrtačce, vyrobil jsem robusní 220V zdroj s toroidním transformátorem
a předimenzovaným můstkem na usměrnění. Z externí krabice zdroje vedou nyní dvě ohebná lanka v celkové
délce k vrtačce 3m .
Tím navždy skončilo trápení s nějakými aku.ve vrtačce. Při práci mě přívodní lanka nijak v ničem nepřekáží a rychle jsem si zvyknul, že vrtačka má mnohem menší váhu jako dřív. I závit s tímto externím zdrojem vyřežu bez problému stejně jako když ve vrtačce byly aku. Není v tom rozdíl.
a předimenzovaným můstkem na usměrnění. Z externí krabice zdroje vedou nyní dvě ohebná lanka v celkové
délce k vrtačce 3m .
Tím navždy skončilo trápení s nějakými aku.ve vrtačce. Při práci mě přívodní lanka nijak v ničem nepřekáží a rychle jsem si zvyknul, že vrtačka má mnohem menší váhu jako dřív. I závit s tímto externím zdrojem vyřežu bez problému stejně jako když ve vrtačce byly aku. Není v tom rozdíl.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
-
- Lokalita: Brno
Zdravím ,kyocera píše:Když mě dosloužily li ion akumulátory ve vrtačce, vyrobil jsem robusní 220V zdroj s toroidním transformátorem
délce k vrtačce 3m .
takže uš to není aku vrtačka ale obyč vrtačka napájená ze zdi .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Ano ,správně. Využitelnost a funkce jsou pro mně zachovány. Pro moje aplikace vše vyhovující.
Zvyknul jsem si na menší váhu a vyrovnal jsem se i s tím, že se nestarám již o žádné aku.
Je to ovšem jedna z možností řešení. Moje řešení prosím nikomu nevnucuji.
Zvyknul jsem si na menší váhu a vyrovnal jsem se i s tím, že se nestarám již o žádné aku.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
Mám to téměř stejně taky jen místo zdroje mám NICD 24Ah a ani po celém dni utahování šroubů baterie držíkyocera píše:Ano ,správně. Využitelnost a funkce jsou pro mně zachovány. Pro moje aplikace vše vyhovující.
-
Ja jsem do 14V vrtačky Bosch vložil 4 x 18650 LG DAHB2,která dá 30A a vrtá jako za mlada.
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 15 Odpovědi
- 2816 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od tomasko
-